sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KILIÇDAROÐLU’NDAN GENÇLERE ÇAÐRI: “SANDIÐA GÝDÝN”

  •  28 Ocak 2023 Cumartesi 10:10

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Mersin’den gençlere seçim çaðrýsý yaparak, “Bütün gençlerden, 6 milyona yakýn gençten sandýða gitmelerini istiyorum” dedi.

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Mersin programý çerçevesinde Büyükþehir Belediyesinin yapýmýný tamamladýðý Toplu Taþýma Yerleþkesinin açýlýþý ve 41 yeni otobüsün teslim törenine katýldý. Mersin Þehirlerarasý Otobüs Terminali yanýnda inþa edilen yerleþkedeki törende Kýlýçdaroðlu'na, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ile çok sayýda davetli ve partililer eþlik etti.

“Beraberce yaþayacaðýmýz güzel bir Türkiye'yi yeniden inþa edeceðiz”

Baþkan Seçer'in konuþmasýnýn ardýndan kürsüye ‘Hak, hukuk, adalet' sloganýyla çýkan Kýlýçdaroðlu, “Hiç endiþe etmeyin; Millet Ýttifaký olarak bu ülkeye gerçek adaleti, gerçek anlamda hukuku getireceðiz. En ufak bir endiþeniz olmasýn. Biz onlar gibi deðiliz. Biz, toplumda asla ve asla ayrýmcýlýk yapmayýz. Bu ülkede bayraðýmýzýn altýnda herkesin huzur içinde yaþamasýný isteriz. Beraber yaþayalým deriz ve birlikte yaþamaktan onur duyarýz. Hiç kimseyi kimliðinden, yaþam tarzýndan ötürü, hiç kimseyi baþka bir nedenle asla ayrýmcýlýk yapmadan kucaklayacaðýz. Bundan emin olmanýzý isterim” dedi.

“Bu ülkeye gerçek anlamda huzuru getirmek için hep mücadele edeceðim”

Türkiye'nin dünyanýn en güzel ülkesi olduðunu vurgulayan Kýlýçdaroðlu, huzur içinde beraber yaþamak istediklerinin belirterek, “Kadýný erkeðiyle yaþlýsý genciyle birlikte yaþamak istiyoruz. Doðusu batýsý, güneyi kuzeyi birlikte beraber olmak istiyoruz. Türkülerimizi, halaylarýmýzý beraber söyleyip beraber oynamak istiyoruz. Kavganýn bu ülkeye getirdiði hiçbir yarar yok. Kavganýn sadece hüzün ve acý getirdiðini biliyoruz. O zaman niye kavga ediyoruz? Siyasetçiler kavga ettiriyorlar, kavgadan medet umuyorlar. Size sözüm var; ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda huzuru getirmek için hep mücadele edeceðim ve bunun kavgasýný vereceðim” diye konuþtu.

“Bir siyasetçi için en önemli görev halkýna hesap vermektir”

CHP'li belediye baþkanlarýnýn görevlerini baþarýyla yaptýklarýný savunan Kýlýçdaroðlu, yerel seçimlerden önce propaganda CHP'li belediyelere oy verilmemesi için propaganda yapýldýðýný anýmsatarak, “Yardýmlar kesilir, þu olur, bu olur. Bir sürü þey söylediler. Ama belediye baþkanlarýmýz görevlerine baþladýlar, görevlerini yapýyorlar. Harcadýklarý her kuruþun hesabýný veriyorlar. Belediye baþkaný arkadaþlarýma þunu söyledim; ‘harcadýðýnýz para sizin paranýz deðil, vatandaþýn parasý'. Dolayýsýyla harcadýðýnýz her kuruþun hesabýný millete verdiðiniz zaman belediye baþkaný ile belde halký arasýnda saðlýklý bir güven iliþkisi doðar. Hesap vermenin onurlu bir görev olduðunu bilmenizi isterim. Bir siyasetçi için en önemli görev halkýna hesap vermektir. Halkýna hesap veremeyen veya hesap vermekten kaçýnan bir siyasal lider bilin ki, malý götürüyordur. Ona izin vermeyeceðim. Ýktidar sahipleri, yani devleti yönetenler devleti yönetirken zenginleþiyorlarsa bilin ki, malý götürüyorlar. Ýktidar sahipleri devleti yönetirken harcadýklarý her kuruþun hesabýný vermek zorundadýrlar. Biz belediye baþkanlarýmýzdan baþladýk, hesabýný veriyoruz” dedi.

Belediye baþkanlarýndan vatandaþlar arasýnda ayrýmcýlýk yapmamalarýný istediðini aktaran Kýlýçdaroðlu, bunun tek istisnasýnýn fakir mahallelerden çalýþmaya baþlamalarý olduðunu anlattý.

“Güzel bir Türkiye nasýl yönetilirmiþ, dünyaya da göstereceðiz”

Bu ülkede yaþayan insanlarýn ferasetine güvendiðini belirten Kýlýçdaroðlu, “Sandýða gideceðiz ve o oyu vereceðiz ve demokrasiden, insan haklarýndan yana bir siyasal iktidara getireceðiz. O zaman göreceksiniz güzel bir Türkiye nasýl büyürmüþ, nasýl kalkýnýrmýþ, nasýl yönetilirmiþ sadece bölgemize deðil, dünyaya da göstereceðiz. Zengin bir ülkeyiz, her türlü imkanýmýz var. Taþýmýz, topraðýmýz, her þey bereketli” ifadelerini kullandý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin satýn aldýðý otobüslere de deðinen Kýlýçdaroðlu, güzel otobüslerin hizmete gireceðini söyledi. Özellikle öðrencilerin 1 liraya belediye otobüsüne binmelerinin de son derece güzel olduðunu belirten Kýlýçdaroðlu, Baþkan Seçer'i kutladý.

“6 milyona yakýn gençten sandýða gitmelerini istiyorum”

Türkiye'nin bugünü ve geleceði olan öðrencilere ve gençlere her türlü desteðin verilmesi gerektiðini ifade eden Kýlýçdaroðlu, gençlere Mersin'den seçim çaðrýsý yaptý. Kýlýçdaroðlu, “Gençlerden bir þey istiyorum; ‘sandýða ben gitmesem de olur' deðil; bütün gençlerden, 6 milyona yakýn gençten sandýða gitmelerini istiyorum. Eðer bugün þikayet ediyorsanýz, þikayet ettiðiniz adamlarýn þikayet konusu olmaktan çýkmasýný istiyorsanýz sandýða gideceksiniz, demokrasiden yana oy kullanacaksýnýz. Bir kiþiye asla bir devlet teslim edilemez. Dünyada bir kiþiye teslim edilen devletler yok olmuþlardýr. O nedenle biz ortak aklýmýzý kullanacaðýz, beraber yöneteceðiz, birlikte yöneteceðiz, istiþareyle yöneteceðiz. Ne demiþ atalarýmýz, ‘akýl akýldan üstündür'. Onun için danýþmak son derece deðerlidir, onun için birlikte çalýþmak son derece deðerli ve önemlidir. Bunu yapmanýn yolu sizin sandýða gitmeniz. Sandýða gidin, oyunuzu kullanýn” dedi.

Kýlýçdaroðlu, atama bekleyen öðretmenlere sözü olduðunu da kaydederek, 2023'te 100 bin öðretmen atamasý yapacaklarýný sözlerine ekledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.