sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNDEN DEPREM BÖLGESÝNE DESTEK

  •  6 Þubat 2023 Pazartesi 16:00

Mersin’de de hissedilen ve merkez üssü Kahramanmaraþ’ýn Pazarcýk ilçesi olan 7.7 büyüklüðündeki deprem sonrasýnda Mersin Büyükþehir Belediyesi tüm imkanlarý ile vatandaþlarýn yardýmýna koþtu.

Büyükþehir Belediyesi, Mersin'de de hissedilen deprem üzerine Macit Özcan Spor Tesisi, Ata Eðitim Merkezi, Yeniþehir Spor Salonu, Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi, Yalýnayak Hal Mahallesi Sosyal Yaþam Merkezi, Týrmýl Mesleki Eðitim Merkezi ve Yeniþehir Pazar Yerini vatandaþlara açtý. Yine bugün saat 12.00 itibariyle depremden etkilenen illere 61'i Ýtfaiye Dairesi Baþkanlýðýndan olmak üzere toplam 94 personel, 19 itfaiye aracý, 3 kamyon, 1 su tankeri, 5 kamyonet, 7 taþýyýcý týr, 1 donaným aracý, 2 jeneratör, 3 minibüs, 1 mobil mutfak ve 1 WC'den oluþan teknik personel ve ekipman desteði gönderdi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaþlar için ayrýca bin koli su, 410 adet battaniye ve 12 bin 200 adet kumanya yardýmý gönderdi.

Su ve sýcak çorba daðýtým alanlarý

Ayrýca Mersin Büyükþehir Belediyesi ekipleri Yeniþehir'de Forum önü ile Sayapark AVM karþýsý ve Macit Özcan Spor Tesislerinde, Mezitli'de Menderes Perþembe Pazarý, Akdeniz Mahallesi Cuma Pazarý, Toroslar'da Osmaniye Kuvayi Milliye Bulvarý, Osmaniye Mahallesi Atatürk Ýlköðretim Okulu, Kurdali Mahallesi, Mersinli Ahmet Bulvarý, Muþlular Derneði, Akdeniz'de Yenimahalle 5320 Sokak ile Nusratiye Mahallesi 112. Cadde, Tarsus'ta Rasim Dokur Fabrikasý Baca önü, Þehitishak Mahallesi Kasým Ekenler Bulvarý 100. Yýl civarý, Þahin Mahallesi Reþat Nuri Caddesi, Duatepe Köylü Garajý, Ergenekon Mahallesi Toros Koleji çevresinde su ve sýcak çorba daðýtýmý yaptý.

Depremden etkilenen çocuklar için Merci Öðrenci Danýþmanlýk Merkezi psikologlarý ve PDR uzmanlarý hazýrlýk yaptý. Mersin Büyükþehir Belediyesi, depremin çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmak için psikolojik destek veriyor. Yine Büyükþehir, baþlattýðý þartlý destek kampanyasýyla Mersinlilerin depremin etkili olduðu bölgelerde yaþayan vatandaþlara desteklerini ulaþtýracak.

Teksin uygulamasý, Alo 185 ve 0324 185 00 00 üzerinden iletiþim kurularak saðlanacak destekler, vatandaþlara ulaþtýrýlacak. Ayný zamanda Büyükþehir Belediyesi öðrenci yurdu ile anlaþma saðladýðý otellerde depremzede vatandaþlara barýnma olanaðý saðlanacak. Bu konuda da 'Teksin Mersin' aracýlýðýyla yardýmlar ulaþtýrýlacak.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.