sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ENKAZDAN ÇIKAN MUTLULUK

  •  11 Þubat 2023 Cumartesi 09:53

Hatay’ýn Defne ilçesinde enkazdan çýkarýlan ve önceki gün skorsky helikopterle Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesine getirilen 9 aylýk hamile Fidan Yýldýz Saðaltýcý, dün akþam bebeðine kavuþtu. Hastanede saðlýkla ilk bebeklerine kavuþan Saðaltýcý ailesi, depremden sonra doðan ve adeta Türkiye’nin bebeði olan kýzlarýna anlamý ‘pamuk’ olan Gutnam Elif ismini koydu.

Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüðündeki ilk depremde enkaz altýnda kalan 9 aylýk hamile Fidan Yýldýz Saðaltýcý, enkaz altýndan kurtarýlarak 8 Þubat Çarþamba günü öðle saatlerinde Türk Silahlý Kuvvetlerine ait skorsky helikopterle Mersin'e getirildi. Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi yanýndaki açýk alana iniþ yapan helikopterden saðlýk görevlileri tarafýndan alýnarak hastaneye yetiþtirilen anne adayý, dün akþam saat 22.00 sýralarýnda doðum yaptý.

Minik pamuk bebek Türkiye'ye umut oldu

Saðlýklý bir kýz bebek dünyaya getiren 29 yaþýndaki anne, eþi Orhan Saðaltýcý ile birlikte bebeðini bugün ilk kez gördü. Kuvözdeki bebeklerini cam arkasýndan seven ve cep telefonuyla fotoðraf ve videolarýný çeken Saðaltýcý ailesi, ilk bebeklerine kavuþmanýn mutluluðunu yaþadý. Saðaltýcý çifti büyük bir sevinç yaþarken, kýzlarýna Fidan Saðaltýcý'nýn pandemi sürecinde korona virüsten yaþamýný yitiren annesinin ismi olan ve ‘pamuk' anlamýna gelen Gutnam ve Elif ismini koydular. Yýkýcý depremin ardýndan dünyaya ‘merhaba' diyen Gutnam Elif, tüm Türkiye'ye umut oldu.

“Umutlarýn bittiði anda devletimizin bize el uzatmasý takdire þayandý”

40 yaþýndaki Orhan Saðaltýcý, hastane odasýnda gazetecilere yaptýðý açýklamada, depremin ülkeye çok aðýr kayýplar yaþattýðýný belirterek, “Ama yaralarýn sarýlmasý açýsýndan dertlere deva olan halkýmýzýn fedakarlýðý hiçbir halk tarafýndan sergilenmemiþtir, eþi benzeri görülmemiþtir. Umutlarýn bittiði bir anda yardýma koþtular. Bütün hastaneler yýkýlmýþ, nasýl doðuracak diye düþündük. Depremden sonra iki gün bebeði hissetmedi, muayene olmasý gerekiyordu. Hastane hastane gezdik, yollar da týkalýydý. Devletimizin o anda bize yardým eli uzatmasý gerçekten çok takdire þayan bir hareketti” dedi.

“Sallantýyý anlatmaya kelimeler yetmez”

Deprem anýný ve sonrasýný anlatan Saðaltýcý, depreme yatakta yakalandýklarýný ve çok korktuklarýný, içinden bütün dualarý okuduðunu söyledi. Saðaltýcý, “Eþim o an çok korktu, ben kendisine destek olmaya çalýþtým. Sallantýyý anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldýðý bir andý. Depremden iki gün sonra bir aile dostumuzun askeriyeye durumu iletmesi üzerine bizi bulunduðumuz noktadan alýp Mersin Þehir Hastanesine getirdiler. Gerçekten umutlarýmýz tükenmiþti. Devletimize, bütün emeði geçenlere çok teþekkür ediyoruz” diye konuþtu.

“Çok büyük bir mutluluk. Yeni bir hayata baþlýyoruz ben, eþim ve bebeðim”

Bebeklerine kavuþtuklarý için çok mutlu olduklarýný dile getiren Saðaltýcý, “Çok büyük bir mutluluk. Allah'ým sana þükürler olsun. Gerçekten öyle hüzünden sonra böyle güzel olay yaþanmasý, ilk bebeðimiz. Ýnsan çok karýþýk duygularý beraber yaþýyor. Gerçekten tarifi olmayan bir duygu bu. Ýsmi Gutnam Elif. Gutnam rahmetli kayýnvalidemin adý; pamuk demektir; pamuðum Elif. Eþim de çok mutlu. Yeni bir hayata baþlýyoruz ben, eþim ve bebeðim. Yaþanan olaylarý insan bir noktada hatýrlamak istemiyor” ifadelerini kullandý.

Depremde evlerinin yýkýldýðýný, þu an herhangi bir plan yapamadýklarýný belirten Saðaltýcý, “En temel ihtiyaç barýnma ve yemek. Þu an hastanedeyiz. Ýhtiyaçlarýmýz karþýlanýyor. Bütün saðlýk görevlileri çok ilgililer, herkes yardýmcý oluyor” diyerek herkese teþekkür etti.

“Bebeðimizin durumu iyi. Bugün beslenmesine baþlayacaðýz”

Yeni Doðum Bakým Uzmaný Dr. Hüseyin Þimþek de bebeðin durumuyla ilgili bilgi verdi. Fidan Saðaltýcý'nýn hastaneye 38 haftalýk gebe geldiðini söyleyen Dr. Þimþek, “Hastamýz saðlýklý bir þekilde doðum yaptý. Bebek 3 bin 100 gram. Solunum sýkýntýsý nedeniyle burundan oksijen tedavisi alýyor. Þu an için bebeðin genel durumu orta-iyi seviyede. Bugün beslenmesine baþlayacaðýz. Diðer tetkiklerini yapacaðýz. Saðlýk durumu iyiye gidiyor” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.