sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ DEPREMZEDELERE YARDIM TIRI GÖNDERDÝ

  •  9 Þubat 2023 Perþembe 13:06

Akdeniz Belediyesi, depremden zarar gören 10 ildeki depremzedeler için ýsýtýcý, battaniye, su ve gýda malzemelerin yer aldýðý yardým týrý gönderdi.

Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüðündeki depremlerin ardýndan Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi de afet bölgesi için çalýþmalarýna revam ediyor. Bu çerçevede, afet bölgesinde maðdur olan depremzedeler için yardým týrý gönderildi. Akdeniz Belediye Baþkaný Muhammet Mustafa Gültak'ýn da yükleme anýnda yardým ettiði týrda ýsýtýcý, battaniye, su, bebek bezi, yiyecek gibi malzemeler yer aldý.

“Büyük bir milletiz ve bunun altýndan kalkacaðýz”

Yüklemenin ardýndan konuþan Baþkan Gültak, “Týrýmýzda genel olarak; ýsýtýcý, battaniye, su, kadýn ve bebek malzemeleri, hijyen malzemeleri yer alýyor. Her gün Týrlarýmýz bu þekilde dolduruluyor. Yine deprem bölgesine 40 bine yakýn ekmek gidecek. Ekmek gönderimini standarda bindirdik ve afet bölgesine her gün düzenli bir þekilde ekmek göndereceðiz. Bu afet, dünyadaki en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçti. Dünyanýn hiçbir yerinde bu kadar vilayeti vuran, 4-5 ülkeyi etkileyen baþka bir afet duyulmadý. Büyük bir afet ama devletimiz de büyük. Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan ve bakanlarýmýz bölgede bulunuyor. Bizim ekiplerimiz de bölgede yer alýyor. Büyük bir milletiz ve bunun altýndan kalkacaðýz” dedi.

“Akdeniz Belediyesi olarak tüm gönüllülerin yanýndayýz”

Yardýmlarýn hýzlanarak deprem bölgesine gittiðini belirten Gültak, “Yardým malzemesi ile dolu olan 2 gemi Ýskenderun Limanýna yanaþamadýðý için Mersin Limanýna yanaþtý. Onlarýn koordineli bir þekilde Hatay ve Gaziantep'e gönderilmesi noktasýnda ekibimiz çalýþýyor. Eski týp fakültesinin orada yer alan Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü binasýndaki ekiplerimiz 24 saat çalýþýyorlar. Sabah akþam dinlemeden týrlarýmýz yükleniyor ve deprem bölgesine gönderiliyor. Yardým etmek isteyen vatandaþlarýmýz, imkanlarý dahilinde göndermek istedikleri malzemeleri buraya getirebilirler veya belediyemizin telefon numarasýna ulaþabilirler. Biz hep birlikte organize edelim. Aksi takdirde bazý nedenlerden dolayý problemler yaþýyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak tüm gönüllülerin yanýndayýz. Bize ulaþtýklarý takdirde, biz organize olarak yardýmlarýn en iyi þekilde afet bölgesine gitmesini saðlarýz” diye konuþtu.

Hazýrlanan malzemelerle dolu yardým týrlarý koordineli bir þekilde Mersin'den deprem bölgesine uðurlandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.