sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: "ULUSÇA BU BADÝREYÝ HEP BÝRLÝKTE ATLATACAÐIMIZA ÝNANCIMIZ TAMDIR"

  •  7 Þubat 2023 Salý 11:14

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, yaþanýlan depremlerin ardýndan Mersinliler ve depremin acý sonuçlarýnýn hissedildiði il ve ilçelere verilen destekler hakkýnda açýklama yaparak, “Birlik ve beraberlik içerisinde ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacaðýmýza inancým tamdýr” dedi.

Tüm Türkiye'nin yaný sýra dünyanýn da gözyaþlarý ile takip ettiði Kahramanmaraþ depremlerinin ardýndan bir taraftan enkaz altýnda kalanlarý arama çalýþmalarý sürerken, diðer taraftan ise yaralar sarýlmaya devam ediliyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi de tüm ekip ve ekipmanlarý ile depremin acý bilançosunun hissedildiði il ve ilçelerde arama kurtarma çalýþmalarýna destek, gözü yaþlý vatandaþlara omuz vermeye çalýþýyor. Baþkan Seçer, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde oluþturulan Kriz Masasýna giderek belediye ve MESKÝ yöneticilerinden son geliþmeler hakkýnda bilgi aldý.

“Belediye olarak her türlü desteði veriyoruz”

Bürokratlarý ile yaptýðý toplantýnýn ardýndan bir açýklama yapan Seçer “Enkaz altýnda kurtarýlmayý bekleyen vatandaþlarýmýzýn kurtarýlmasý için seferber olan kurumlarýmýz ile birlikte belediye olarak biz de her türlü desteði veriyoruz. Ýlimizde þu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybý olmamýþtýr. Ancak artçý depremlerin devam etmesi korku ve paniðe neden olmakta, hasarlý ve risk taþýyan binalarda tehlike oluþturmaktadýr. Bu sebeple vatandaþlarýmýzýn bu tip binalarda kalmamalarýný, gösterilen en yakýn alanlarýna gitmelerini istiyoruz” diye konuþtu.

Ýl genelinde 34 noktada yer alan toplanma alanlarý ve tesislerde vatandaþlara sýcak çorba -ekmek, çay ve su ikramý yapýldýðýný ifade eden Seçer, ihtiyaca göre yeni toplanma alanlarýnýn da ilave edileceðini söyledi.

“Ekiplerimiz aralýksýz çalýþmaktadýr”

Þiddetli depremin yaþandýðý Hatay, Kahramanmaraþ, Adýyaman ve Malatya illerinde toplam 154 personel, 65 araç, 39 iþ makinasý, 1 mobil mutfak, 2 mobil WC ile birlikte battaniye, gýda malzemeleri, bebek ihtiyaç malzemeleri, yemek ve su gibi temel ihtiyaç maddelerinin gönderildiðini belirten Baþkan Seçer, “Ekiplerimiz ulaþtýklarý yerlerde sabah saatlerinden bu yana arama kurtarma çalýþmalarýna baþlamýþ olup çalýþmalar aralýksýz devam etmektedir. Tüm bu çalýþmalarý ilgili kurum ve kuruluþlarla iþbirliði yaparak sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandý.

“Ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacaðýmýza inancým tamdýr”

Deprem bölgesine destek vermek isteyen Mersinlilerden yoðun telefon aldýklarýný da kaydeden Seçer, vatandaþlara çaðrýda bulunarak, “Yapacaðýnýz destekleri 'Teksin Alo 185' hattý üzerinden bilgi alarak iletebilirsiniz. Ayrýca ana arterlerimizdeki hatlarýmýzda toplu taþýma hizmetlerimiz 24 saat devam edecektir. Tekrar tüm vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimizi iletiyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralýlara acil þifalar, enkaz altýndaki vatandaþlarýmýzýn çýkarýlmasý için canla baþla çalýþan görevlilere kolaylýklar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde ulusça bu badireyi hep birlikte atlatacaðýmýza inancým tamdýr” þeklinde konuþtu.

