sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DENÝZ KIYISINA 2 BÝN METRELÝK KORUMA KALKANI

  •  26 Ocak 2023 Perþembe 13:14

Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltasýnda, Devlet Su Ýþleri Genel (DSÝ) Müdürlüðünce kýyý erozyonunun önlenmesi amacýyla kýyýdan yaklaþýk 150 metre uzaklýkta ve 3 metre derinlikte, toplam 2 bin metre uzunluðunda batýk dalgakýran yapýsý çalýþmalarýna devam edildiði bildirildi.

DSÝ Genel Müdürlüðünden yapýlan açýklamada, tarýmda modern sulamayý yaygýnlaþtýrmak, toplulaþtýrma çalýþmalarýyla tarým arazilerinden en yüksek faydayý saðlamak, musluklara saðlýklý ve içilebilir su ulaþtýrmak ve yerleþim yerleri ile tarým arazilerini taþkýn risklerine karþý korumak için çalýþmalarýn devam ettiði kaydedildi. Sürdürülebilir su yönetimi anlayýþýyla da suyun her damlasýna sahip çýkýldýðýný ifade edilen açýklamada, bu anlamda Mersin'de bir ilkin hayata geçirildiði kaydedildi.

Deniz kýyýsý için 2 bin metrelik koruma kalkaný

Açýklamada görüþlerine yer verilen DSÝ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Mersin-Göksu Deltasý Kýyý Erozyonu Önlenmesi' projesi çerçevesinde çalýþmalarýn devam ettiðini belirterek, "Göksu Deltasýnda kýyý erozyonunun önlenmesi amacýyla hayata geçirdiðimiz çalýþmalar çerçevesinde, deniz kýyý korumalarýnda ve nehir ýslahlarýnda kullanýlmakta olan gabion sepetlerle deniz kýyýsý boyunca çeþitli yerlerde batýk dalgakýran ve mahmuz yapýlarý oluþturmaktayýz. Yüzde 26 fiziki gerçekleþme saðlamýþ olduðumuz çalýþmalarda, gabion sepetlerin denize yerleþtirilmesine devam ediyoruz. Çalýþmalara kýyý erozyonu probleminin en yoðun yaþandýðý Paradeniz Lagünü sahilinden baþlanmýþ olup, bu bölgede kýyýdan yaklaþýk 150 metre uzaklýkta ve 3 metre derinlikte toplam 2 bin metre uzunluðunda batýk dalgakýran yapýsý oluþturulacaktýr. Ocak ayý itibariyle 100 metre uzunluðunda set oluþturulmuþtur" dedi.

Doðal yaþam için özel hassasiyet

Çalýþmalar çerçevesinde doðal yaþamýn zarar görmemesi adýna özel bir hassasiyet gösterildiðine dikkat çeken Balta, “Paradeniz, Göksu Deltasýnda Mersin ili sýnýrlarýnda bulunan bir lagün gölü. Paradeniz'in de yer aldýðý Göksu Deltasý su kuþlarý, dalyan balýkçýlýðý ve deniz kaplumbaðalarý için ayrý bir öneme sahip. Tüm þartlar göz önünde bulundurulduðunda bu kadar eþsiz bir coðrafyada yapýlacak çalýþma bizim için de üst düzey bir hassasiyet gerektiriyor. Alanda yapýlan tüm çalýþmalar için doðal yaþama zarar verilmeyecek zaman aralýklarý seçiliyor. Büyük bir titizlik ve dikkatle çalýþmalarýmýz devam ediyor" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.