sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MESKÝ’NÝN YENÝ HÝZMET BÝNASI AÇILDI

  •  4 Þubat 2023 Cumartesi 11:20

Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürlüðünün yeni hizmet binasý açýldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açýlýþ” mottosuyla baþlattýðý açýlýþlarýn 8.'si ‘MESKÝ yeni hizmet binasý' oldu. Mersinlilere hýzlý ve konforlu hizmet vermeye baþlayan binanýn açýlýþý Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer tarafýndan gerçekleþtirildi. Açýlýþta konuþan Baþkan Seçer, çarþý merkezini canlandýrmak ve cazip hale getirmek için çalýþmalar yaptýklarýný belirtti. MESKÝ'nin Türkiye'nin en güzide kurumlarýndan bir tanesi olduðunu belirten Seçer, "Zaten Mersin Büyükþehir Belediyesi Türkiye'nin en güçlü belediyelerin baþýnda geliyor. Hem hizmet ettiði kentin özellikleri, dinamikleri hem de mali gücü, gelir kaynaklarý, bünyesinde barýndýrdýðý özellikleri sebebiyle Mersin Büyükþehir Belediyesi çok önemli bir belediyedir. Güçlü bir belediyenin güçlü bir sular idaresi olur. Su varsa yaþam var, su yoksa yaþam yok. Su hayatýn ta kendisi. MESKÝ de belediye hizmetleri içerisinde hizmetin ta kendisi. MESKÝ mihenk hizmet alanlarýndan bir tanesidir” dedi.

“MESKÝ'ye ve MESKÝ'nin kadrolarýna güveniyorum”

MESKÝ'nin 7/24 çalýþan bir kurum olduðunu, insanlarýn su, atýksu, kanalizasyon gibi sürekli ihtiyaç alanlarýna hitap ettiðini kaydeden Seçer, Teksin uygulamasýndan gelen raporlarda en çok talep ve isteðin MESKÝ ile ilgili olduðunu söyledi. Seçer, “Hayatýn her alanýnda MESKÝ var. MESKÝ'nin bir ticarethane olmadýðýný belirtmek isterim. MESKÝ yaklaþýk 2 bin 500 kiþilik hizmet ordusuyla 16 bin kilometrekare alana, Anamur'dan Tarsus'a kadar hizmet veriyor. Mersin geniþ bir coðrafya. Ýstanbul'un yaklaþýk üç katý bir coðrafyayý konuþuyoruz. Onun için de hizmet götürmek diðer kompakt kentlere göre bir, iki týk daha zor. Maliyetli yatýrýmlar yapýyorsunuz. Daha uzun mesafelere kanalizasyon döþemek zorunda kalýyorsunuz, isale hattý yapmak zorunda kalýyorsunuz. Bu da birim-vatandaþ baþýna maliyetleri artýran unsurlardýr. MESKÝ'ye ve MESKÝ'nin kadrolarýna güveniyorum. Orada emek veren, kol gücüyle çalýþan emekçi kardeþimden beyin gücüyle çalýþan kardeþime kadar hepsine teþekkür ediyorum” diye konuþtu.

Mersinli vatandaþlarý kaçak su kullanýmýný önleme konusunda Büyükþehir Belediyesi ile iþbirliði yapmaya davet eden Seçer, “Hiçbir siyasetçi su fiyatýnýn yüksek olmasýný arzu etmez. Bu, vatandaþýn tepkisi demektir. Onun için ince eler, sýk dokur. Tekrar söylüyorum, biz bir ticarethane deðiliz. Ama þunu unutmayýn yan yana 2 ev var, yan yana 2 fabrika var, iþletme var. Biri yasalara uygun bir þekilde faturasýný ödüyorsa, diðeri bunun tersini yapýyor, kaçak su kullanýyor ve bedelini ödemiyorsa o suyun bedelini komþusuna ödetiyor. Bu nedenle lütfen özellikle kýrsalda bizim ana isale hatlarýný delip, arazilerini sulayýp, dönümlerce bahçe yetiþtirenlere biz aman vermeyelim” ifadelerini kullandý.

En büyük giderlerinin elektrik giderleri olduðunu vurgulayan Seçer, “1 milyar lira yýllýk þu anda MESKÝ'nin elektrik gideri vardýr. Evinde, fabrikasýnda, arazisinde kaçak suyu tarýmsal su gibi kullanan vatandaþýn elektrik faturasýný da ödemek zorunda deðiliz. Bu nedenle vatandaþlarýn bize katký sunmasýný istiyoruz” þeklinde konuþtu.

“Burayý tercih etmemizin sebebi, ulaþým”

Marina Vista'nýn belediye binasý olmasý için süratle yeni þekline getirildiðinin bilgisini paylaþan Seçer, “Ýstiklal Caddesi'nden çýktýktan sonra Çamlýbel'in düzenlemesi yapýlacak. Çok güzel bir bölge haline getiriyoruz orayý da. Yine burayý tercih etmemizin sebebi, ulaþým meselesi. Mersin'in her yerinden insanlar buraya gelir. Bütün imkanlarý hazýrlayarak, birçok faktörün devreye girmesini saðlayarak çarþý merkezinin canlanmasý için faaliyetler sürdürüyoruz, proje hayata geçiriyoruz. Geçtiðimiz günlerde de söyledim, çarþý merkezini canlandýralým demekle, çarþý merkezi canlanmýyor'” dedi.

MESKÝ'nin yeni hizmet binasýnýn bölgeye saðlayacaðý katkýdan bahseden Seçer, “Artýk vatandaþlarýmýz buraya gelecek, burasý canlanacak. Ulaþýmý da rahat. Buranýn esnafý da mutlu olacak. Ben buradan görüyorum esnaflarýmýz da mutlu. Cadde ne kadar hareketli olursa o kadar alýþveriþ olur, ne kadar çok insan gelirse o kadar çok alýþveriþ yaparlar” diye konuþtu.

"5 ton kaðýt tasarrufu saðlamýþ olacaðýz”

Abonelik iþlemlerinde dijital imzanýn Türkiye'de ilk olduðunu ifade eden Seçer, yapýlan yenilikle de kaðýt israfýnýn önüne geçildiðini ve çevrenin korunduðunu söyledi. Seçer, “Buranýn bir özelliði daha var. MESKÝ abonelik hizmetleri Türkiye'de dijitalleþmeyi baþlatan ilk abonelik hizmetleri. Dijital imza olayý bir ilk, Mersin'de baþlýyor. Bu da gayet doðaldýr. Biliyorsunuz biz ilklerin belediyesiyiz. Bu deðiþikliðin çevreye de yararlý olduðunu söylemek istiyorum. 5 ton kaðýt tasarrufu saðlamýþ olacaðýz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.