sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KIÞ ORTASINDA DENÝZ VE KUM KEYFÝ

  •  23 Ocak 2023 Pazartesi 10:51

Türkiye’nin birçok ilinde hava sýcaklýðý sýfýrýn altýnda seyrederken turizm merkezleri arasýnda önemli bir yere sahip olan Mersin’in Kýzkalesi sahiline yarýyýl tatili için gelenler güneþ ve denizin tadýný çýkardý. Hava sýcaklýðýnýn 20 derecede seyrettiði kentte güneþi fýrsat bilen bazý gençler týpký yaz günüymüþ gibi denizde yüzüp kuma gömüldü.

UNESCO Dünya Mirasý Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçasý, Doðu Akdeniz'in gözde tatil merkezi, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kýzkalesi'ne yarý yýl tatilini fýrsat bilerek Sivas, Kayseri, Tokat, Yozgat ve Malatya baþta olmak üzere Ankara ve Ýstanbul'dan gelen gençler denize girip, kuma gömülerek eðlenceli anlar yaþadý.

"Bize yaz günü gibi geldi buralar"

Yarýyýl tatili için Sivas'tan Mersin'e geldiðini belirten Metin Durmuþ, "Sivas'ýn Gemerek ilçesinden geldik. Bizim oralar kar kýþ, tipi boran. Buraya geldik cennet. Güneþi gördük, deniz ve hava sýcak. Denize girelim dedik. Baktýk hava sýcak yaz gibi geldi buralar. Denize girelim, kuma gömülelim dedik. 20 dereceler de hava" diye konuþtu.

"Böyle bir sýcak son 40 yýlda görmedim"

Tatil için gelenlerden kimileri top oynayarak, kimileri de aileleriyle birlikte sahilde yürüyüþ yaparak kýþ ortasýndaki güneþin tadýný çýkardý. Yürüyüþ yapan Ateray Günbaðýþ isimli vatandaþ ise, "Hava çok güzel yarým kollularla geziyorum. Böyle bir sýcak son 40 yýlda görmedim. Herkese tavsiye ederim, buradaki güneþ, sahil, kumla beraber herkes enerjisini, stresini çok güzel bir þekilde atabilir. Genellikle Ýskandinav ülkelerinde soðukta denize girenleri biliyorum ama burada çok nadir rastlanýlan zamanlardaki bir durum bu" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.