sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝ’NDEN KENTE GELEN DEPREMZEDELERE DESTEK

  •  9 Þubat 2023 Perþembe 14:34

Tarsus Belediyesi, deprem bölgesinden ilçeye gelen depremzedelere barýnma ve gýda baþta olmak üzere tüm ihtiyaçlarýný karþýlamak için çalýþmalarýna devam ediyor. Belediye, afet bölgesine yardým týrý ve ekip göndermeyi de sürdürüyor.

Tarsus Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, þu ana kadar Tarsuslularýn büyük yardým kampanyasýna desteði ile bölgeye 9 týr 1 kamyon yardým gönderen belediye, bunun yaný sýra arama-kurtarma için belediye destek ekipleri, mobil mutfak, saðlýk tarama aracý, hayvan ambulansý, doktor ve hemþire desteði de saðladý. Tarsus'a gelen depremzedeler için de kollarý sývayan Tarsus Belediyesi, kentte barýnma, gýda, kýyafet gibi tüm þartlarý depremzedeler için hazýrladý. Yardým kampanyasý ise devam ediyor.

Belediye destek ekipleri deprem bölgesinde

Tarsus Belediyesi, yüzyýlýn en büyük depremlerinden birinin gerçekleþtiði afet bölgesi için adeta bir seferberlik ilan etti. Tarsus Belediyesinin arama kurtarma için destek ekipleri, deprem haberinin duyulmasýyla derhal bölgeye hareket etti. Bölgeye intikal eden destek ekipleri, koordine halinde arama-kurtarma çalýþmalarýna katýlýyor ve ihtiyaç sahibi vatandaþlara yardým malzemelerini ulaþtýrýyor.

Tarsus Belediyesi, gýda, battaniye, ýsýtýcý, el feneri, pil, uyku tulumu, çadýr, bot, mont, temizlik malzemesi ve bebek bezi gibi onlarca kalemdeki yardým malzemesiyle afet bölgesine destek olmayý amaçlýyor. “Hep birlikte yaralarý saralým birlik olalým” diyerek herkesi yardým seferberliðine davet eden Tarsus Belediyesi, vatandaþlarýn ÝÞGEM 1, Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eðitim Sanat ve Kültür Akademisi, Tarsus Belediye Tesisleri ve Tarsu AVM'ye ulaþtýrdýðý ihtiyaç malzemelerini topluyor. Büyük kampanya ile þu ana kadar deprem bölgelerine Tarsus Belediyesi tarafýndan 9 týr ve bir kamyon destek gönderildi. Kampanyanýn devam ettiðini belirten belediye yetkilileri, yardýmlar için beklediklerini ifade etti.

Tarsus'a gelen depremzedeler için de kollar sývandý

Tarsus Belediyesi, deprem bölgelerinden Tarsus'a gelen deprem maðduru vatandaþlar için de kenti hazýr hale getirdi. Barýnma ihtiyaçlarý için Mehmet Çelebi Spor Salonunu tahsis eden belediye, çeþitli mahallelerde aðýrlanan deprem maðdurlarý için de kapý kapý dolaþarak sýcak yemek ikram etti. Giysi, barýnma, gýda gibi tüm ihtiyaçlar için Tarsus Belediyesi Tesislerinin kapýsýnýn da açýk olduðunu belirten belediye yetkilileri, yeni Tarsus Devlet Hastanesine getirilen deprem maðdurlarý için hastane önüne stant açarak sýcak çorba ikram etmek ve ihtiyaçlarýný karþýlamak için de seferber oldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.