sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN, BÝSÝKLET KENTÝ OLUYOR

  •  25 Ocak 2023 Çarþamba 12:16

Mersin Büyükþehir Belediyesi, yaptýðý bisiklet yollarýyla kenti "EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotalarý Aðý"na hazýrlýyor.

Þu anda kentte 100 kilometrelik bisiklet yolu tamamlanýrken, 277 kilometrelik yeni bisiklet yolunun yapýlmasý hedefleniyor. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, bisiklet yolu yapýmýyla ilgili bir limitlerinin olmadýðýný belirterek, "Þu anda 100 kilometre var, 277 kilometre planladýðýmýz var. Her yeni yaptýðýmýz yolda da bisiklet yolu yapmaya devam edeceðiz" dedi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, özellikle 2019 yýlý seçimlerinden sonra yaptýðý bisiklet yollarýyla kenti 'bisiklet kenti' kimliðine bürümeye baþladý. Þu anda 100 kilometrelik bisiklet yolu tamamlanýrken, 27 kilometrelik bisiklet yolunun yapýmý devam ediyor. Belediye, 277 kilometrelik bir bisiklet yolu daha yaparak "EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotalarý Aðý"na girmek için çalýþma yürütüyor.

"277 kilometrelik bir bisiklet yolunu planladýk"

Bisiklet yolu çalýþmalarýyla ilgili ÝHA muhabirine açýklamalarda bulunan Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, ilk göreve geldiklerinde 20 kilometre civarýnda bisiklet yolu olduðunu söyledi. Bu mesafenin oldukça düþük olduðunu kaydeden Seçer, "Þu anda 100 kilometre aktif olarak kullanýyor. 27 kilometrelik bir yolun yapýmý devam ediyor. Tabii bu yeterli deðil. 277 kilometrelik bir bisiklet yolunu planladýk. Her açtýðýmýz yeni bulvarlarda da mutlaka bisiklet yolu var. Bu yollarýn güvenliðini de tam anlamýyla saðlýyoruz. Zaten Mersin'i gezdiðiniz zaman, özellikle yeni bulvarlarý gidip gördüðünüz zaman ne kadar güzel bir konsepte bisiklet yollarýnýn yapýldýðýný görürsünüz. Bisikletin yaygýnlaþmasýnýn birkaç açýdan önemsiyoruz" diye konuþtu.

"Bu yollarla birlikte bisiklet kullanýmý arttý"

Bu yollarla birlikte bisiklet kullanýmýnýn arttýðýný belirten Seçer, "2015 yýlýnda yapýlan ulaþým ana planý çalýþmalarýndan elde edilen verilere göre 1 günde 15 bin 476 bisiklet yolculuðu yapýlýrken, 2022 yýlýnda 32 bin 313 bisiklet yolcuðu yapýldýðý tespit edildi. 2022 ulaþým ana planý çalýþmalarý çerçevesinde bisiklet anketleri yapýldý. Anket sonuçlarýna göre gün içinde yapýlan bisiklet yolculuklarýnýn yüzde 40'ý ev-iþ-okul ulaþýmý amaçlý yapýlýrken, yüzde 60'ý spor-rekreatif amaçlý yapýlmaktadýr. Özellikle Kültür Parký uzun bir sahil. Orada yaklaþýk 19 kilometrelik bir bisiklet yolumuz var. Mersin merkezin batý yakasýný doðu yakasýna baðlayan bir bisiklet yolu. Muazzam bir manzarada seyahat ediyorsunuz. Yine Kültür Park'ta kentbis uygulamamýz var. Þu anda o uygulamada kullanýlan 100 bisikletimiz var ama taleplerde her gün artýyor. Þu anda 8 binin üzerinde üyemiz oldu. Biz, farklý lokasyonlara da kentbis uygulamasýný koymayý düþünüyoruz. Hem çevre açýsýndan hem insan saðlýðý açýsýndan bisiklet kullanýmý önemli" þeklinde konuþtu.

Bisiklet yolu yapýmýyla ilgili bir limitlerinin olmadýðýnýn altýný çizen Seçer, "Þu anda 100 kilometre var, 277 kilometre planladýðýmýz var. Her yeni yaptýðýmýz yolda da bisiklet yolu yapmaya devam edeceðiz. Vatandaþlarýmýzý da buradan çaðrýda bulunuyorum. Kesinlikle bisiklet kullansýnlar, ben bunu yapýyorum, kendimi çok iyi hissediyorum ve size de tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.