sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARIM VE TURÝZM MERKEZÝ ERDEMLÝ DOÐALGAZA KAVUÞTU

  •  19 Ocak 2023 Perþembe 11:24

Tarým ve turizmin merkezlerinden Mersin’de Erdemli Belediyesi’nin öncülüðünde Erdemli’nin ihtiyacý olan yatýrýmlar çerçevesinde yürütülen ’Doðalgaz Projesi’nde ilk gaz verildi.

Erdemli Belediyesi ile doðalgaz firmasý iþbirliðiyle baþlatýlan projenin ilk etabý olan Alata Mahallesi'nde aboneliklerin açýlmasý sonrasý evlere gaz verilmeye baþlandý. Gazýn verildiði ilk evde Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu kahve piþirdi. Kahvelerin içildiði, evlerin ýsýndýðý proje ile yüzler güldü. Projenin birinci etabýnda, bu yýl yaklaþýk 23 kilometre þebeke montajý yapýldýðý Alata Mahalles'nin ardýndan Merkez ve Akdeniz mahallelerinde de testler sonrasý gazýn aboneliklere açýlarak bina baðlantý montajlarýna baþlanacaðý kaydedildi.

Baþkan Tollu: “Doðalgaz hayýrlý olsun”

Ýlk gazýn verilmesi aþamasýnda basýn mensuplarýyla bir araya gelen Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu, “ Erdemlimiz nihayet gazla buluþtu, Erdemli 'de insanlarýmýzýn yaþam kalitesini arttýran bir hizmeti de inþallah Erdemlimize kazandýrmýþ olduk. Tabi burada belediyemizin emeði hassaten çok fazla. Çünkü biz Erdemli Belediyesi olarak ben belediye meclis üyelerimize hassaten çok teþekkür ediyorum. Belediyemizin almasý gereken birçok gelirden vazgeçtik. Gelirden vazgeçtiðimiz gibi devletimize daha da ucuza mal olmasý düþüncesiyle gazdan kaynaklanan, kazýdan kaynaklanan bütün asfaltlarýmýzýn, tamiratýný, tadilatýný biz yapacaðýz. Tabi doðalgaz hassaten Erdemlimiz için vatandaþýmýzýn en öncelikli hizmetleri arasýnda. Bu Erdemli Belediyesi'nin görev sahasýna girmemesine raðmen biz vatandaþýmýzýn huzuru, vatandaþýmýzýn mutluluðu ve yaþam kalitesinin yükseltilmesi adýna gayretlerimizi sürdüreceðiz. Tabi Erdemlimiz tarým bölgesi malumunuz, tarým bölgesinde örtü altý sebze meyve üretiminde doðalgaz hem ucuz, hem de kaliteli yakýt açýsýndan çok önemli bir ivme katacak üreticilerimiz adýna da. Tabi örtü altý sebze meyve üreticilerimiz de bu konudan faydalanmasýyla alakalý yine gayretlerimizi sürdüreceðiz”dedi.

Erdemli'ye gelen gazla Çukurova'nýn dört bir tarafýnda verilen gazýn fiyatýnýn ayný olduðunu vurgulayan firmanýn Bölge Müdürü Tufan Duman, "Birim tüketimdeki kullandýðýmýz fiyatlar da yine kurum tarafýndan belirlenmekte olup Çukurova, dâhilindeki Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve tüm ilçeleri kapsayan alanlarda fiyatýmýz ayný ve sabittir”diye bilgi verdi.

Öte yandan doðalgaza abone olmak isteyen vatandaþlarýn Erdemli Belediyesi ana bina giriþinde bulunan doðalgaz danýþma masasýndan baþvuru yapabildiði kaydedildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.