sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’E GELEN DEPREMZEDELER BELEDÝYE TESÝSLERÝNDE KONUK EDÝLÝYOR

  •  10 Þubat 2023 Cuma 13:24

Mersin’e gelen depremzedeler, Büyükþehir Belediyesi tarafýndan karþýlanýyor ve çeþitli yerlerde konuk ediliyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi ekipleri, deprem bölgelerinden Mersin'e otobüsle gelen depremzedeleri otogarda oluþturduðu alanda karþýlýyor. Ýlk olarak sýcak çorba ikramýnda bulunan ekipler, talep eden depremzedeleri konaklamalarý için uygun yerlere götürüyor. Yüksek Öðrenim Erkek Öðrenci Yurdu, Gülnar Öðrenci Yurdu, Tarsus Gençlik Kampýnda bungalovlar ile kampta kurulan çadýrlarda ve Berdan Konuk Evinde tüm depremzedelere kapýlarýný açan Mersin Büyükþehir Belediyesi, Merci Öðrenci Danýþmanlýk Merkezi psikologlarý ve PDR uzmanlarýnýn verdiði psikolojik destekle de depremin izlerini ve kaygýlarýný azaltmayý amaçlýyor.

Ahmet amca ailesine ulaþtý

Hatay'ýn Defne ilçesinden Mersin'e getirilen 69 yaþýndaki Ahmet Çiçek de bu felaketi yaþayan vatandaþlardan biri. Defne ilçesi Büyükçat Mahallesi'nde depremin yaþandýðý gün evinde yalnýz olan ve enkazdan dýþarý çýkarýlan Ahmet Çeçek, ambulanslarla Mersin'e geldi ve Büyükþehir Belediyesi Erkek Öðrenci Yurduna yerleþtirildi. Ýlk geldiði andan itibaren aklý Hatay'daki çocuklarý ve torunlarýnda olan Çiçek, telefonu da enkaz altýnda kaldýðýndan ilk etapta kimseyle iletiþim kuramadý. Büyükþehir Belediyesi personeli aracýlýðýyla Ahmet amcanýn ailesine ulaþýldý. Yaþadýðý mutluluk üzerine Ahmet Çiçek gözyaþlarýný tutamadý. Ýlk olarak Suudi Arabistan'daki yakýnýna ulaþýlan Çiçek, daha sonra Hatay'daki gelini ve torunlarý ile telefonda konuþup, seslerini duydu.

Ailesi ile konuþtuðu dakikalarýn mutluðunu paylaþan Ahmet Çiçek, “Sað olun, Allah razý olsun sizden. Beklemiyordum, umudumu kesmiþtim. Herkes iyiymiþ Allah'a þükür, öyle diyor. Çok mutlu oldum, çok sevindim. ‘Ýyiyiz' dediler. Ýnþallah kendileri de buraya yetiþirler. Torunlarýmý da görürüm inþallah. Benim en düþündüðüm þey torunlarým. Herkese selam ediyorum. Ýnsanlýk ölmemiþ Allah'a bin þükür" diye konuþtu.

“Adýyaman yok oldu”

Adýyaman'dan Mersin'e zorlu þartlarda geldiðini ve yaþadýðý korku dolu anlarý anlatan depremzede Berivan Dinç de Mersin Büyükþehir Belediyesinin Erkek Öðrenci Yurdunda konaklýyor. Yaþadýðý korku dolu anlarý anlatan Dinç, “Adýyaman merkezde iki katlý evde oturuyorduk. Ýki katlý evden bile çýkmakta çok zorlandýk. Üst üste depremler yaþadýk" ifadelerini kullandý.

Mersin'e bir arabada 9 kiþi geldiklerini söyleyen Dinç, “Yollar zaten hep çökmüþtü. Bekleye bekleye geldik. 16 saate buraya varabildik. Birkaç tanýdýk yönlendirdi buraya yerleþtik. Yaþadýðýmýz için þanslý mýyýz, þanssýz mýyýz onu da bilmiyoruz. Adýyaman yok oldu" þeklinde konuþtu.

Tarsus Koordinasyon Þube Müdürü Soner Yetkin, “6 Þubat'ta yaþanan deprem felaketinden sonra Baþkanýmýz Vahap Seçer'in öncülüðünde tüm ekiplerimizle beraber sahadaydýk. Dünden itibaren çok yoðun bir þekilde Tarsus'a gelen depremzedeleri aðýrlamak üzere Konuk Evimizde, Tarsus Gençlik Kampýnda bungalov evlerimizde ve oluþturduðumuz çadýrlarda hizmet etmekteyiz. Depremzedelerimize sabah kahvaltý, öðle ve akþam yemeði saðlýyoruz. Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðýmýzca tüm eksikler tamamlanýyor. Daha çok Hatay aðýrlýklý olarak Kahramanmaraþ ve Gaziantep'ten de gelenler var” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.