sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ YARDIM KAMPANYASI BAÞLATTI,KAPILARINI VATANDAÞA AÇTI

  •  7 Þubat 2023 Salý 12:35

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, tüm Türkiye’yi yasa boðan þiddetli depremler ve devam eden artçý sarsýntýlar nedeniyle kentte evlerine giremeyen kent sakinleri için tüm bina ve tesislerinin kapýlarýný açtý. Kurulan toplanma yerlerinde gelen vatandaþlara çay ve çorba ikram edilirken Belediye Baþkaný Mustafa Gültak da aileleri ziyaret etti.

Akdeniz Belediyesi Fen Ýþleri Müdürlüðü ekipleri, aðýr iþ makineleri desteðiyle dün Hatay Kýrýkhan'da, Zabýta Müdürlüðüne baðlý ekipler de dün Osmaniye'de bugün de Gaziantep'te AFAD koordinesindeki arama ve kurtarma çalýþmalarýna katýlýyor.

Yardým kampanyasý devam ediyor

Depremzede vatandaþlar için yardým kampanyasý da baþlatan Akdeniz Belediyesi toplanan elektrikli soba, battaniye ve çocuk bezlerini en kýsa sürede deprem bölgesine ulaþtýracak. Yardým kampanyasýna destek vermek isteyen vatandaþlar, '05527690802 ve 05527690805' numaralý telefonlarý arayabilecekler veya ulaþtýrmak istedikleri yardým malzemelerini Ýhsaniye Mahallesi 4926 sokakta bulunan Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü binasýna (Eski Üniversite Hastanesi Acil Binasý) teslim edebilecekler.

“Ekiplerimiz, 24 saat boyunca vatandaþlarýmýza yardýmcý oluyor”

Teyakkuza geçirilen ekiplerden bilgi alan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, ardýndan beraberinde Baþkan Yardýmcýsý ve Özel Kalem Müdürü Onur Eryýlmaz Gümüþtok ile birlikte vatandaþlarýn bir araya geldiði noktalarý tek tek ziyaret etti. Vatandaþlarla bir araya geldiði Millet Bahçesinde açýklama yapan Gültak, 30'un üzerinde bölgede toplanma noktalarý oluþturduklarýný belirterek, “Çocuklarýyla birlikte bu noktalara gelen ailelerimize kumanya, çorba ve çay ikram ediyoruz. Bu noktalarýmýz 24 saat boyunca açýk olacak ve görevlilerimiz vatandaþlarýmýza yardýmcý olacak. Vatandaþlarýmýz, bu alanlarda daha güvenli bir þekilde günlerini geçirebilir. Devletimiz büyüktür ve milletimizin yanýndadýr. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de milletimizin yanýndayýz” dedi. Baþkan Gültak, deprem maðduru vatandaþlar yararýna baþlattýklarý yardým kampanyasýna destek olmalarý için tüm Mersinlilere çaðrýda da bulundu.

Akdeniz'de hazýrlanan toplanma yerleri

Akdeniz Belediyesi, sarsýntýlar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaþlar için merkez bina konferans salonu, Turgut Reis, Güneþ, Çay, Çilek, Kazanlý, Adanalýoðlu ve Özgürlük mahalleleri kültür ve sanat evleri; Þevket Sümer, Gündoðdu, Karacailyas, Adanalýoðlu, Özgürlük, Güneþ, Karaduvar ve Kazanlý mahalleleri taziye evleri; Seyfi Ali Türkoðlu Futbol Sahasý, Madýmak Parký Halý Saha, Üç Ocak, Siteler, Ýhsaniye, Mithat Paþa ve Çankaya mahalleleri muhtarlýk yaný, Barýþ Mahallesi 4527 sokak; Toros Devlet Hastanesi Bahçesi, Millet Bahçesi 2. Etap, Karaduvar Kick Boks Salonu, Kiremithane Gazi Ýlkokulu, Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü binalarý ile Çamlýbel'de bulunan binalarý 24 saat boyunca vatandaþlarýn kullanýmýna açýk tutuyor. Ekipler onlarca farklý mahalleye de çadýrlar kurdu, masa ve sandalyeler hazýrladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.