sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ’NDE DEPREM SEFERBERLÝÐÝ SÜRÜYOR

  •  9 Þubat 2023 Perþembe 09:56

Mezitli Belediyesi, deprem bölgesine her türlü desteðe devam ediyor. Ýlk andan itibaren tüm baðlý birimleri seferber eden ve kapýlarýný vatandaþlara açan Mezitli Belediyesi, her gün onlarca týr ve kamyonla deprem bölgesine malzeme ve destek ekibi taþýyor.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Mersinlilerin de desteðiyle her gün onlarca týr ve kamyonla deprem bölgesine malzeme ve destek ekibi taþýyor. Gýda ve ihtiyaç malzemesi, saðlýk ve hijyen ürünleri, kýyafetler, ayakkabýlar tek tek elden geçiriliyor. Belediye çalýþanlarý, Çocuk Gündüz Bakýmevlerinin öðretmenleri ve gönüllüler; vatandaþlardan gelen yardýmlarý kategorilerine göre ayýrýyor, paketliyor ve kamyonlara yükleyerek deprem bölgelerine ulaþmasýný saðlýyor.

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, yardým organizasyonunu gerçekleþtiren personelini ziyaret ederek çalýþmalar hakkýnda bilgi aldý. Malzemelerin daðýtýmý ve ulaþtýrýlmasýyla ilgili yapýlmasý gerekenler konusunda bilgi alýþveriþi yapan Baþkan Tarhan, ara vermeden çalýnmalarýna devam eden belediye çalýþanlarý ve gönüllü personele de teþekkür etti.

“Gün aþýrý kamyon ve týrlarýmýz bölgeye malzeme taþýyor”

Türkiye'nin tarihte eþine az rastlanýr bir felaketle karþý karþýya kaldýðýný belirten Baþkan Tarhan, ilk günden itibaren bölgeye ihtiyaç malzemesi yardýmý ve destek için seferber olduklarýný söyledi. Gün aþýrý týrlarýn bölgeye malzeme taþýdýðýný vurgulayan Tarhan, “Pazartesi sabahý meydana gelen depremden Mezitli de etkilendi ama acý bir durumun yaþanmamasý bizleri az da olsa teselli etti. Ancak yakýn illerimizde Adana'dan baþlayarak Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraþ, Diyarbakýr, Adýyaman, Malatya, Kilis gibi illerimizde çok sayýda can kaybý oluþtu. Bu konuda bizlere de büyük görevler düþüyor. Ýlk günden itibaren arkadaþlarýmýzla birlikte el ele vererek depremden zarar gören illere vatandaþlarýmýz tarafýndan bizlere ulaþtýrýlan gýda ve ihtiyaç yardýmlarýný ve nakdi yardýmlarla aldýðýmýz malzemeleri götürüyoruz. Gün aþýrý kamyon ve týrlarýmýzý bölgeye taþýmayý saðlýyoruz. Bugün de iki týr ve kamyonlarla bu illere sevkiyatýmýz devam ediyor. Yüzlerce personelimiz bu konuda seferber olmuþ durumda. Özellikle okullarýn tatil olmasý nedeniyle anaokullarýmýzdaki öðretmenlerimiz de paketlemeye destek vermek için geldi. Tam bir seferberlik örneði sergileniyor. Gece gündüz demeden el birliði yapan personelimize, öðretmenlerimize ve yardýmda bulunan tüm vatandaþlarýmýza teþekkür ediyoruz” dedi.

“Deprem sonrasý da halkýmýza destek için çalýþma yapýyoruz”

Yardým ulaþtýrýlmasý konusunda seferberlik baþlattýklarýnýn altýný çizen Tarhan, deprem süreci ve sonrasý için çalýþma yaptýklarýný aktardý. Tarhan, “Yardým bölgesinden gelerek Mezitli'ye kadar ulaþan depremzede vatandaþlarýmýza da elimizden geldiðince yardým etmeye, barýndýrmaya çalýþýyoruz. Akþam saatlerinde de evleri zarar gören ya da evine gitmeye korkan vatandaþlarýmýza çorba, çay, su gibi ihtiyaçlarýný karþýlýyoruz. Ulusumuz bu konuda son derece duyarlý; yeter ki, güvenebileceði aracýlar olsun, elinden ne gelirse yardýmda bulunuyorlar. Hatta sadece ilçemizden deðil, iliþki içerisinde bulunduðumuz yurt dýþýndaki dost kentlerimizden de yardým için görüþmelerimiz var. Hatta ileriki aþamalarda konut edindirme konusunda da depremzedelerimize destek olmak istiyoruz. Yazýþmalarýmýz devam ediyor. Merkezi yönetimimizin de desteðiyle deprem sonrasý yiten canlarý elbette tedavi edemeyiz ama hiç olmazsa ihtiyaçlarýný kýsa sürede gidebiliriz diye düþünüyorum” ifadelerini kullandý.

“Bir can daha kurtarabilir miyiz diye çabalýyoruz”

Bu zor günleri halkla el ele vererek saðduyu ile aþacaklarýný belirten Tarhan, “Sadece Mezitli'de deðil, afet bölgesinde de çalýþma yapan, enkaz altýndan can kurtarmaya çalýþan arkadaþlarýmýz var. Bu kritik süreçte ne kadar destek olabilirsek yerine getirmeye çalýþýyoruz. Tüm iþimizi gücümüzü býraktýk, bir can daha kurtarabilir miyiz diye çabalýyoruz. Buna yoðunlaþtýk. Kendi personelimiz arasýnda da yakýnlarýný yitiren ya da hala enkazýn altýnda kalanlar var. Tüm ölenlerimize rahmet, yakýnlarýna sabýr ve güç diliyorum. Umarým ölü sayýsý artmadan canlarýmýzýn kurtulduðunu görürüz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.