sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR ÝTFAÝYESÝ 57 KÝÞÝYÝ KURTARDI

  •  11 Þubat 2023 Cumartesi 13:47

Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýtfaiye Daire Baþkanlýðýna baðlý ekiplerin, deprem bölgesinde yaptýklarý çalýþmalarda þu ana kadar 57 kiþiyi kurtardýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, bölgede yaptýklarý arama kurtarma çalýþmalarýnda canla baþla çalýþan Mersin itfaiyesi ekipleri, son olarak canlý olduðunu tespit ettikleri bir enkazda çalýþmaya baþladýlar. Ekipler yaklaþýk 5 saat süren çabalarýn ardýndan 5 çocuk annesi Halime Aktoprak'ý, depremden 113 saat sonra beton bloklarýn altýndan kurtararak saðlýk ekiplerine teslim etti.

Depreme yaþadýðý evin yatak odasýnda yakalanan ve bir ayaðý betonlarýn altýna sýkýþtýðý için tam 113 saat boyunca yüzüstü bir þekilde kurtarýlmayý bekleyen Halime Aktoprak'ýn Mersin itfaiyesi tarafýndan kurtarýlmasý, hem ekiplere hem de yakýnlarýnýn kurtarýlmasýný bekleyen binlerce kiþiye umut oldu.

Depremin ardýndan çok hýzlý bir þekilde organize olarak felaketin yaþandýðý il ve ilçelere yardýma koþan Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýtfaiye Daire Baþkanlýðý ekipleri, sahada yaptýklarý çalýþmalar ile þimdiye kadar toplam 57 kiþinin enkaz altýndan sað olarak kurtarýlmasýný baþardý. Gece gündüz demeden çalýþmaya devam eden ekiplere, arama kurtarma köpekleri Maki ve Melo'da yardýmcý oluyor.

Arama kurtarma çalýþmalarýnýn yaný sýra yýkýlan kentlerin onarýlmasý içinde yardýmcý olan Ýtfaiye Daire Baþkanlýðý ekipleri, yemek molalarýndan arta kalan dakikalarda bir taraftan elektrik panolarýný onarýrken diðer taraftan da Mersin Büyükþehir Belediyesi ve Mersinliler tarafýndan gönderilen destek malzemelerinin depremzedelere ulaþtýrýlmasý için diðer ekiplere yardýmcý oluyorlar.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.