sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN GÜLTAK DEPREM BÖLGESÝNDE

  •  10 Þubat 2023 Cuma 11:49

Akdeniz Belediye Baþkaný Muhammet Mustafa Gültak, önce 7,7 ardýndan da 7,6 þiddetindeki depremlerin aðýr þekilde vurduðu bölgelerden biri olan Hatay’ýn Kýrýkhan ilçesinde incelemelerde bulunarak arama-kurtarma faaliyeti yürüten ekiplerden bilgi aldý, depremzede vatandaþlarla bir araya geldi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, bölgede, aðýr iþ makineleri yardýmýyla aralýksýz arama ve kurtarma faaliyeti yürüten fen iþleri müdürlüðü ekiplerinden bilgi alan ve deprem maðduru acýlý vatandaþlarý dinleyen Baþkan Mustafa Gültak, “Karþýlaþtýðýmýz manzara gerçekten çok büyük bir afet yaþadýðýmýzý gösteriyor. Maalesef dünyada bugüne dek örneði olmayan bir felaketi yaþýyoruz. Hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yakýnlarýna baþsaðlýðý ve sabýr diliyorum. Tüm Türkiye'nin baþý sað olsun. Yýkýmýn boyutu ne yazýk ki çok aðýr ama yaralarýmýzý hep birlikte saracaðýz” dedi.

“Tüm Türkiye'nin kalbi burada”

Tüm Türkiye'nin kalbinin depremzede vatandaþlar için attýðýný belirten Gültak, “Hepimizin, herkesin gönlü buralara gelmek, depremzede insanlarýmýza sarýlmak, onlarý yalnýz býrakmamak. Ülkemizin dört bir yanýndan yardýmlar, ihtiyaç malzemeleri de bölgeye ulaþmýþ durumda. Ancak yollarda oluþan yoðunluk nedeniyle ulaþýmda yer yer sýkýntýlar olduðunu gördük. Kriz Masasý ile görüþüp valimiz ve AFAD yetkililerimizden bilgi alacaðým. Devletimiz bütün gücü ve imkanlarýyla burada” diye konuþtu.

“Büyük bir devlet, güçlü bir milletiz”

Gültak, Akdeniz Belediyesine baðlý ekiplerin de ilk günden bu yana canla baþla arama-kurtarma faaliyeti yürüttüklerini ifade ederek, “Canla baþla çalýþan ekiplerimizin birçok vatandaþýmýzý enkaz altýndan canlý çýkardýklarýný biliyorum. Tek umudumuz, bundan sonra daha fazla can kaybý olmamasý. Ýnsanüstü bir çabayla 24 saat boyunca göçük altýndan canlarýmýzý kurtarmaya çalýþan tüm görevlilerimize ve gönüllülerimize en kalbi þükranlarýmý sunuyorum. Gün, birlik olma günü, yaralarýmýzý hep birlikte sarma günüdür. Deprem maðduru tüm insanlarýmýza kentimizin, ilçemizin tüm kapýlarý açýktýr. Büyük bir devlet ve güçlü bir milletiz. Ýnþallah bu felaketi de hep birlikte atlatacaðýz, bu zor ve acý günleri geride býrakacaðýz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.