sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN DEPREM BÖLGESÝNE DESTEK

  •  6 Þubat 2023 Pazartesi 15:47

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, merkez üssü Kahramanmaraþ Pazarcýk olan 7.7 þiddetindeki depremden etkilenen vatandaþlar için teyakkuza geçtiklerini, bölgeye arama kurtarma çalýþmalarýna destek vermek üzere personel ve iþ makinesi desteði, gýda, çadýr ve battaniye gönderdiklerini söyledi.

Akdeniz Belediye Meclisinin 6 Þubat 2023 tarihli birleþimi, merkez üssü Kahramanmaraþ Pazarcýk olan ve can kayýplarýna neden olan deprem nedeniyle, yasa gereði yapýlan açýlýþtan kýsa süre sonra kapandý. Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, deprem nedeniyle yaptýðý açýklamada yaþamýný yitiren vatandaþlara rahmet, yakýnlarýna sabýr ve baþsaðlýðý, yaralýlara þifalar diledi.

“Bölgeye onlarca personel ve iþ makineleri gönderdik”

Depremden etkilenen vatandaþlara ulaþtýrýlmak üzere elektrikli soba, battaniye ve bebek bezi toplamak için yardým kampanyasý baþlattýklarýný belirten Gültak, “Devletimiz, sabahýn 04'ünden itibaren tüm gücü ve ekipleriyle birlikte yoðun bir müdahale, arama-kurtarma faaliyeti içinde. Ben de Valimiz ve Kaymakamýmýz ile telefonla görüþmeler yaptým. Sonuç itibariyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýndan (AFAD) gelen talimat doðrultusunda makine ikmal sahamýzdan 30 personelimizle birlikte 2 adet kazýcý yükleyici lastik tekerlekli kepçe, 1 paletli eskavatör, 4 damperli kamyon, iþ makinelerinin nakliyesi için 2 týr, 1 kamyonet ve 1 minibüs Kýrýkhan bölgesine gönderdik. Zabýta Müdürlüðümüzde acil kurtarma konusunda uzman 13 personelimizi yine AFAD'ýn koordinesinde Gaziantep'e gönderdik. Depremden etkilenen Mersinliler için de Millet Bahçesinde çadýrlar kurduk. Mahalle kültür ve sanat evlerimizi, taziye evlerimizi ve belediye konferans salonumuzu insanlarýmýza açtýk. Belediyemize, çadýrlara ve kültür evlerine gelen vatandaþlarýmýza yiyecek ve sýcak içecek ikram ettik” dedi.

“Yaþadýðý binada sýkýntý olan vatandaþlar bize ulaþsýn”

Kaymakamlýk ve muhtarlýklardan aldýklarý bilgilere göre Mersin'de aðýr hasarlý bina olmadýðý bilgisini veren Gültak, “Vatandaþlarýmýz, bu durumu çevre þehircilik il müdürlüðüne, kaymakamlýðýmýza ve bize ilettiði takdirde uzmanlar tarafýndan hemen gerekli incelemeler yapýlýp binada sýkýntý olup olmadýðý tespit edilir. Eðer vatandaþlarýmýz çok tedirgin iseler mutlaka bize ulaþsýnlar. Bizler de ekipleri yollayalým ve binalarý kontrol edelim ki herhangi bir maðduriyet oluþmasýn” diye konuþtu.

“Kentsel dönüþümün önemi bir kez daha ortaya çýktý”

Türkiye'nin deprem kuþaðý üzerinde yer alan bir ülke olduðuna dikkat çeken Gültak, bu nedenle de göreve geldiði ilk günden beri kentsel dönüþümün önemi ve aciliyetine dikkat çektiðini hatýrlattýðý konuþmasýný þöyle sürdürdü; “Deprem kuþaðýnda olmamamýza raðmen çok ciddi sallandýk. Mersin ve Mersin gibi illerin tek kurtuluþu kentsel dönüþümdedir. Umarým yaþadýðýmýz bu acýnýn ardýndan herkes üzerine düþen vazifeyi yüklenir. Bu þehri düzeltmemiz lazým. Deniz kumu ve az çimento ile yapýlmýþ inþaatlarda belki þu an hasar görünmüyor ama ileride olmayacaðý anlamýna gelmez. Dolayýsýyla bütün belediyelerin, bu konuda çalýþmalarýný hýzlandýrmasý lazým. Elimizden geldiði kadarýyla tüm imkanlarýmýzla deprem bölgesinde, AFAD ile birlikte hareket ediyoruz. Ayrýca Kýzýlay, Yeþilay ve diðer kurumlarla birlikte topladýðýmýz yardýmlarý da en kýsa sürede bölgeye göndereceðiz.”

Öte yandan, Akdeniz Belediyesinin baþlattýðý yardým kampanyasýna elektrikli soba, battaniye ve çocuk bezi ulaþtýrmak isteyen vatandaþlarýn, '0552 7690802' ve '0552 7690805' numaralý telefonlarý arayabileceði veya ulaþtýrmak istedikleri yardým malzemelerini Ýhsaniye Mahallesi 4926 sokak No:1/A adresinde bulunan Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü binasýna (Eski Üniversite Hastanesi Acil Binasý) teslim edebilecekleri kaydedildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.