sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ DEPREMZEDELER ÝÇÝN ÜRETÝYOR

  •  13 Þubat 2023 Pazartesi 10:06

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesine baðlý Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evi kursiyeri kadýnlar, soðuk havalarla mücadele eden deprem maðduru vatandaþlara ulaþtýrýlmak üzere, seri þekilde içlik ve fanila üretimine baþladý.

Akdeniz Belediyesi, deprem maðduru vatandaþlar için baþlattýðý yardým seferberliðine aralýksýz devam ediyor. Hatay ve Gaziantep'e kurtarma ekipleri ile birlikte onlarca iþ makinesi, seyyar WC, jeneratör, bakým-onarým araçlarý, yardým týrlarý, içme suyu, gýda ürünleri, kýyafet ve hijyen malzemeleri ulaþtýran Akdeniz Belediyesi, soðuklarla mücadele eden depremzede vatandaþlarý unutmadý.

Ýçlik ve fanila üretildi, üretim devam ediyor

Akdeniz'de aralýksýz süren yardým ve dayanýþma seferberliði çerçevesinde, Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evinin giyim sýnýfý kursiyeri kadýnlarý, eðitmenleri ile birlikte kýsa süre içinde 150 adet içlik ile fanila üretti. Üretilen bu çamaþýrlar ekiplere teslim edilerek, en kýsa sürede felaketten etkilenen kentlerde, soðuk ve dondurucu havalarla da mücadele eden depremzede vatandaþlara ulaþmasý saðlanacak. Yeterli kumaþ temin edildikçe üretim devam edecek ve diðer kültür evlerinde de dikimler yapýlacak.

“Kalbimiz, deprem maðduru insanlarýmýzla birlikte atýyor”

Depremler sonucu yaþanan can kayýplarý nedeniyle acý ve üzüntülerini dile getiren kursiyer kadýnlar, “Tüm Türkiye'nin, milletimizin baþý sað olsun. Allah bir daha böyle felaketleri bizlere yaþatmasýn. Depremden zarar gören insanlarýmýzýn yanýndayýz, kalbimiz onlarla birlikte atýyor. Maðdur insanlarýmýzý yalnýz býrakmayacaðýz, elimizden gelen her türlü desteði ve dayanýþmayý göstermeye devam edeceðiz” sözleriyle duygularýný dile getirdiler.

Depremzede aileler belediyeye ait tesislerde aðýrlanýyor

Akdeniz Belediyesinin, depremin yýktýðý kentlerde yaþayan vatandaþlar yararýna baþlattýðý yardým seferberliði de gece gündüz demeden devam ediyor. Bir yandan belediye imkânlarý, hayýrsever iþ insanlarý ve yardým severlerin desteðiyle toplanan temel yaþam malzemeleri bölgeye ulaþtýrýlýrken, depremin yýktýðý kentlerden Mersin'e gelen aileler de belediyeye ait kültür evleri ile sosyal tesislerde aðýrlanýyor ve ihtiyaçlarý karþýlanýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.