sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝ DEPREMZEDELER ÝÇÝN SEFERBERLÝÐÝNÝ SÜRDÜRÜYOR

  •  8 Þubat 2023 Çarþamba 11:20

Tarsus Belediyesi, depremin acý bir þekilde hissedildiði illere yardýmlarýný ve desteklerini ulaþtýrýrken, ayný zamanda Tarsus’ta, sokaklarda geceyi geçiren vatandaþlar için de yemek, çorba ve çay ikramýný sürdürdü. Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, evlerine giremeyen vatandaþlarýn hizmetinde olan belediyenin birimlerine baðlý güvenli toplanma alanlarýný ziyaret etti.

Kahramanmaraþ'ta meydana gelen iki depremin ardýndan depremzedeler için tüm imkanlarýn seferber edildiði Tarsus Belediyesinde, yardým kampanyasýnýn yaný sýra deprem olan bölgeye ekipler gönderildi. Tarsus Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, ekipler, saðlýk, gýda ve temel insani ihtiyaçlar noktasýnda zorlu kýþ koþullarý altýnda yaþam mücadelesi veren vatandaþlarýn yanýnda olmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi bünyesinde bulunan tam donanýmlý Saðlýk Tarama Aracý, bir doktor, bir hemþire, gezici mutfak aracý ve personel deprem bölgesine gitti.

Vatandaþlar, geceyi hem birimlere baðlý yerlerde hem de kapalý semt pazarlarýnda geçirdi

Öte yandan, Tarsus'ta da hissedilen deprem nedeniyle aracý ile güvenli bir alanda beklemek isteyen vatandaþlar için 7 adet kapalý semt pazarý hazýrlandý. Vatandaþlar, geceyi hem birimlere baðlý yerlerde hem de kapalý semt pazarlarýnda geçirdi. Yarbay Þemsettin Mahallesi Pazar Yeri, Çaðlayan Mahallesi Pazar Yeri, Turkuaz Pazar Yeri, Anýt Mahallesi Pazar Yeri, Baðlar Mahallesi Pazar yeri, Yeni Mahalle Pazar yeri, Kýrklarsýrtý Pazar Yeri ve birçok mahalledeki noktalar vatandaþlara açýldý.

Tarsus Belediyesi, ayný zamanda güvenli toplanma alanlarý olan Bilim Eðitim Sanat Kültür Akademisi, Kadýn Yaþam Destek ve Dayanýþma Merkezi, Gençlik Merkezi, +1 Kafe, Taziye Evleri, Zübeyde Haným Bütünleþik Yaþam Merkezi, Mehmet Çelebi Spor Salonu, Yaþlý Dayanýþma Evi ve STEM Merkezi'ni de vatandaþlarýn kullanýmýna açtý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.