sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ EKÝPLERÝ GÖÇÜK ALTINDAN 16 KÝÞÝYÝ KURTARDI

  •  9 Þubat 2023 Perþembe 09:31

Kahramanmaraþ’ta gerçekleþen deprem sonrasý tüm ekiplerini bölgeye sevk eden Mersin Büyükþehir Belediyesi, bir yandan arama kurtarma çalýþmalarýna destek verirken bir yandan da depremden etkilenen vatandaþlarýn ihtiyacý olan gýda ve kýyafet gibi malzemelerin gönderimini saðlýyor.

Arama kurtarma çalýþmalarýnda görev alan Ýtfaiye Daire Baþkanlýðýnýn tecrübeli ekipleri ise deprem bölgesinde þimdiye kadar 16 kiþiyi enkaz altýndan canlý olarak kurtarmayý baþardý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, deprem bölgesine ilk ulaþan ekiplerden olan Ýtfaiye Daire Baþkanlýðý arama kurtarma ekipleri, çok hýzlý bir þekilde organize olarak hemen arama kurtarma çalýþmalarýna baþladý. Ekipler þimdiye kadar 16 kiþiyi enkaz altýndan canlý olarak çýkardý. Gerekli teknik donanýmlarý ile enkaz bölgelerinde arama kurtarma çalýþmalarýný yürüten ekipler, Hatay merkez, Samandað ve Kahramanmaraþ'ýn Elbistan ilçesinde toplam 16 kiþiyi canlý olarak kurtararak saðlýk görevlilerine teslim ettiler.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýtfaiye Daire Baþkanlýðý 73 personel, 21 itfaiye aracý, 2 hilti, 5 jeneratör, 7 ekskavatör ve arama kurtarma köpekleri ile Kahramanmaraþ merkez, Elbistan, Adýyaman, Hatay merkez ve Samandað'da canla baþla çalýþmaya devam ediyor.

MER-EK'in bütün ekmekleri deprem bölgesine

Deprem dolayýsýyla sokakta ve çadýrlarda yaþayan vatandaþlarýn ekmek ihtiyacýný göz önünde bulunduran Büyükþehir Belediyesi, MER-EK Halk Ekmek Fabrikasýnda günlük üretilen ekmeklerin tamamý deprem bölgesine gönderme kararý aldý. Üretilen 62 bin 510 ekmek Kahramanmaraþ, Hatay ve Adýyaman'da toplam 10 ilçeye ulaþtýrýlmak üzere yola çýktý.

Evde Saðlýk ve Bakým birimi deprem bölgesine gitti

Büyükþehir Belediyesinin Evde Saðlýk ve Bakým Birimi de bölgede bulunan saðlýk ekiplerine destek olmak üzere Ýskenderun'a ulaþtý. 3 ambulans, 2 saðlýk aracý, 1 doktor ve 24 saðlýk personeli oluþan ekip yaralýlarýn yardýmýna koþuyor.

Ýhtiyaç malzemelerinin gönderimi sürüyor

Depremin olduðu ilk gün Mobil Mutfak Týrýný gönderen Büyükþehir Belediyesi, evlerine giremeyen vatandaþlara sýcak yemek, çorba, kumanya, su ve içecek desteðinde bulunuyor. Soðuk hava þartlarýndan vatandaþlarýn etkilenmemesi için kömür, battaniye, çadýr, nevresim takýmý, uyku tulumu, ýsýtýcý, kampet, kýþlýk bot ve mont, atký, bere ve eldiven ile kýyafet desteðinde de bulunan Büyükþehir Belediyesi, bölgedeki araçlar için de lastik zinciri gönderdi.

Büyükþehir Belediyesinin 'Teksin' uygulamasý ve 0324 185 00 00 üzerinden baþlattýðý þartsýz destek kampanyasýna büyük hassasiyet gösteren Mersinliler de gýda ve mevsime uygun malzeme ve kýyafet baþta olmak üzere hijyen seti, kadýn hijyen kiti, bebek bezi, gibi bölgede ihtiyaç duyulan malzemeleri teslim ediyor. Aþhanede imza karþýlýðý alýnan malzemelerle birlikte her gün onlarca araç bölgeye gitmek için yola çýkýyor. Yardýmlar ayrýca Macit Özcan Spor Tesislerinde de toplanýyor. Büyükþehir Belediyesi bölgenin ihtiyacýna göre kendi bünyesinden ve vatandaþlardan gelen yardýmlarý birleþtirerek gönderimleri sürdürüyor.

“Yardýmlarý, ihtiyaç sahibi tüm bölgelere hiç durmadan gönderiyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðýna baðlý Aþhane sorumlusu olarak görev yapan Bilge Küçükkubaþ, “Depremin baþladýðý ilk günden beri, ilk andan itibaren hemen seferber olup, yardýmlarýmýza baþladýk. Bugün 3. günü, hala yardýmlarýmýz devam ediyor. Ýhtiyaç sahibi tüm bölgelere sürekli olarak gýda yardýmý, kýyafet yardýmý, vatandaþlarýmýzdan gelen þartsýz baðýþlarý ve kendi bünyemizde bulunan ihtiyaç maddelerini hýzlýca, sürekli, hiç durmadan sevk ediyoruz. Bunun yanýnda ayrýca Mersin'de de yaþanan, hissedilen depremden dolayý 24 saat boyunca Mersin'deki vatandaþlarýmýza da sýcak çorba hizmetimiz devam ediyor. Hizmetlerimiz ayný þekilde devam edecek” dedi.

Kedi ve köpek mamasý da bölgeye ulaþtýrýlýyor

Depremden zarar gören sokak ve ev hayvanlarýnýn da aç kalmamasý için harekete geçen Büyükþehir Belediyesi, kedi ve köpek mamasý paketlerini diðer ihtiyaç malzemeleri ile birlikte gönderdi. Deprem bölgesindeki hayvanseverlerle irtibat kurarak ihtiyacý belirleyen ekipler, ilk etapta Hatay'a gönderdi. Diðer iller için de mama yardýmlarý sürüyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.