sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER: "BU KENTE HER YAPTIÐIMIZ ÝÞ EVLADÝYELÝK"

  •  3 Þubat 2023 Cuma 11:54

Þehirde önemli hizmetleri ve projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, "Bizim bu kente her yaptýðýmýz iþ gerçekten çok ciddi, yani hani evladiyelik deriz ya, yaptýðýmýz asfalttan, bina, merdivene, üst geçide kadar. Þimdi yeni sistem kavþaða geçtik, kanalize kavþaklar. 3. Çevre Yolu’nun tamamýný da böyle yapacaðýz" dedi.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin'in geliþimine katký saðlamak ve kente daha kaliteli bir hizmet sunmak adýna katýlýmcý anlayýþla gerçekleþtirdiði 'Sivil Toplum Buluþmalarýna' devam etti. Kongre ve Sergi Sarayýnda emek örgütleri olan sendikalarýn yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen Baþkan Seçer, sendikalarýn eðitim, saðlýk, çevre, ulaþým, ekonomi gibi kent hakkýndaki talep ve önerilerini dinleyip, sorularýna yanýt verdi. Toplantýnýn baþlangýcýnda yaptýðý konuþmada kent dinamikleriyle iþ birliði ve diyalog içinde olmanýn önemine deðinen Baþkan Seçer, bu tür toplantýlarýn kentin geliþimine büyük katký sunduðunu vurguladý.

"Görev yaptýðým sürece bu toplantýlarý sürdüreceðim"

Gerçekleþtirilen sivil toplum buluþmalarýnýn dördüncü serisinin ikinci toplantýsýnda sendika temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten Baþkan Seçer "Dördüncü serinin ilk toplantýsýný meslek odalarýyla yaptýk. Esnaflar, kadýnlar, sosyal sorumluluk vakýflarý, yöre dernekleri ile devam edeceðiz. Bugün sendikalarla beraberiz. Bundan fayda saðladýðýmýz için bu toplantýlarý rutin hale getirdik. Belirli aralýklarla Mersin'de yaþayan bütün kesimlerin, sosyoekonomik gruplarýn, kültürel gruplarýn, sosyal sorumluluk anlayýþýyla çalýþan derneklerin, kentle ilgili fikirleri, sorunlara iliþkin yansýttýklarý bize gerçekten çok önemli yarar saðlýyor. Onlarýn önerileriyle, telkinleriyle yol haritamýzý belirliyoruz ve yaklaþýk olarak 4 yýllýk yönetim içerisinde de bu toplantýlardan çok net, çok kayda deðer yarar saðladýðýmý söyleyebilirim" ifadelerini kullandý.

"Ýdeolojik görüþ þurada dursun, konuþacaðýmýz Mersin"

Bu topluluðun siyasal anlamda da her kesimi yansýtan bir topluluk olduðunu ve buluþmalara herkesi davet ettiklerini söyleyen Seçer, "Ýdeolojik görüþ þurada dursun, konuþacaðýmýz Mersin. Mersin'in emek sýnýfý, talepleri, beklentileri bunlar olduðu için bir arada toplantý yapmanýn daha uygun olduðunu düþündük. Toplumumuzu da aslýnda genel anlamda buna hazýrlamamýz gerektiðini düþünüyorum. Daha doðrusu hazýrlamaktan öte bunu hatýrlatmak gerek. Yani ne oldu bize de bu kadar çok ayrýþtýk, ideolojik olarak kamplaþtýk? Siyasetçilerin siyasal söylemlerinden etkilendik. Oysa biz ayný amaca hizmet ediyoruz. Emek sýnýfýna hizmet ediyoruz. Yani sen sað sendika, ben sol sendika, öbürü milliyetçi sendika bunlarýn ayýrýmý da gerçekten 21. yüzyýl dünyasýnda entelektüel, birikimli insanlara yakýþmayacak düþünce þekli. Entelektüel, iyi yetiþmiþ, eðitimli insan ‘Ben dünya insanýyým' der. Tabi ki dinine, milliyetine, kültürüne, hüviyetine saygý gösterilmesini ister ama bunu isterken karþý tarafa da bunu kendisi uygular. Benim düþüncem ve hayattaki anlayýþým bu. Onun için önce kendi kentimizde bir siyasetçi olarak bunu saðlamanýn gayretini, mücadelesini verdiðimi de bilmenizi istiyorum. Kavgadan, siyasi kutuplaþmalardan ve gerginliklerden Türkiye'de en fazla rahatsýz olan siyasetçilerin baþýnda geldiðimi de sizlere aktarmak istiyorum" þeklinde konuþtu.

