sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDELER KAMPLARDA FELAKETÝN ETKÝSÝNÝ UNUTMAYA ÇALIÞIYOR

  •  10 Þubat 2023 Cuma 10:30

Kahramanmaraþ merkezli, 10 ilin etkilendiði 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen vatandaþlar, Mersin’in Silifke ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlýðýna ait kamplara yerleþtirilmeye baþlandý.

Depremzedeler kamplarda depremin etkisini unutmaya çalýþýrken, çocuklar oyun oynayýp parklarda gönüllerince güzel bir gün geçirdi. Silifke Kaymakamý Abdullah Aslaner, Gençlik ve Spor Bakanlýðýnýn Silifke ilçesindeki 4 ayrý gençlik kampý, DSÝ'ye ait kamp ve öðrenci yurtlarýna yerleþtirilecek olan 3 bin kiþinin gruplar halinde gelmeye baþladýðýný söyledi.

AFAD tarafýndan gönderilen depremzedelere tahsis edilen gençlik kamplarýnda 3 öðün sýcak yemek, saðlýk, sportif aktiviteler, kültür sanat etkinlikleri sunulurken, gönüllü psikologlar da depremzedelere destek olacak.

Silifke'nin Atakent Mahallesi'nde bulunan kamplara gelen vatandaþlar, sahilde ve yeþil alanlarda yürüyüþ yaparken, çocuklar ise gönüllerince top oynayýp parklarda eðlenmeye baþladý.

"Bu çok büyük bir rahatlýk, çok büyük bir hizmet"

Adýyaman'dan gelen Yiðit Emin Þahan, "Uyandýðýmda tavanýn sallandýðýný gördüm. Sonra babam 'Allahu Ekber, Allahu Ekber' diye baðýrdý. Sonra dýþarý çýktýk. Birazcýk gezdik. Sabah olunca yanýmýza biraz eþya alarak buraya geldik" dedi.

Adýyaman'dan gelen Berat Sünger, "Uyuyorduk. Gece sallanmaya baþladýk. Gözümü açtýðýmda her yer sallanýyordu. Evden çýkmaya çalýþtýk. Önümüze duvar düþtü. Kapýyý kýrarak dýþarý çýktýk. Bir iki gün bölgede kaldýk. Adýyaman'dan köye gittikten sonrada buraya geldik" ifadelerini kullandý.

Gençlik kampýnda arkadaþlarý ile top oynamanýn mutluluðunu yaþayan Malatyalý Enes Cenk Güvenç, "Gece uyurken kendimi salonda buldum. Ailemizle beraber birbirimize tutunduk. Ancak o þekilde durabildik. Ölümle burun buruna geldik. Sonrasýnda buraya geldik. Devletimizin saðladýðý imkanlarla arkadaþlarýmýzla birlikte burada oyun oynuyoruz" diye konuþtu.

Hatay'ýn Ýskenderun ilçesinde yakalandýðý depremin ardýndan gençlik kampýnda sýcak bir yuvaya kavuþtuklarýný belirten Vahit Has, "Buradan memnunuz. Bu durum kimin aklýna geldiyse, kim yönettiyse gerçekten þu anda memnunuz. En azýndan yaralarýmýzýn birazcýk da olsa sarýlmasýnda büyük yararý oluyor. Biz o yaþadýðýmýz þoku az da olsa burada atlatýyoruz, atlatmaya çalýþýyoruz. Bu çok büyük bir rahatlýk, çok büyük bir hizmet. Devletimize, hükümetimize çok çok teþekkür ediyoruz" þeklinde konuþtu.

Kahramanmaraþ'tan gelen Abbas Duran, "Buraya depremzede olarak geldik. Ve kalacak yerimiz olmadýðý için üniversitenin kendi açtýðý bir yer vardý, orada kalýyorduk. Ýmkanlar kýsýtlýydý. Sonra burayý öðrendik, kayýt yaptýrdýk. Kendi aracýmýzla da olsa sýkýntýlý bir þekilde buraya geldik. Þimdi kaldýðýmýz yerden gayet memnunuz. Burada her þey var. Sýcak yataðýmýz, 3 öðün yemek veriyorlar. Sýcak kalacak yerimiz ve suyumuz var. Çok þükür herhangi bir problem yok þu anda" ifadelerine yer verdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.