sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN YARALARI SARMAK ÝÇÝN TÜM ÝMKANLARINI SEFERBER ETTÝ

  •  7 Þubat 2023 Salý 10:12

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, merkez üssü Kahramanmaraþ’ýn Pazarcýk ilçesi olan 7,7 büyüklüðündeki deprem sonrasýnda depremzedeler için belediyenin tüm imkanlarýnýn seferber edildiðini söyledi.

Mersin'de de hissedilen depremin kentte yaralanma veya ölüme sebebiyet vermediðinin belirlenmesinin ardýndan, hemen çevre iller ile irtibata geçtiklerini aktaran Baþkan Seçer, sabahýn erken saatlerinden itibaren ekiplerin depremden zarar gören il ve ilçelere yardým etmek için yola çýktýklarýný söyledi.

“Gereðini yaptýk ve yapmaya da devam edeceðiz”

Ekiplerin en kýsa sürede yola çýktýðýný söyleyen Seçer, “Dikkatimiz orada. Sabah erken saatlerde bizim arkadaþlarýmýz AFAD'la sürekli irtibat halindeydi ama diðer taraftan da Partimizin Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu direkt bizlerle görüþme saðladý ve aðýr hasar gören bölgelere derhal yardým ulaþtýrmamýz konusunda, katký sunmamýz konusunda bizleri talimatlandýrdý. Bizim de zaten hazýrlýðýmýz vardý, hatta yola çýkmak üzereydi. Onlarýn da talimatlarý doðrultusunda biz gereðini yaptýk ve yapmaya da devam edeceðiz” dedi.

Hasarýn geniþ bir alana yayýldýðýný ifade eden Seçer, “Özellikle kýrsal bölgelerde tablonun ne olacaðý konusunda endiþelerimiz var. Umarýz en az hasarla, en az can kaybýyla bu badireyi hep beraber atlatýrýz. Ekiplerimiz afet bölgesine gidiyor, insan kaynaklarýmýzý, iyi eðitilmiþ arama kurtarma ekiplerimizi, araç, gereç, iþ makinesi, gýda, battaniye gönderiyoruz. Her þey tamam ama bunlarýn organizasyonu, sevk ve idaresi çok önemli” ifadelerine yer verdi.

“Biz AFAD'la sürekli temas halindeyiz”

Sürekli AFAD'la temas halinde olduklarýný kaydeden Seçer, "Onlarýn bizden talebi, yönlendirmeleri bizim için çok önemli. Biz de istiyoruz ki bu yardýmlarý ulaþtýrýrken ne yaptýðýmýzý bilelim, birbirimizin ayaðýna dolaþmasýn. Bu sefer yardým yapalým ya da hýzlý fayda saðlayalým derken bu zarara dönüþebilir. Umut ediyorum böyle tablolarla karþýlaþmayýz ve hep beraber iþ birliði içerisinde bu yaralarý sararýz” diye konuþtu.

“Çevre illerden vatandaþlarýn Mersin'de misafir edilmesi konusunda ön hazýrlýk yapýyoruz”

Hava þartlarýndan dolayý barýnma ve gýda temini konusunda sýkýntý yaþanabileceðini ifade eden Seçer, “Özellikle o bölgelerde belki süratle çadýr kurulamaz, insanlar kapalý bir alana baþlarýnýn sokulmasý saðlanamaz ama biz þöyle de bir tedbir aldýk, burada misafirhanelerimiz hatta otellerimizle arkadaþlarýmýzýn görüþmesi yönünde talimat verdim. Bize yakýn olan ve yoðun hasar alan bölgelerin baþýnda Kahramanmaraþ ve Hatay geliyor. Özellikle Kahramanmaraþ'tan, kýrsal bölgelerinden vatandaþlarýn buraya nakledilmesi konusunda, geçici olarak misafir edilmeleri konusunda da bir ön hazýrlýk yapýyoruz” þeklinde konuþtu.

“Ýþbirliði halinde bu süreci yürütmeye gayret ettik”

Kendisine ulaþan bilgiler ýþýðýnda Mersin'de ciddi bir hasarýn söz konusu olmadýðý bilgisini de paylaþan Baþkan Seçer, þunlarý kaydetti: “Mutlaka muhtelif, sorunlu binalarda çatlamalar olabilir. Can kaybýmýz da yok. Zaten merkez üssüne uzak bir noktada sayýlýrýz ama hissettiðimiz deprem son derece güçlü bir deprem oldu. Çok netti. Ben o saatlerde zaten uyanýktým ve bunu yaþadým. Yani 1,5 dakika süren bir sarsýntý ile uyandý vatandaþlarýmýz. Zaten sarsýntý aný itibariyle de olaya doðal olarak müdahil olduk Belediye olarak. Arkadaþlarýmýz AFAD ile de temasa geçtiler. Ýþbirliði halinde bu süreci yürütmeye gayret ettik. Hava yaðýþlý ve soðuk. Bu olumsuz bir durum. Tesislerimizi, deprem riski taþýmayan yerleri, tek katlý spor alanlarýný açtýk, vatandaþlarýmýzý oraya davet ettik. Toplanma alanlarýna da su ve sýcak çorbayý arkadaþlarýmýz zaman yitirmeden ulaþtýrdýlar.”

“Kendi bölgemizde mevcut durum çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz”

Büyükþehir ekiplerinin çok hýzlý bir þekilde organize olarak depremin yýkýcý etkisinin yaþandýðý Kahramanmaraþ, Adana, Malatya, Antakya ve Adýyaman'a destek için yola çýktýðýný da söyleyen Seçer, “Depremin ardýndan hemen arkadaþlarýmla görüþtüm; ‘ekiplerimiz hazýr olsun, diðer bölgelerde hasar görünüyor' diye. Hemen hazýr oldular. Ýlk etapta 95 personel, 35 araç, 1 mobil mutfak, 1 mobil WC, Hatay, Pazarcýk, Adýyaman, Malatya, Adana o bölgelere gittiler. Hatta arama-kurtarma çalýþmalarýna da baþladýlar. Bizim ilk araçlarýmýz saat 06.30'da çýktý. Yangýn olaylarý da oldu. Kýrýkhan yardým istedi. Büyük bir doðalgaz patlamasý vardý, yangýn vardý, Ýtfaiye ekiplerimiz oraya gitti sabah çok erken saatlerde. Yine Adana'da büyük bir sentetik elyaf fabrikasýnda yangýn vardý, oraya müdahale ettiler. Adana Ýtfaiyesi ile beraber kontrol altýna aldýrlar yangýný. O saatten beri zaten ayaktayýz ve Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak kendi bölgemizde, mevcut durum çerçevesinde, görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.