"Muazzam bir yerleþke yaptýk"

Konuþmasýna geçtiðimiz hafta CHP Lideri Kemal Kýlýçdaroðlu'nun da katýlýmý ile açýlýþý yapýlan Toplu Taþýma Yerleþkesi hakkýnda katýlýmcýlara bilgi vererek devam eden Seçer, "Toplu taþýma filomuzu yeniledik. En son 41 otobüsü teslim aldýk. Muazzam bir yerleþke yaptýk. Bakýn o gün bahsettiðim 272 otobüs ve Toplu Taþýma Yerleþkesi'nin bize maliyeti güncel rakamlarla 1 milyar 148 milyon TL. Vallahi ticaret yapan bir adam olsam ihya olmuþtum. Otobüsleri o kadar uygun þartlarda aldýk ki, çok uygun. Hani ‘bedava' derler ya, hem uzun vadeli hem hibe kredileri buldum Avrupa'dan. Bunlar doðalgazlý. Bir kere çok iyi bir toplu taþýma filomuz var. Biz geldiðimizde araçlarýn yaþ ortalamasý 17.9'du, 2.9'a düþürdük. Böyle bir toplu taþýma aðýmýz var. Yeterli otobüsümüz var. Hiçbir sorunumuz yok. Hatta demode olmuþlarýn bir kýsmýný belediyelere, kurumlara baðýþ yapýyoruz" diye konuþtu.

"Kent müfettiþi Alo 185 ve Teksindir"

Seçer, Teksin uygulamasýnýn çok önemli olduðunu, oradaki tüm talep, istek ve þikayetlerin kendisine rapor olarak sunulduðunu belirterek, "Alo 185 Teksin'deki çalýþan mesai arkadaþýmýz ayný zamanda baþkan yardýmcýsý. Neticede þikayetleri alýyor ve objektif bir þekilde deðerlendiriyor, amirine gönderiyor. Asýl kent müfettiþi Alo 185 ve Teksin'dir" dedi.

"Bu kentte memnuniyeti 11 bin kiþi ile saðlýyoruz"

Baþkan Seçer, 11 bin personel ile kent için çalýþtýklarýný ifade ederek, "Toplam 11 bin kiþiyle biz bu memnuniyeti saðlýyoruz. Bu insanlarýn emeðinin ürünü. Tabii ki burada sevk ve idare önemli ama bu insanlar hem beyin gücünü kullanýyor hem kol gücünü kullanýyor, bedeniyle çalýþýyor. Bunlar çok önemli. Sendika gelecek, oturacak bizle çatýr çatýr pazarlýk edecek, hakkýný alacak. Biz hakkýný vereceðiz ama biz de çatýr çatýr kamuya hizmet bekleriz. Bunlar siyasi makamlar diye hep istismar edilmiþ. Emin olun ben buna müsaade edemem. Zaten ben halkçý baþkansam aslýnda halkýn adýna ben diyorum ki elemanýma ‘Ýþini düzgün yap.' Halkçýlýk böyle olur. Öyle lafta olmaz. Sen hizmetini yapacaksýn o zaman helal ekmek kazanýyorsun, herkes sana saygý duyar. Biz beraber yapýyoruz. Ne emeði sömürelim, ne farklý bir anlayýþla siyaseti bize sopa olarak gösterenlere halkýn kaynaklarýný sömürttüremeyiz. Herkes iþini yapacak" diye konuþtu.

"Bu kente her yaptýðýmýz iþ evladiyelik"

Üst geçitler konusuna da deðinen Baþkan Seçer, 2. Çevre Yolu'nun transit yol olduðunu belirterek þunlarý söyledi: "5 yýlda bir master planlarý yapýlýr. Biz þu anda yaptýrýyoruz, yapýlýyor, bitmek üzere. Bizden önceki yapýlan master planýnda 2. Çevre Yolu transit yol. Þimdi Hal Katlý Kavþaðý'na baþlayacaðýz. Vatan Caddesi'ne kadar transit. Orasý 15 kilometre civarýnda. Þu anda 6 kilometre kesintisiz gidebiliyoruz zaten. Biz belli yerlerde düzenleme yapýp, katlý kavþaðý yaparýz. Diðerlerini kapatýrýz. Ama katlý kavþak yaptýðýmýz yerlerde de mutlaka merdiven koyuyoruz. Öyle böyle deðil. Þimdi onlarýn maliyeti 20 milyon TL. Düz merdivenler deðil onlar. Dünyada ondan daha moderni, daha güvenlisi yok. Ben size söylüyorum. Bizim bu kente her yaptýðýmýz iþ gerçekten çok ciddi, yani hani evladiyelik deriz ya, yaptýðýmýz asfalttan, bina, merdivene, üst geçide kadar. Þimdi yeni sistem kavþaða geçtik, kanalize kavþaklar. 3. Çevre Yolu'nun tamamýný da böyle yapacaðýz."

