sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DEPREMZEDELER SICAK YUVA ORTAMINDA MÝSAFÝR EDÝLÝYOR

  •  8 Þubat 2023 Çarþamba 17:53

Mersin Büyükþehir Belediyesi, soðuk kýþ günlerinde evleri yýkýlan ya da evlerine giremeyen depremzedelere kapýlarýný sonuna kadar açtý.

Depremin yaralarýný sarmak için ilk anlardan itibaren canla baþla seferber olan Büyükþehir Belediyes, afet bölgesinden gelen depremzedeleri yurt ve otellerde sýcak bir yuva ortamýnda misafir ediyor.

Kendi bünyesindeki yurtlar haricinde, Mersin'deki birçok otelle de anlaþma saðlayan Büyükþehir Belediyesi, depremzedeleri aðýrlamak için çalýþmalarýna devam ediyor. Mersin Büyükþehir Belediyesinin otobüsleriyle kente gelen 500'e yakýn depremzedenin konaklama ihtiyacý, anlaþma saðlanan otel ve yurtlarda karþýlanýyor.

Büyükþehir Belediyesi, evleri yýkýlan veya hasardan dolayý evlerine giremeyen depremzedelerin barýnma, gýda ve su gibi en önemli ihtiyaçlarýný sýcak bir ortamda gideriyor. Yüksek Öðrenim Erkek Öðrenci Yurdu, Gülnar Öðrenci Yurdu ile Tarsus Bungalov ve Konaklama Tesisinde 7'den 70'e tüm depremzedelere kapýlarýný açan Büyükþehir Belediyesi, Merci Öðrenci Danýþmanlýk Merkezi psikologlarý ve PDR uzmanlarýnýn verdiði psikolojik destekle de depremin izlerini ve kaygýlarýný azaltmayý amaçlýyor.

“Yanlarýnda olduðumuzu göstermek için gerekli çalýþmalarý yapmaktayýz”

Sosyal Hizmetler Daire Baþkanlýðýna baðlý Merci Öðrenci Danýþmanlýk Merkezinde psikolog olarak görev yapan Asena Akatürk, “Bugün burada afet bölgelerinden gelen vatandaþlarýmýz için Erkek Öðrenci Yurdunu hizmete açmýþ bulunmaktayýz. Burada ailelere barýnma, yeme-içme noktasýnda destek vermekteyiz. Ayný zamanda psikolojik destek de vermekteyiz. Burada aileler ve çocuklar çok kaygýlý. Özellikle çocuklar yaþadýklarý durumdan çok etkilenmiþ durumdalar. Onlarýn bu kaygýlarýný anlamaya yönelik ve yanlarýnda olduðumuzu göstermek için gerekli çalýþmalarý yapmaktayýz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.