sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ DEPREM BÖLGESÝNE YARDIM SEFERBERLÝÐÝNÝ SÜRDÜRÜYOR

  •  9 Þubat 2023 Perþembe 15:52

Akdeniz Belediyesinin, Kahramanmaraþ’ýn Pazarcýk ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve büyük yýkýmlara yol açan deprem felaketinin ardýndan afetten zarar gören illerde yaþayan vatandaþlar için baþlattýðý seferberlik çerçevesinde destek ve yardýmlarý sürüyor.

Tüm Türkiye'yi yasa boðan depremler sonrasý seferberlik baþlatan Akdeniz Belediyesi, onlarca iþ makinesi ile birlikte arama-kurtarma faaliyeti yürütecek personelin ardýndan su ve gýda ürünleri, ýsýtýcý, battaniye, çocuk mamasý ve bezi ile hijyen gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldýðý yardým týrlarýný da bölgeye uðurladý. Yardým kampanyasý tüm ilçe genelinde devam ederken, hazýrlanan diðer týrlar da en kýsa sürede depremden etkilenen kentlere doðru hareket edecek.

Servis araçlarý deprem bölgesine gönderildi.

Akdeniz Belediyesi, gerek depremde yaralanan vatandaþlarýn Mersin'deki hastanelere ulaþtýrýlmasý, gerekse Mersin'e gelmek isteyen deprem maðduru vatandaþlar için envanterinde bulunan servis araçlarýný da deprem bölgesine yolladý. Ayrýca AFAD üzerinden, uzak illerden gelen iþ makinalarý ile arama kurtarma personeli taþýyan servis araçlarýna yakýt desteði de saðlanýyor.

Seyyar WC, tamir bakým aracý, jeneratör ve çöp toplama araçlarý da yola çýktý

Felaketin yaþandýðý ilk günden itibaren Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý (AFAD) ve Mersin Valiliði koordinesinde depremden etkilenen illere yardým faaliyetlerini gece-gündüz demeden aralýksýz sürdüren Akdeniz Belediyesi, AFAD yetkililerinin talebi üzerine bölgeye seyyar WC, tamir-bakým aracý, jeneratör ile birlikte çöp toplama kamyonlarýný da deprem bölgesine göndermeye baþladý.

Akdeniz Belediyesi ekiplerinin arama-kurtarma faaliyeti sürüyor.

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn talimatýyla, depremden etkilenen illerden biri olan Hatay'da görevlendirilen Fen Ýþleri Müdürlüðüne baðlý ekipler, var güçleriyle çalýþtýklarý arama-kurtarma faaliyetleri esnasýnda göçük altýnda kalan birçok vatandaþý kurtardýðý bilgisi geldi.

Arama ve kurtarma konusunda eðitim almýþ Zabýta Müdürlüðünden de 13 personel, yine AFAD koordinesinde Gaziantep'te aralýksýz bir þekilde arama ve kurtarma faaliyeti yürütüyor. Öte yandan Akdeniz Belediyesinin mahalle kültür ve sanat evleri, sosyal ve sportif tesisleri ile taziye evleri de deprem bölgesinden göç edip Mersin'e gelen vatandaþlarýn kullanýmýna açýk olacak.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.