sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’E GELEN DEPREMZEDELER KYK YURTLARINA YERLEÞTÝRÝLÝYOR

  •  10 Þubat 2023 Cuma 10:22

Deprem bölgesinden Mersin’e gelen depremzedeler, Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) Mersin Kýrkkaþýk Kýz Öðrenci Yurduna yerleþtiriliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ve Elbistan ilçelerin olan, 6 Þubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüðündeki depremlerde evlerini kaybeden binlerce depremzedenin Mersin'e geliþleri sürüyor. KYK Genel Müdürlüðünün öðrenci yurtlarýný depremzedelere açmasýnýn ardýndan, yýkýmýn yaþandýðý þehirlerden gelen depremzedeler, KYK Mersin Kýrkkaþýk Kýz Öðrenci Yurdunda misafir edilmeye baþlandý. Büyük bir yoðunluðun yaþandýðý yurtta, KYK ve Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðü görevlileri ile polis, depremzedelere yardýmcý olmaya çalýþýrken, Mersinli birçok gönüllü de baþta su olmak üzere börek, pasta gibi yiyecekler daðýtýyor. Belediyeler ise yurda giriþ yapmak için bekleyen depremzedelere çorba ikram ediyor.

“Bütün mahalle buradayýz”

Büyük çoðunluðu Hatay'ýn Ýskenderun ve Antakya ilçelerinden gelen depremzedeler, deprem anýnda ve sonrasýnda yaþardýklarýný ÝHA muhabirine anlattýlar. Hatay'dan ailesiyle birlikte Mersin'e gelen ve dünden itibaren yurtta kalmaya baþlayan Nevin Demir, yaþadýklarý depremin kabus gibi olduðunu belirterek, “Çok kötü bir olay, anlatýlýr gibi deðil. Mersin'de akrabalarýmýz var, onun için buraya geldik” dedi.

"Kabus gibi, anlatamam”

Hatay'daki evlerinin kullanýlamaz hale geldiðini söyleyen Demir, “Evimize giremiyoruz, içinde kalýnacak gibi deðil, ama çökmedi. Çaresizce bekliyoruz. Ailemizle geldik, bütün mahalle buradayýz. Þu anda yurtta kalýyoruz. Sonucumuz ne olacak bilmiyorum Depremde dayýmýn kýzý öldü, kuzenlerim ailecek gittiler, toprak altýndan çekemediler bile. Kabus gibi, anlatamam” diyerek gözyaþý döktü.

“Yatakta kocam, kýzým ve ben birbirimize sarýldýk”

Çocuklarý ile birlikte Ýskenderun'dan gelerek dünden itibaren yurda yerleþen depremzede Aslý Açýl da deprem anýnda ‘öldük, bitti' dediðini söyledi. Deprem anýnda yaþadýklarýný anlatan 42 yaþýndaki Açýl, “Bir sarsýntý oldu, kýzým yanýma geldi. Yataktaydýk zaten, kocam, kýzým ve ben birbirimize sarýldýk. Sarsýntý biraz yavaþladýðýnda ikinci büyük bir sarsýntý daha geldi. O sýrada artýk duvarlarýn üstümüze çökmesini bekliyordum. Benim evimde yýkým olmadý ama duvarlarýmýz patladý. Sarsýntý bitince alabildiðimiz kýyafetlerle birlikte dýþarýya çýktýk” ifadelerini kullandý.

"Nereye gideceðimizi, ne yapacaðýmýzý bilemedik"

Depremde halasýnýn enkaz altýnda kalarak yaþamýný yitirdiðini belirten Açýl, anne ve babasýný da alarak sahile gittiklerini dile getirerek, “Ama orada da yollar çökmüþtü, korktuk. Nereye gideceðimizi, ne yapacaðýmýzý bilemedik. Bizim arabamýz vardý ama dýþarýda yaðmur yaðýyordu, ayaklarý çýplak insanlar vardý. Ýki gün boyunca soðukta arabanýn içinde kalmaya çalýþtýk. Sonra Ýstanbul'daki kardeþim bize haber verdi ve Mersin'e geldik” þeklinde konuþtu.

Ýskenderun'da durumun çok kötü olduðunu, yýkýlmayan binalarýn da aðýr hasarlý olduðunu belirten Açýl, “Biz þanslý olanlardanýz ama Allah kimseye yaþatmasýn” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.