sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR BELEDÝYESÝ, 3’ÜNCÜ YARDIM TIRINI VE 5 TRANSÝT ARACI DEPREM BÖLGESÝNE GÖNDERDÝ

  •  9 Þubat 2023 Perþembe 09:49

Toroslar Belediyesinin, merkez üssü Kahramanmaraþ olan ve 10 ili etkileyen deprem sonrasýnda baþlattýðý yardým kampanyasýna tüm Mersinliler yoðun destek verirken, 3’üncü yardým týrý da afet bölgesine doðru yola çýktý.

Tüm hemþehrilerine duyarlýlýklarýndan dolayý teþekkür eden Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afeti olan depremin yaralarýný hep birlikte sarmak için tek yürek olduk. Yardým kampanyasýna destek veren tüm hemþehrilerime teþekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, belediyenin Acil Durum Afet Ekibinin ardýndan Zabýta Müdürlüðü ekipleri de yardým týrlarý ile birlikte afet bölgesine gönderildi. Hatay'ýn Kýrýkhan ilçesinde AFAD'ýn arama-kurtarma ve yardým çalýþmalarýna dahil olan 33 kiþilik ekip, iþ makineleri ve ekipmanlarýyla depremzedelere destek veriyor.

Afet masasý oluþturuldu

Vatandaþlarýn seferber olduðu yardým kampanyasý için Toroslar Belediyesinin ana hizmet binasýnda ve Yunus Emre Kültür Merkezinde afet masasý oluþturuldu. Yardýmda bulunmak isteyen vatandaþlar; battaniye, ýsýtýcý, hazýr gýda, bebek bezi, hasta bezi, hijyen malzemesi, tuvalet kaðýdý, bere, eldiven, uyku tulumu (çocuk), uzay battaniye, cep ýsýtýcýsý, sentetik içlik (bebek-çocuk), eldiven (kýþlýk), polar ara katman, kýþlýk bot gibi temel ihtiyaç malzemelerini Toroslar Belediyesinin yetkililerine ulaþtýrdý. Yardým kampanyasýna çocuklarýn ve gençlerin ilgisi de yoðun oldu.

Yunus Emre Kültür Merkezinde ve belediye hizmet binasý önünde toplanarak týrlara ve transit araçlara yüklenen yardýmlar, 7,7 ve 7,6'lýk depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'a gönderildi. Teslim edilen malzemeler, belediye ekipleri ve gönüllü vatandaþlarýn iþbirliðiyle yardým týrlarýna yüklendi.

“Afet bölgesindeki yetkililerle temas halindeyiz”

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, depremzedelerin yanýnda olmaya ve her türlü desteði vermeye devam edeceklerini söyledi. Depremzedeler için düzenledikleri yardým kampanyasýna katýlan tüm hemþehrilerine de teþekkür eden Baþkan Yýlmaz, “Kahramanmaraþ merkezli, Mersinimiz olmak üzere 10 ilimizi derinden etkileyen depremin ardýndan büyük üzüntü yaþamaktayýz. Depremzedeler için düzenlediðimiz yardým kampanyasýna Mersinli hemþehrilerimiz yoðun ilgi gösterdi. Belediyemizin imkanlarýyla hazýrladýðýmýz yardým malzemeleriyle birlikte vatandaþlarýmýzdan gelen ihtiyaç malzemelerini, 3'üncü týrýmýza da yükleyerek afet bölgesine gönderdik. Mersin halký her zaman olduðu gibi dayanýþmanýn ve paylaþmanýn en güzel örneðini ortaya koydu. Herkese ayrý ayrý teþekkür ediyorum. Acil Durum Afet Ekibimizi daha da çoðalttýk. Zabýta Müdürlüðü ekiplerimiz ile birlikte 33 personelimiz afet bölgesinde destek veriyor. Afet bölgesindeki yetkililerle de temas halindeyiz. Enkaz altýnda kalan vatandaþlarýmýzýn bir an önce kurtarýlmasýný diliyor, hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.