sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YARDIM DOLU TIRLAR DEPREM BÖLGESÝNE GÖNDERÝLDÝ

  •  7 Þubat 2023 Salý 11:04

Mersin Erdemli’de binlerce kiþi Erdemli Belediyesi’nin deprem bölgesi için baþlattýðý yardým çaðrýsýna destek oldu. Ýhtiyaç olan, battaniye, mont, soba ve temel yaþam malzemeleri toplanarak týrlarla depremden en çok etkilenen illerden Hatay ve Osmaniye’ye gönderildi.

Mersin Erdemli Belediyesi depremde zarar görenler için yardým çaðrýsýna bulundu. Çaðrý ile birlikte Erdemli Belediyesi Turizm Karþýlama Merkezi'ne binlerce vatandaþ gelerek destek oldu. Deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan battaniye, mont, soba ve temel yaþam malzemeleri getirilerek týrlara yüklendi. Ýlk etapta yüklenen iki týr Hatay ve Osmaniye'ye doðru yola çýktý.

Yardým çaðrýsýna binlerce vatandaþýn akýn ettiðini belirten Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu, “Ülkemiz ciddi bir felaket altýnda, Cenab-ý Hak'tan niyazýmýz bize bir daha bu tür afet yaþatmamasýdýr. Ama bizim milletimizin kadirþinaslýðý, milletimizin güzelliðinin önemli bir örneðini Erdemli ‘de yaþýyoruz. Sabahýn ilk saatlerinden bu yana kadar binlerce vatandaþýmýz akýn akýn deprem bölgesine yardým etmek adýna, evlerinde ne varsa, ellerinden ne geliyorsa, güçleri neye yetiyorsa akýn akýn yardým için belediyemizin yardým toplama merkezine akýn ediyor vatandaþlarýmýz ” diye konuþtu.

Erdemli Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde olduðunu ifade eden Baþkan Tollu, “Sabahýn ilk saatlerine Hatay'a ekskavatörlerimizi gönderdik, üç tane ekskavatörümü þu anda Hatay'da. Bir ekskavatörümüz Belen'de ve belediyemizin uhdesinde konuþlandýrdýðýmýz kurtarma ekibimizle, 30 kiþi þu anda Belen'de, enkaz altýnda kalan vatandaþlarýmýzýn kurtarýlmasý adýna canla, baþla çalýþýyor. El birliðiyle, gönül birliði içerisinde yaralarýmýzý sarmaya gayret ediyoruz. Milletimizin baþý sað olsun, milletimize geçmiþ olsun“ dedi.

Depremin ilk anýndan bu yana teyakkuza geçen Erdemli Belediyesi'nin 30 kiþilik arama kurtarma ekibinin Hatay'ýn Belen Ýlçesi'nde görev yaptýðý da belirtildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.