Büyükþehir olarak belirledikleri toplanma alanlarýnda çadýr kurma çalýþmalarýnýn da devam ettiðini söyleyen Seçer, ayrýca Mersin Büyükþehir Belediyesine ait kurumlarda görevli personellerden, hamile ve engelli kamu görevlileri ile 10 yaþ ve altý çocuk sahibi olan kadýn personellerin 6 Þubat 2023 Pazartesi gününden itibaren 5 gün süre ile idari izinli olduklarýný açýkladý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan çadýr kurulan mahalleler ise þöyle sýralandý; "Mersin Merkez; Macit Özcan Spor Kompleksi, Forum, Mezitli Opet Arkasý Pazar yeri, Ortadoðu Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Alsancak Mahallesi, Þehir Hastanesi, Barýþ Mahallesi,50. Yýl Mahallesi, Mevlana Mahallesi, Bahçe Mahallesi, Çilek Mahallesi Güney Ortaokulu, Þevket Sümer Mahallesi, Menteþ Mahallesi Muhtarlýk yaný, Güneykent Mahallesi Sosyal Yaþam Merkezi, Yalýnayak Mahallesi Cumhuriyet Meydaný, Mezitli Kapalý Perþembe Pazarý, Camiþerif Mahallesi, Toroslar Mahallesi Muhtarlýk Yaný, Güvenevler Sitesi, Batýkent Mahallesi, Kurdali Mahallesi, Saðlýk Mahallesi Adnan Kahveci Parký, Mezitli Mezarlýk yolu, Karaduvar Mahallesi, Çankaya Mahallesi, Akkent Mahallesi, Turgut Reis Mahallesi, 75. Yýl Mahallesi Mezitli, Arpaçsakarlar Mahallesi, Deniz Mahallesi Gazipaþa Caddesi, Eðriçam Mahallesi, Mithat Toroðlu Mahallesi, Güneþ Mahallesi 5 bin 819 Sokak, Akbelen Mahallesi S. Çakmakoðlu Ortaokulu.

Tarsus; Ýsmet Paþa Mahallesi Baca Önü, Dua Tepe Mahallesi Köylü Garajý, Anýt Mahallesi Pazar Yeri, 82 Evler Mahallesi Yeni Hastane Bahçesi, Yeþilyurt Mahallesi Pir Sultan Abdal Parký, Gaziler Mahallesi 1874 Sokak, Öðretmenler Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Çaðlayan Mahallesi. Erdemli; Merkez Mahallesi, Erdemli Saim Göküþ Parký, Kargýpýnarý Atatürk Parký - Anadolu Lisesi yaný, Büyükþehir Belediyesi Þantiyesi -Toki yaný. Silifke; Demokrasi Parký Ýlhan Akgün Caddesi, Mukaddem Mahallesi kapalý pazar yaný, Silifke Þehir Stadyumu, Atakent Anýrtma Tesisi yaný futbol sahasý. Mut; Büyükþehir Þantiyesi, Kapalý Spor Salonu, Cumhuriyet Meydaný, Kültür Mahallesi Parký, Doðancý Mahallesi Parký, Güllük Mahallesi Parký, Meydan Mahallesi Sevgi Parký, Adliye Binasý Arkasýndaki Alan"

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan toplanma alaný olarak kullanýma açýlan tesisler ise þöyle; "Yeniþehir Macit Özcan Spor Tesisleri, Yeniþehir Kapalý Spor Salonu, Yeniþehir Pazar Yeri, Toroslar Ata Eðitim Merkezi, Toroslar Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi, Toroslar Toplu Taþýma Yerleþkesi, Akdeniz Hal Mahallesi Sosyal Yaþam Merkezi, Akdeniz Týrmýl Mesleki Eðitim Merkezi, Mezitli- Yeniþehir Kültür Park Ýçi Belediyeye ait tüm kafeler."

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.