"Kültür Parkýn tamamýný plaj yapacaðýz"

Kültür Parkýn tamamýný plaj yapacaklarýný kaydeden Baþkan Seçer, "Çok güzel bir çalýþma yaptýrdýk ODTÜ'ye. Sahil benim deðil, Çevre Bakanlýðý'nýn iznini bekliyorum. Ýki seneyi aþtý. Ben gelir gelmez bunlarý yaptým. Bakýn Hilton ile Ýdman Yurdu Meydaný arasý rezalettir. Oralar belediyelerin. Kanun açýk. Ýnatlaþma oldu, geriden gelen davalar var Belediye ile bakanlýk arasýnda. Benim dönemimde deðil, þimdiki Bakan döneminde de deðil, tahsis veremiyorlar. Oraya gidip bir þey yapamýyorum. Geçen Meclis'te gündeme taþýdým. 2. okuma salonunu oraya yapacaðým. Çocuklar çok raðbet etti sahil olduðu için" dedi. Trafik sorunu olduðunu ancak bu konuda çok da mesafe aldýklarýný sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, "4. Çevre Yolu'nu açtýk. Yeni bulvarlar açýyoruz þimdi. Yedi Kardeþler, Vatan Caddesi, 3., 4. Çevre Yolu'nun 18 uygulamasý devam ediyor. Vatan Caddesi'ne baðlayacaðýz. Yeni bulvardýr. Hal Katlý Kavþaðý, Saya Katlý Kavþaðý baþlýyor. Bu trafiðin seri akma açýsýndan önemlidir. 3. Çevre Yolu yenilendi. Hem geniþledi hem gayet güzel oldu" diyerek, teknik olarak uygun olan caddelere bisiklet yolu yaptýklarýný söyledi.

"Ulaþýmda yüzde 76 sübvanse yapýyorum"

Ulaþým ücretleri ile alakalý da deðerlendirme yapan Baþkan Seçer, "Þu anda otobüs ücretlerini siz pahalý buluyorsunuz ama zararýmý söyleyeyim. Makul olan kabul; bu standarttýr; toplu taþýmada belediyeler her 100 TL masrafýnýn 50 TL'sini toplar. Þu anda ben 100 TL masrafýmýn 24 lirasýný topluyorum. Yüzde 76 sübvanse yapýyorum. Ben bunu yapýyorum. Bakýn öðrenci 1 TL. dolaylý olarak velilerin cebine gidiyor. Farkýnda deðil. Gelsin abonman kartý alsýn Mersin'in her yerinde mesafe farký olmaksýzýn 1 TL yaptýk. Yoksa ben de isterim. O zaman anlamý kalmaz. O zaman toplu taþýmayý fesh etmek lazým. Ya da devlet ‘ben bunu üstleniyorum' diyecek" dedi.

"Kesinlikle çok güzel bir ekmek fabrikasý yapacaðým"

Halk Ekmek konusunda yöneltilen bir soruyu cevaplandýran Baþkan Seçer konu hakkýnda þunlarý söyledi: "Hareket alaným yok. Þu anda tam kapasite çalýþýyoruz. 45 bin somun, 2 bin 600 çeþit ekmek, roll ekmek 29 bin, toplam 76 bin 600 ekmek çýkartýyor. Þimdi 24 saat esasýna giriyorlar. Biraz daha üzerine koyacak. 43 büfemiz var, bunlar genelde görece geliri düþük insanlarýn alacaðý yerlerde. Bizde 2.5 TL þu anda, Türkiye'nin en ucuz ekmeði. Çok yakýn zamana kadar 1.5 TL'ydi. Dikkat ederseniz 5 TL oldu ekmek. Arazi sorunumuz var, belediyemizin arazisi yok. Yeni projeyi hazýrlattým, Allah nasip eder, yani aday olurum, kazanýrým, Belediye Baþkanlýðým bir dönem daha devam eder, bir sýkýntý olmazsa, kesinlikle çok güzel bir ekmek fabrikasý yapacaðým. Ekmek fabrikasý zarar da etmeyecek. Öyle bir tasarladýk ki ekmek üretecek, oradan zarar edecek ama türev ürünler üretecek, ondan kar edecek. Yani yoksul, gariban adama ucuza ekmek vereceksin. Ama adam diyet yapýyor, diyet ekmeði ver, tam buðdaylý ver ve oradan da para kazan."dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.