sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER, ÖÐRENCÝLERÝN YARIÞMA HEYECANINA ORTAK OLDU

  •  2 Þubat 2023 Perþembe 11:20

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Büyükþehir Belediyesi Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasýnda düzenlenen ’Bilgi Yarýþmasý’na katýlarak öðrencilerin yarýþma heyecanýna ortak oldu.

Kongre ve Sergi Sarayýnda düzenlenen yarýþmada Baþkan Seçer, öðrencilerin büyük coþkusu ile karþýlandý. Etkinlikte Baþkan Seçer, kura çekimi ile masalarý belirledi, ardýndan da yarýþmacýlara tek tek baþarýlar dileyerek baþlangýç zilini çaldý. Yüzlerce öðrencinin izlediði ve 14 kurs merkezinden 42 yarýþmacýnýn katýldýðý yarýþmanýn birincisi Eski Ömerli Þubesi oldu.

“Eðitim insanlýk demek, insanlýðýn ta kendisi demek”

Yarýþma öncesi gençlere seslenen Baþkan Seçer, “O kadar enerjiniz yüksek, o kadar güzelsiniz ki benim de enerjimi yükselttiniz. Çalýþma þevkimi artýrdýnýz. Hep böyle olun. Umutlu olun, hayal kurun, geleceðe umutla bakýn, birbirinizi sevin, sayýn, yardýmcý olun, hayatýn en güzelliklerini yaþayýn. Sizler adýna söyleyeceðim en iyi dilekler bunlar ama sizlerin geleceðini hazýrlayan, ülkemizin, insanlýðýn daha da geliþmesi için çalýþan, çaba saf eden biz yöneticilerin dilekten, temenniden öte de yapmasý gerekenler var. Birincisi de eðitim” dedi.

Eðitimin büyük bir resim olduðunu ifade eden Seçer, öðrencilerin, öðretimin yanýnda kendilerini eðitebilmelerinin de çok önemli olduðunu belirterek, “Eðitim yoksa gerisi boþtur. Eðitim varsa huzur, barýþ, sevgi, kardeþlik, bilim, ilim, irfan, geliþme ve refah vardýr. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatýrlayalým, ‘Hayatta en hakiki mürþit ilimdir'. Ýlimin peþinden gideceðiz. Öðreneceðiz, kendimizi eðiteceðiz. Eðitim daha büyük bir resim. Matematiði, kimyayý, fiziði, formülleri, coðrafyayý, tarihi öðreniriz ama eðitim bunlarýn çok ötesinde. Eðitim insanlýk demek, insanlýðýn ta kendisi demek, bir arada yaþama kültürü demek. Sizin gibi olmayanlara saygý duymak demek. Eðitim; nezaket demek, büyüklerini saymak demek, vatan sevgisi demek. Öðreneceðiz, kendimizi çok daha iyi eðiteceðiz ve bize sunulan bu enstrümanlardan da faydalanacaðýz” diye konuþtu.

“Bizim yaptýðýmýz her hizmet, her yatýrým sizin paranýz”

Baþkan Seçer, çocuklar ve gençlere öðüt vermek yerine, hizmetlerle yanýnda olmayý ve yol göstermeyi tercih ettiklerini kaydederek, “Büyüklerin küçüklerine çok öðüt vermesini istemiyorum. Sadece baþlýklar verip gerisini çocuklara býrakmak lazým. Böyle saatlerce öðüt vermek de açýkçasý hoþuma gitmiyor ama en azýndan burasý Mersin. Belediye Baþkaný olarak burasý benim sorumluluk alaným. Görevim, yetkim dahilinde Mersin'de eðitime, öðretime nasýl katký verebilirim diye düþünmek, bunun çalýþmasýný yapmak, bunu hayata geçirmek benim idari bir görevim. Siyasetçi, yönetici halkýn karþýsýna çýkýyor. ‘Ben sizin adýnýza görev yapmak istiyorum. Sizin adýnýza bütçeyi kullanmak istiyorum' diyor. Demokrasi de budur. Bundan bin yýl önce Ýngiltere'de ilk yeþeren demokrasinin temeli de budur. Kamunun kaynaklarýný, halkýn kaynaklarýný kullanma yetkisi, demokrasi ondan sonra þekilleniyor. Çünkü bizim yaptýðýmýz her iþlem, eylem, hizmet, yatýrým unutmayýn sizin paranýz, sizin kaynaðýnýz. Biz sorumluyuz. Siyasetçilerin çok afra tafra yaptýðýna, kesesinden veriyormuþ gibi hizmetlerini anlattýðýna sakýn kanmayýn. Zaten o bizim görevimiz. Biz sizin karþýnýzda baðýrmak, çaðýrmak öfke kusmak, büyüklük taslamak deðil, son derece mütevazi olmak zorundayýz. Siyasetçi olarak halkýn karþýsýnda da haddimize bilmek zorundayýz. Bunu unutmayýn” ifadelerine yer verdi.

“Hepiniz iyisiniz, hepiniz bilgilisiniz”

Yarýþma için, "Gayet centilmence geçecek çok eminim" diyen Baþkan Seçer, “Daha sakin olan kazanacak. Aslýnda hepiniz iyisiniz, hepiniz bilgilisiniz, sorulan sorulara yanýt verecek birikimdesiniz hiçbir þüphem yok ama burada en soðukkanlý olan, ‘heyecanlandým, unuttum' demeyen yarýþmayý kazanacak bu kadar. Onun için de sýralamaya girmezseniz sakýn üzülmeyin, hiç üzülmeyin. O an heyecan yapmýþsýnýzdýr, sorularýn yanýtlarýný hatýrlayamamýþsýnýzdýr” þeklinde konuþtu.

