sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ASLAN: "SUÇ VE SUÇ UNSURLARININ HER ÇEÞÝDÝ ÝLE MÜCADELE EDÝYORUZ"

  •  27 Ocak 2023 Cuma 11:38

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin’de suç ve suç unsurlarýnýn her çeþidi ile çok büyük mücadeleler verdiklerini belirterek, "Huzurun ve güvenin bozulmamasý için elimizden geleni yapmaya devam edeceðiz" dedi.

Aslan, beraberinde bazý emniyet müdür yardýmcýlarý ve þube müdürleriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) gazetecilerle bir araya geldi. MGC Baþkaný Kaya Tepe, yönetim kurulu üyeleri ve kentte görev yapan gazeteciler tarafýndan karþýlanan Aslan, Mersin'de görev yaptýðý süre boyunca þehrin huzur ve güven ortamýnda kalmasý için büyük çabalar harcadýklarýný ve meyvelerini aldýklarýný söyledi. “Çok kýymetli ve fedakar bir ekibimiz var" diyen Aslan, "El ele vererek çok ciddi operasyonlar yaptýk, yapmaya da devam edeceðiz” ifadelerini kullandý.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduðunu ve daha da büyük devlet olma yolunda emin adýmlarla ilerlediðini vurgulayan Aslan, “Mersin özelinde bakarsak biz de 1,5 yýldýr burada görevdeyiz. Buraya gelmeden önce bir brifing aldýk arkadaþlarýmýzdan. Bunu da sürekli güncelliyoruz, gayet baþarýlý bir þekilde gidiyoruz” diye konuþtu. Yaþadýðý bir anýyý aktaran Aslan, “Erzurum'da iken gece bir olay olmuþtu. Olay bittikten sonra polis evine geçtik. Kadýn çalýþanlar gece nöbetinden dönüyorlardý ya da nöbete gidiyorlardý. Sanýrým hemþireydiler. Ýþte dedim huzur bu. Biz de kendi açýmýzdan huzuru, güveni saðlamak için ben ve arkadaþlarým var gücümüzle çalýþýyoruz. Çok kýymetli, fedakar bir ekibimiz var. Onlarla el ele, gönül gönüle vererek çok ciddi operasyonlar yaptýk, yapmaya da devam edeceðiz. Ne kadar gerekiyorsa o kadar yapacaðýz. Huzurun ve güvenin bozulmamasý için elimizden geleni yapmaya devam edeceðiz” þeklinde konuþtu.

"Hýrsýzlýk olaylarý yarýdan fazla azaldý"

Mersin'in büyüyen ve göç alan bir þehir olduðuna dikkat çeken Aslan, “Bu tip yerlerde devlet kurumlarýnýn çok güçlü ve çok adaletli olmasý lazým. Çünkü buraya gelen kiþi, þehri tanýmýyor, kimseyi de tanýmadýðýný var sayarsak her þeyi devletin kurumlarýndan bekliyor. Biz de bunun farkýndayýz ve en üst seviyede adaleti saðlamaya gayret ediyoruz. Bunun semerelerini de alýyoruz. Vatandaþtan güzel tepkiler geliyor. Ýnanýn herkesten bilgi yaðýyor. Halka karþý verdiðimiz bütün sözleri tutunca bizlere de bilgi yaðýyor. Onlarý da deðerlendirince inanýlmaz güzel iþler oluyor" dedi.

Asayiþ Þubenin istatistiklerine göre, hýrsýzlýk olaylarýnda, evden, iþ yerinden hýrsýzlýklarda yarýdan fazla azalma olduðu bilgisini paylaþan Aslan, þöyle devam etti; "Bunun yanýnda trafik kazalarýnda yüzde 20 kadar bir düþüþümüz var. Arkadaþlarýmýz büyük bir özveriyle çalýþýyor ve hepsi alanýnda uzmanlaþmýþ vaziyetteler zaten. Büyük özveri var. Ýçiþleri Bakanlýðýmýz sað olsun her ne ihtiyacýmýz varsa anýnda hem bize hem bütün ülkeye yardýmcý oluyor. 1980'lerden bu yana gerek eðitim gerekse teçhizat konusunda inanýlmaz deðiþimler geliþmeler oldu. Mersin'de suç ve suç unsurlarýnýn her çeþidi ile ben ve arkadaþlarým çok büyük mücadele veriyoruz. Ýnþallah bu yýlýn da böyle geçmesi için elimizden geleni yapýyoruz."dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.