sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDELER TATÝL BÖLGESÝNE YERLEÞTÝRÝLÝYOR, SAYI 30 BÝNE YAKLAÞTI

  •  10 Þubat 2023 Cuma 12:14

Türkiye’yi yasa boðan depremden dolayý evsiz kalan vatandaþlardan bir kýsmý tatil bölgesi Mersin’in Erdemli ilçesine yerleþtirildi. 3 bini Kýzkalesi olmak üzere ilçe genelinde yaklaþýk 30 bin depremzedenin otel, yurt, apart ve evlere yerleþtirildiði kaydedildi.

Kahramanmaraþ'ta meydana gelen 10 ilde yýkýcý etki oluþturan depremler de binlerce kiþi hayatýný kaybetti, on binlerce kiþi ise evsiz kaldý. Depremden etkilenen þehirlerden kaçanlarýn bir kýsmý kendi imkanlarý ile bir kýsmý ise valiliklerin koordinesinde çeþitli illere gönderildi. Tatil þehirlerinden Mersin'in Erdemli ilçesine ise þuana kadar yaklaþýk 30 bin depremzedenin geldiði kaydedildi. Bunlardan 3 binin Kýzkalesi'nde otellere, diðerlerinin ise farklý noktalardaki apart, ev ve yurtlara yerleþtirildiði öðrenildi.

"Bütün Türkiye'den Allah razý olsun"

Hatay'dan geldiðini belirten depremzedelerden Mehmet Aslanyürek, "Canýmýzý zor kurtardýk. Yardým eden çok oldu, Allah razý olsun. Buradaki insanlar çok duyarlý insanlar bize çok destekte bulundular. Sürekli yardým paketleri getiriyorlar” dedi.

Gözyaþlarý arasýnda konuþan depremzedelerden Derviþ Küçük de, "Antakya'dan geliyorum. Memleketimiz yok oldu. O enkazdan nasýl çýktýðýmýzý zaten anlatamam sürekli sallanýyorduk. Erdemli'ye geldik belediye ve kaymakamlýk bizi Kýzkalesi'ne sevk etti. Otele yerleþtik, buradaki insanlar bizi sardýlar. Otellere aldýlar, aþýmýzý verdiler. Allah razý olsun hepsinden. Bütün Türkiye'den Allah razý olsun” diye konuþtu.

"Kýzkalesi'nde 3 bin, Erdemli'de 30 bin kiþi aðýrlanýyor"

Yüzyýlýn felaketi ile karþý karþýya kalýndýðýný aktaran Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu da, "Bu felaket bize gösterdi ki insanlarýmýzýn birliði, beraberliði, kardeþliði zirveye çýkmýþ durumda. Deprem bölgesinden gelen misafirlerimizi baþta Kýzkalesi olmak üzere Erdemli'de aðýrlýyoruz. Erdemli genelinde yaklaþýk 30 bin insanýmýz geldi. Kaymakamlýðýmýz koordinesinde her türlü ihtiyaçlarýný karþýlýyoruz” diye bilgi verdi.

Gelen depremzedelere konaklama, yiyecek ve giyecek konusunda destek olmaya çalýþtýklarýný dile getiren Kýzkalesi Mahalle Muhtarý, "Þu anda 3 bin kiþiyi aðýrlýyoruz. Battaniye, yiyecek giyecek baþta olmak üzere depremzedelerimiz için her þeye ihtiyaç var” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.