sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMÝN 4. GÜNÜNDE DE YARDIMLAR ÇIÐ GÝBÝ BÜYÜYOR

  •  10 Þubat 2023 Cuma 13:41

Mersin Büyükþehir Belediyesi, depremin 4. gününde de tüm birimleri ile deprem bölgesine yardýmlarýný sürdürüyor. Ambulans ve saðlýk personelinin bir kýsmýný Hatay’a gönderen Büyükþehir Belediyesi, bir kýsmýyla da Hatay’dan Mersin Limaný’na getirilen yaralý depremzedeleri hastaneye ulaþtýrýyor.

Kahramanmaraþ'ta gerçekleþen ve Hatay'da da yýkýcý etkiler oluþturan depremde yaralanan vatandaþlar gemiyle Mersin'e getiriliyor. Hatay'da bazý hastanelerin depremden zarar görmesi ve hizmet verememesi üzerine Ýskenderun Limaný'ndan alýnan yaralýlar Mersin Limaný'na getiriliyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi de Hatay'dan gelen yaralý depremzedeleri hastanelere sevk etmek için limanda hazýr bekliyor. Ambulans ve saðlýk ekiplerinin bir kýsmýný deprem bölgesine gönderen Büyükþehir Belediyesi, ambulanslarýnýn bir kýsmýný da Hatay'dan gelen yaralýlarý taþýmak üzere görevlendirdi. 8 ambulans ile limanda bekleyen saðlýk ekipleri, yaralýlarý en hýzlý þekilde hastanelere sevk ediyor.

Ýhtiyaç malzemeleri kategorize edilerek bölgeye gönderiliyor

Büyükþehir Belediyesi, tüm birimleri ile hem vatandaþlardan gelen hem de kendi bünyesinde hazýrladýðý ihtiyaç malzemelerini kategorize ederek organize bir þekilde depremzedelere ulaþtýrýyor. Macit Özcan Spor Tesisleri ve Aþhanede kadýn, erkek, bebek ve çocuk þeklinde; kýyafet, gýda ve hijyen malzemesi gibi türüne göre paketlenen koliler bölgeye ulaþtýrýlmak üzere yola çýkýyor.

Kolilerde yetiþkin kadýn ve erkek elbisesi, bebek bisküvisi, bebek mamasý, süt, meyveli süt, biberon, bebek c vitamini mamasý, ýslak mendil, bebek bezi, paketli gýdalar, konserve gýdalar ve su yer alýyor. Ayrýca MESKÝ Genel Müdürlüðü de deprem bölgesine ulaþtýrýlmak üzere 2 týr su gönderdi.

4. günde 59 bin ekmek gönderildi

Üretilen tüm ekmeklerin tamamýnýn deprem bölgesine gönderme kararý alan MER-EK Halk Ekmek Fabrikasýnda üretilen somun ve roll olmak üzere toplam 59 bin ekmek bugün de Kahramanmaraþ'ta Pazarcýk ve Elbistan, Adýyaman'da Besni ve Gölbaþý, Hatay'da Defne, Samandað, Merkez, Ýskenderun, Arsuz ve Yayladað ilçelerine gönderildi.

Depremzedeleri MEÞOT'ta Büyükþehir Belediyesi ekipleri karþýlýyor

Büyükþehir Belediyesi, deprem bölgelerinden Mersin'e otobüsle gelen depremzedeleri de MEÞOT'ta oluþturduðu ‘karþýlama alaný'nda bekliyor. Ýlk olarak sýcak çorba ikramýnda bulunan ekipler, gidecekleri yer veya konaklama konusunda ihtiyaçlarýna göre depremzedelere yardýmcý oluyor.

Macit Özcan Spor Tesisinde kurulan Kriz Masasýnda durum ve ihtiyaç analizi yapan Büyükþehir Belediyesi bürokratlarý, deprem bölgesi ile irtibat halinde olarak, sahadaki ekiplerin ve gönderilecek malzemelerin koordinasyonunu yapýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.