sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR BELEDÝYESÝ DEPREMDEN ETKÝLENEN VATANDAÞLARIN YANINDA

  •  7 Þubat 2023 Salý 10:03

Toroslar Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraþ’ýn Pazarcýk ilçesi olan ve Mersin olmak üzere 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüðündeki depremin ardýndan harekete geçti.

Depremden etkilenen vatandaþlarýn can güvenliðini korumak ve soðuk havadan etkilenmemelerini saðlamak amacýyla hizmet binalarýný ve tesislerini vatandaþlara açan belediye, deprem sonrasý evlerine giremeyen vatandaþlara sýcak çorba ikramýnda bulundu.

Hazýrlanan sýcak çorbalar, ana hizmet binasý önü ve belirlenen muhtelif noktalarýn yaný sýra sokakta ve arabalarýnda bekleyen vatandaþlara ulaþtýrýldý.

“Afet bölgesine yardým kampanyasý baþlatýldý”

Toroslar Belediyesi, afet bölgesine ulaþtýrmak üzere yardým kampanyasý da baþlattý. Yardýmlar, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde toplanýyor. Yardýmda bulunmak isteyen vatandaþlar battaniye, ýsýtýcý, hazýr gýda, bebek bezi, hasta bezi, hijyen malzemesi, tuvalet kaðýdý, bere, eldiven, uyku tulumu (çocuk), uzay battaniye, cep ýsýtýcýsý, sentetik içlik (bebek-çocuk), eldiven (kýþlýk), polar ara katman, kýþlýk bot gibi temel ihtiyaç malzemelerini Halkkent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezine iletebilecekler.

“Geçmiþ olsun Türkiye!”

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, “Bu zor günleri hep birlikte dayanýþma ile atlatacaðýz” dedi. Merkez üssü Kahramanmaraþ'ta meydana gelen, Mersin olmak üze çevre illerde de yaþanan depremden dolayý çok büyük üzüntü duyduklarýný belirten Yýlmaz, depremden etkilenen ve yardým kampanyasýna katýlmak isteyen vatandaþlarýn belediyenin 0324 322 72 00 numaralý telefonundan Afet Masasýna ulaþabileceklerini de söyledi.

“Depremden etkilenen çevre illerimizdeki afet bölgelerine, gerekli ihtiyaç malzemelerini gönderiyoruz” diyen Yýlmaz, “Depremde hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum. Gün, yaralarýmýzý birlikte sarmanýn, yardýmlaþma ve dayanýþmanýn günüdür. Toroslar Belediyesi olarak tüm ekiplerimizi seferber ettik. Depremden etkilenen vatandaþlarýmýzýn yanýndayýz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.