sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YARALI DEPREMZEDELER GEMÝYLE MERSÝN’E GETÝRÝLDÝ

  •  8 Þubat 2023 Çarþamba 10:16

Kahramanmaraþ’ýn Pazarcýk ilçesinde 7,7; Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüðünde meydana gelen iki depremde yaralanan depremzedeler, Milli Savunma Bakanlýðýna baðlý TCG Ýskenderun gemisi ile bugün öðle saatlerinde Mersin’e getirildi. Mersin Limaný’nýn Akdeniz Bölge Komutanlýðý rýhtýmýna yanaþan gemiden ambulanslara taþýnan 95 yaralý, þehirdeki hastanelere sevk edildi.

Merkez üssü Kahramanmaraþ olan ve 10 ilde yýkýmlara yol açan depremde arama ve kurtarma çalýþmalarý yoðun þekilde devam ederken, en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da iki depremde enkazdan çýkarýlan yaralýlarýn bir bölümü de askeri gemiyle Mersin'e taþýnýyor. Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar'ýn dünkü açýklamasýnýn ardýndan Mersin Limaný'ndan yola çýkan TCG Ýskenderun gemisi, gece geç saatlerde Ýskenderun Limaný'na ulaþtý. Ambulanslarla limana getiren 95 yaralý, sedyelerle gemiye taþýndý.

TCG Ýskenderun gemisi, bugün saat 13.00 sýralarýnda da Mersin Limaný'na ulaþtý. Akdeniz Bölge Komutanlýðý rýhtýmýna demirleyen gemideki yaralýlar, yine sedyelerle hazýr bekleyen ambulanslara taþýndý. Baþta Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi olmak üzere Toros Devlet Hastanesi, Mersin Üniversitesi Hastanesi ve kentteki tüm özel hastanelerin ambulanslarý, yaralý depremzedeleri hýzla hastanelere taþýdý. Yaralýlarýn gemiden indirilmeleri sýrasýnda askerler de saðlýk görevlilerine yardýmcý oldu. Yaralýlarla birlikte 30 refakatçi de Mersin'e geldi.

Öte yandan, dünden bu yana Mersin'e biri Milli Savunma Bakanlýðýna ait helikopter olmak üzere ambulanslar ve sivil araçlarla toplam bir 217 yaralý depremzede getirilerek, þehirdeki hastanelerde tedavi altýna alýndý. Yaralýlardan 40'ý Mersin Ýl Saðlýk Müdürlüðüne baðlý ambulanslarla 9'u ise Milli Savunma Bakanlýðýna baðlý helikopterle Mersin'deki hastanelere taþýndý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.