sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YAYLALAR KARLA EÞSÝZ MANZARAYA BÜRÜNDÜ, KAR VE BUZ SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAÞATTI

  •  6 Þubat 2023 Pazartesi 08:35

Mersin’in Erdemli ilçesinde yüksek kesimlerdeki yayla yollarýnda kar ve buzlanma sebebiyle sürücüler zor anlar yaþarken, beyaz örtüye bürünen köylerde dron ile kartpostallýk görüntüler kaydedildi.

Erdemli'de Toros Daðlarý'nýn eteklerinde bulunan yayla köyleri, hasretle beklenen kar yaðýþýnýn etkili olmasýyla beyaz örtüye büründü. Köy yollarýnda karla birlikte buzlanma da meydana geldi. Sürücüler zor anlar yaþarken, ilerlemekte güçlük çeken araçlarý vatandaþlar itekleyerek kurtardý. Teyakkuzda bulunan Erdemli Belediyesi ekipleri araçlarýn ilerlemesine imkan tanýmayan karlý ve buzlu yollarda iþ makineleriyle temizleme çalýþmasý yaptý. Küçükfýndýk Yaylasýnda ekipler araçlara geçiþ imkaný vermeyen yollarý yeniden trafiðe açtý. Erdemli Belediyesi ekiplerinin 4 greyder, 10 kepçe, 2 loder iþ makinesi ile Toros, Güneyli ve Avgadý bölgelerinde teyakkuz halinde bekletildiði belirtildi.

Eþsiz manzara görenleri mest etti

Hasretle beklenen kar yaðýþýnýn Þubat ayýnda gelmesiyle geçte olsa Toros Daðlarý kýþ aylarýndaki beyaz örtüsüne büründü. Özellikle yayla köyleri ve kýrsal alanda kar güzel görüntüler oluþturdu. Köylerin karlý ve puslu hali dron ile görüntülendi. Eþsiz manzara görenleri mest etti. Yöreye gezmek için gelen Rus turistler de kar botuyla yamaçtan kayýp, karýn tadýný çýkardý. Kimi vatandaþlar da eþsiz manzarayý piknik yaparak deðerlendirdi.

Otomobili karda kalan Yunus Fýndýk, "Burasý Küçükfýndýk Yaylasý, gördüðünüz gibi aracým yolda kaldý. Erdemli Belediyesi ekipleri iþ makineleriyle geldi. Sað olsunlar þu anda yollarý açýyorlar" dedi.

Kar yaðýþýný uzun zamandýr hasretle beklediklerini belirten Ali Ateþ ise, "Burasý bizim yaylamýz. Çok uzun zamandýr bu karý hasretle bekliyorduk, þükür yaðdý. Ýnþallah devamý gelir. Dua da ettik bütün köylü, yaðmur duasý ettik, yemekler yendi, ertesi gün yaðmur, kar yaðdý. Ýnþallah devamý gelir, Allah'a þükür ediyoruz. Biraz geç geldi, inþallah bundan sonra devamý gelir" diye konuþtu.

Ailesiyle kar gezisine çýkan çocuklardan Edis Aksoy da, "Biz kar oynamak için geldik, ben çok istemiþtim. Geçen yýl gidememiþtik, o yüzden bu yýl geldik. Çok mutlu oldum, babam gelmek istemiyordu ama sürpriz yapmak için geldi" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.