sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖÐRENCÝLER DEPREMZEDELER ÝÇÝN HER GÜN 5 BÝN SÝMÝT ÜRETMEYE BAÞLADI

  •  10 Þubat 2023 Cuma 13:48

Mersin Erdemli’de lise ve üniversite öðrencileri, depremden bölgesine ulaþtýrmak için her gün 5 bin adet simit üreterek destek olmaya baþladý.

Kahramanmaraþ merkezli 10 ili etkileyen depremde Türkiye tek yürek oldu, depremzedelerin imdadýna yetiþmek için her ilden olduðu gibi Mersin Erdemli'de de örnek çalýþmalar yapýlýyor. Bölge de her gün çok sayýda ihtiyaç malzemesi kamyonlarla gönderilirken, liseli ve üniversiteli öðrenciler de herkese örnek bir çalýþma yaptý. Erdemli Belediyesi'nin yürüttüðü çalýþma çerçevesinde gönüllü üniversite ve lise öðrencileri fýrýn da günlük 5 bin simit üreterek depremzedelere ulaþtýrmaya baþladý.

Ýlk günden beri depremzedeler için yardýma koþtuklarýný ifade eden Erdemli Belediyesi Gýda Mühendisi Kamil Boran, “Erdemli genelinde belediye baþkanýmýzýn baþlattýðý seferberlikle beraber deprem bölgesindeki vatandaþlarýmýza, üniversiteli ve liseli öðrencilerimizle beraber simit üretimi yapýp gönderiyoruz” dedi.

Depremde zarar görenler için özellikle öðrencilerin verdiði desteklerden dolayý mutluluðunu aktaran esnaf Kamil Kurt ise “Esnafý, iþçisi, tüccarý, gençlerimiz, liselilerimiz, üniversitelilerimiz aklýnýza gelmeyecek herkes baþlattýðýmýz simit yapma kampanyasýný duyunca, her yerden Türkiye'nin her yerinden destek geldi. Çok küçük olarak baþladýðýmýz bu rakamlarý çok büyük rakamlara, elli binlere, altmýþ binlere taþýdýk. Tabii ki herkes gibi bizim de yüreðimiz yanýyor, amacýmýz oraya bir nebze de olsun karýnca, kararýnca bir yardýmda bulunmak” diye konuþtu.

Depremzedelere faydalý olduklarý için mutlu olduðunu ifade eden öðrencilerden Yaþar Tolga, “Biz öðrenciyiz, enkaz bölgesindeki kardeþlerimiz için simit yapýyoruz” ifadelerini kullandý.

Arkadaþlarýyla beraber depremzedeler için bir þeyler yaptýðý için mutlu olduðunu anlatan öðrencilerden Seda Dertlioðlu da, “Türkiye olarak hepimiz üzgünüz biz de arkadaþlarýmýzla beraber burada simit yapýyoruz, elimizden ne gelirse” diyerek düþüncesini aktardý.

Evde boþ durmaktansa depremzedelere bir þeyler yapmak gerektiðini aktaran öðrencilerden Cemil Yýldýrým, “Evde boþ boþ duramýyoruz, bir þeyler yapmak istiyorduk, burada simit yapýldýðýný öðrendik. Elimizden geldiðince sabahtan akþama kadar yardým ediyoruz burada” þeklinde konuþtu.

Simit yapýldýðýný duyar duymaz yardým etmek için gelen üniversite öðrencisi Habibe Aydoðmuþ ise “Burada simit yapýyoruz depremzedelere göndermek için. Ben kuzenimden duydum burada simit yapýldýðýný, arkadaþlarýma da söyledim. Evde rahat hissetmedik açýkçasý hiç birimiz” diye kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.