“Talep oldukça imkanlarýnýzý artýrýrýz”

Öðrenciler için verdikleri hizmetleri anlatan Baþkan Seçer, eðitimin yaný sýra beslenme noktasýnda verdikleri hizmetlerden olan süt ve öðle yemeði desteðinden bahsetti. Seçer, þöyle devam etti; "Sizler gibi Mersin genelinde bin 800 öðrencimiz dershanelerimize devam ediyor. Biz de talep oldukça imkanlarýnýzý artýrýrýz. Silifke ve Erdemli dýþýnda bütün ilçelerimizde var. Bizim 19 kurs merkezimiz var. Çünkü sizin abileriniz, ablalarýnýz da üniversiteye hazýrlanýyor ve çokta güzel üniversiteler kazanýyorlar. Bizimle iþiniz bitmiyor. Þimdi güzel liselere geçeceksiniz ardýndan yine biz size yardýmcý olacaðýz, çok güzel üniversitelere gideceksiniz. Hem Mersinimizi hem ülkemizi temsil edeceksiniz. Ama her þeyden önemlisi insanlýða katký yapacaksýnýz. Bilim insaný olacaksýnýz. Farklý alanlarda yetkin insan olacaksýnýz. Merkezde ve bazý bölgelerde 8 dersliðimizde çocuklarýmýza öðle yemeði sunuyoruz. Diðer merkezlerimizde de bunun çabasý içerisindeyiz. Çocuklarýmýzýn iyi beslenmesini istiyoruz. Onun için ilköðretim okullarýnda çocuklarýmýza, özellikle eriþimde sorun yaþayan bölgelerde süt gönderiyoruz. Çocuklarýmýz hayvansal protein alsýn. Beslenme, hem fizyolojik olarak hem zihinsel olarak da çocuklarýmýz için çok önemli, çok deðerli.”

“Bilim ve teknoloji atölyelerinden çok önemli katký alabilirsiniz”

Tarsus'ta bulunan Kadýn ve Çocuk Bilim Atölyesi gibi merkezlerin sayýsýný artýracaklarýný ifade eden Baþkan Seçer, çocuklara bu merkezden faydalanmalarýný önererek, “Bilim ve teknoloji atölyeleri; bunu duymayanlarýnýz duysun. Þu anda örneðin Tarsus'ta matematik evimiz var. Orada robotik kodlamalar yapýlýyor. Diðer bölgelerde de açýlacak onun hazýrlýðýný yapýyorlar. Çok önemli katký alabilirsiniz” dedi.

“Zaman içerisinde her ilçede okuma salonlarýmýz olacak”

Salonda bulunan çocuklara Büyükþehir Belediyesinin okuma salonlarýna gidip gitmediklerini ve en çok hangisini sevdiklerini soran Baþkan Seçer, çocuklardan Adres ve Halkkent yanýtýný aldý. Okuma salonlarýnýn da sayýsýný artýracaklarýný belirten Seçer, “9 okuma salonumuz var, bunun sayýsýný artýracaðýz. Þimdi merkezde yaþayanlar için en popüler olan Adres Okuma Salonu. Sahilde olduðu için öyle ama ilçeden gelenler de merak etmesin her ilçede okuma salonlarýmýz zaman içerisinde olacak. Tarsus'ta var, Halkkent, Adres Okuma Salonu, bulunduðumuz bölgede çok geniþ bir okuma salonu var. Gelecek haftalarda da açýlýþýný yapacaðýz. Hatta þu anda aslýnda faal duruma da soktuk. Hal Mahallesi'nde okuma salonumuz var. Toplamda 9 okuma salonu var ama 19 olsun 29 olsun çocuklarýmýz daha temiz, daha sýhhi, daha sýcak ortamda derslerine çalýþsýn istiyoruz. Bu konuyu da çok önemsiyorum” diye konuþtu.

“Her þey sizler için”

Mersin'de bir Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi yapacaklarý müjdesini de veren Baþkan Seçer, “Haziran ayý gibi Planetaryum kýsmý bitecek. Orada üç boyutlu uzay yolculuðuna çýkabileceksiniz. Daha sonraki aþamasý da kýsa sürede tamamlanacak. Orada 150'ye yakýn deneyi yapma imkaný sunacaðýz. Ben de heyecanla bekliyorum, bir an önce bitirelim, çocuklarýmýzla beraber açalým orayý ve faaliyetler baþlasýn. Çok beðeneceðinize eminim” ifadelerini kullandý. Hizmete sunduklarý her þeyin çocuklar ve gençler için olduðunu vurgulayan Seçer, “Her þey sizler için. Herkesin ortak kaygýsý siz çocuklarýmýzsýnýz. Sizler olmazsanýz bizlerin yaþama nedeni olmaz. Bizler sizlerin üzerinize titriyoruz. Daha iyi bir eðitim, daha iyi bir gelecek, temiz bir çevre, huzurlu, güvenli bir toplum için gayret sarf ediyoruz. Sizlerin iyi bir eðitim almasý için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.