sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÜLTAK: "GÜN KONUÞMA DEÐÝL, YARALARIMIZI SARMA GÜNÜDÜR"

  •  8 Þubat 2023 Çarþamba 17:33

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin deprem bölgesine gönderdiði ekipler arama-kurtarma faaliyetlerine devam ederken, hazýrlanan yardým týrlarý da gün içinde yola çýkmaya hazýrlanýyor.

Türkiye'nin 10 ilini etkileyen 7.7 ve ardýndan gelen 7.6 þiddetindeki depremlerden etkilenen kentlere, arama-kurtarma çalýþmalarýna katýlmak üzere onlarca iþ makinesi ve personel gönderen Akdeniz Belediyesi, kurum envanterinde bulunan servis araçlarýný da Hatay'dan Mersin'e getirilecek yaralýlarý taþýmak için görevlendirdi. Depremzedelere ulaþtýrýlmak üzere toplanan gýda, ihtiyaç ve yardým malzemeleri de gün içerisinde týrlarla bölgeye doðru harekete geçecek.

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn talimatýyla, depremden etkilenen illerden biri olan Hatay'da görevlendirilen Fen Ýþleri Müdürlüðüne baðlý ekipler, var güçleriyle çalýþtýklarý arama-kurtarma faaliyetleri esnasýnda göçük altýnda kalan bazý vatandaþlarý kurtardý. Ayrýca Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðünden de acil arama ve kurtarma konusunda eðitim almýþ uzman 13 personel de yine AFAD koordinesinde Gaziantep'e gönderildi. Zabýta ekipleri de aralýksýz þekilde arama ve kurtarma faaliyeti yürütüyor.

Onlarca personel, iþ makineleri ile arama kurtarma faaliyeti yürütüyor

Tüm Türkiye'yi yasa boðan depremlerin ardýndan teyakkuza geçen Akdeniz Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýndan (AFAD) gelen talimat doðrultusunda makine ikmal sahasýndan 30 personel ile birlikte 2 adet kazýcý yükleyici lastik tekerlekli kepçe, 1 paletli eskavatör, 4 damperli kamyon, iþ makinelerinin nakliyesi için 2 týr, 1 kamyonet ve 1 minibüs Kýrýkhan'a gönderdi.

Belediyenin servis araçlarý yaralýlarý getirmek üzere bölgeye gönderildi

Akdeniz Belediyesi, göçük altýnda kalarak yaralanan depremzede vatandaþlarý da Mersin'de bulunan hastanelere ulaþtýrmak üzere, envanterinde bulunan servis araçlarýný da deprem bölgesine göndermeye baþladý. Öte yandan týrlara yüklenen gýda, yardým ve temel ihtiyaç malzemeleri de gün içerisinde depremden etkilenen kentlere doðru harekete geçecek.

“Tüm imkanlarýmýzý depremzede vatandaþlarýmýz için seferber ettik”

Yardým malzemeleri ve servis araçlarýnýn toplandýðý makine ikmal sahasýnda açýklama yapan Gültak, “Bizler ilk günden beri deprem bölgesindeyiz. Bazý eksikler olsa da genel anlamda koordinasyon saðlandý. Ýlk günden itibaren Hatay, Kýrýkhan ve Gaziantep'e, fen iþlerimizden iþ makinesi kullanmayý bilen personelimizi, kurtarma faaliyeti yapacak iþ makineleri, gerekli araç ve teçhizatla birlikte gönderdik. Kaymakamlýðýmýzla birlikte gelen yardýmlarý da koordine ediyoruz. Özel sektör, iþ insanlarý ve yardýmsever vatandaþlarýmýz da bizlere ulaþýyor. Birazdan bakým onarýmla ilgili araç, gereç ve teçhizatlar ile bir ekskavatörü deprem bölgesine göndereceðiz. Ýçinde bebek emzirme odasý ve tuvaleti olan bir otobüsümüz de yola çýkýyor. Yola çýkacak araçlarýmýzda çocuk bezleri, kadýn hijyen ürünleri ve daha birçok malzeme de var. Kültür Müdürlüðümüz organizesinde toplanan yardým malzemeleri de ilerleyen saatlerde týrlar yardýmýyla depremzede vatandaþlarýmýza ulaþtýrýlmak üzere yola çýkacak” dedi.

“Kentimize gelen tüm insanlarýmýza kucak açacaðýz”

“Gün; kenetlenme ve herkesin üzerine düþeni yapma zamanýdýr” diyen Gültak, sözlerini þöyle sürdürdü; “Gün; konuþma, zaman kaybetme deðil, iþ yapma zamanýdýr. Mersin Valiliði ve kaymakamlýðýmýzla birlikte bütün imkanlarýmýzý depremzedeler için seferber ettik. Özellikle Hatay ve Gaziantep ilinde, Akdeniz sakinlerinin birçok akrabasý var. Dolayýsýyla gerek Hatay'dan, gerekse Gaziantep ve Osmaniye'den gelen ve gelecek olan deprem maðduru insanlarýmýza kültür evlerimizi ve bütün tesislerimizi açmýþ durumdayýz. Kentimizde de depremden etkilenen insanlarýmýz için belediyemizi, tüm tesis ve binalarýmýzý 24 saat boyunca kullanýma açtýk. Gelen insanlarýmýza çorba, kumanya, çay ve su ikram ettik. Kentimize gelen insanlarýmýza da hep birlikte kucak açacaðýz.”dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.