sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE EKÝPLERÝN KAR MESAÝSÝ

  •  6 Þubat 2023 Pazartesi 09:40

Mersin Büyükþehir Belediyesi ekipleri, yüksek kesimlerde etkili olan kar yaðýþýnýn olumsuz etkilerini en aza indirmek için kar küreme, tuzlama ve kurtarma çalýþmalarý gerçekleþtiriyor.

Özellikle Mut, Toroslar, Çamlýyayla, Tarsus, Mezitli ve Erdemli gibi ilçelerin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, vatandaþlara zor anlar yaþatýyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, gerçekleþtirdikleri çalýþmalar ile vatandaþlarýn maðduriyetlerini gideriyor. Öncesinde 15 aracý kar küreme ve tuzlama çalýþmalarýnda görev almak üzere makine ve ekipmanlarla entegre eden Büyükþehir Belediyesi, kar küreme ve tuz serim iþlemini daha hýzlý hale getirdi. Yol Yapým Bakým ve Onarým Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde bulunan Karla Mücadele ekipleri, güçlenen araçlarýyla gece boyu süren yaðýþýn yollarý kapamamasý için kar küreme çalýþmasý yapýyor. Yollarý açan ekipler, ardýndan da tuzlama çalýþmasý gerçekleþtiriyor. Yaðýþýn fazla olacaðý noktalar için önceden konuþlanan ekipler, yaðýþ baþladýðý andan itibaren çalýþmalara baþlýyor.

Toplam 85 araç ve iþ makinesi ile 154 personel görevli

Bozyazý, Silifke, Anamur, Erdemli, Aydýncýk, Gülnar, Tarsus, Çamlýyayla, Mut ve 4 merkez ilçede sahada aktif görev alan ve teyakkuzda bekleyen toplam 85 araç ve iþ makinesi ve 154 personel görev alýyor. Çalýþmalar Yol Yapým Bakým ve Onarým Dairesi ile Muhtarlýk Ýþleri Dairesi koordinesinde gerçekleþtiriliyor. Toroslar'da, Arslanköy-Çatak-Hangediði, Deðnek- Sadiye- Baþpýnar, Gözne, Týrtar, Çaðlarca, Ayvagediði, Kýzýlkaya, Alanyalý, Yüksekoluk, Yeniköy, Bekiralaný, Güzelyayla; Mezitli'de Fýndýkpýnarý, Demirýþýk, Erdemli'de ise Sorgun, Þahna, Aydýnlar, Çerçili ve Arslanlý mahallelerinde kapanan yollar açýldý. Greyder, kazýyýcý, yükleyici, kar küreme ve tuzlama aracý ile çalýþan ekipler, muhtarlar ve vatandaþlardan TEKSÝN aracýlýðýyla gelen talepleri de dikkate alýyor. Yolda mahsur kalan vatandaþlarýn da imdadýna yetiþen ekipler, gece ve gündüz vardiyasý olmak üzere 7/24 esasýna göre çalýþýyor. Erdemli'de Aydýnlar ve Çerçili mahalleleri arasýnda gece saatlerinde araçlarýnda mahsur kalan 12 vatandaþýn yardýmýna koþan ekipler, kýsa süren çalýþmanýn ardýndan kurtardý. Toroslar'da Arslanköy-Baþpýnar arasýnda ise kar lastiði olmadýðý için yolda kalan vatandaþlar da ekipler tarafýndan kurtarýldý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.