sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KAZA GEÇÝREN KOCASINI HASTANEDE BULAMADI, 73 YAÞINDA OKUMA-YAZMA ÖÐRENDÝ

  •  27 Aralýk 2022 Salý 13:49

Mersin’de yaþayan 6 çocuk annesi 73 yaþýndaki Bedriye Arslan, gösterdiði azimle herkesin takdirini topladý. Geçtiðimiz aylarda kaza geçiren ve hastaneye kaldýrýlan eþinin odasýný okuma-yazma bilmediðinden bulamayan, o gün kursa gitmeye karar veren Arslan, kursa giderek hayaline ulaþtý. Arslan, "Yýllar sonra okuma-yazma öðrenmek çok güzel bir duygu. Okuma yazmayý hiç bilmeyen insan kör oluyor" dedi.

Akdeniz ilçesinde yaþayan 6 çocuk annesi Bedriye Arslan, herkese örnek oldu. Uzun yýllar okuma-yazmayý öðrenmeyi hayal eden ancak bir türlü kursa gidemeyen Arslan, kaza geçiren eþinin hastanedeki odasýný bulamayýnca artýk kursa gitmeye karar verdi. Akdeniz Belediyesinin Özgürlük Mahallesinde bulunan Kültür ve Sanat Evindeki okuma-yazma kursuna baþlayan Arslan, gösterdiði azimle kýsa sürede okuma yazmayý öðrendi. Hayallerine 73 yaþýnda ulaþmanýn mutluluðunu yaþayan Arslan, artýk her yere tek baþýna gittiðini söyledi.

"Çocuklarý hastaneye bile götüremezdim"

Yaþadýðý mutluluðu ÝHA muhabiriyle paylaþan Arslan, küçük yaþlarda okula gidemediði için okuma yazma öðrenemediðini söyledi.

Ailede kendisinin büyük olduðunu ve bu yüzden kardeþlerine baktýðýný belirten Arslan, "Köyümüzde okul vardý. Annem, babam daða bayýra gidiyordu çocuklara ben baktým, ben büyüttüm onlarý. Bu yüzden okula gidemedim. Daha sonra Mersin'e göçtük, okuma yazma olmayýnca, bir yere gidemezdim. Çarþýya, pazara gidemezdim. Okuma, yazma yok nerede ineceðim, nerede bineceðim onlarý bilemiyordum. Çocuklarý hastaneye bile götüremezdim" þeklinde konuþtu.

"Oda oda gezerek kocamý buldum"

Eþinin geçtiðimiz aylarda kaza yaptýðýný ve kendisinin hastaneye gittiðini vurgulayan Arslan, "Bana, ‘eþin 3. katta filan numarada yatýyor' dediler. Ama okumam yazmam olmadýðý için zorlandým. O zaman da çocuklarým da yanýmda olmadýðý için oda oda gezdim ve kocamý buldum. Yanýma birini almadan onun yanýna gidemiyordum. Durumu da kötüydü. Ben bu olayý yaþadýktan sonra azim ettim ve okula gideceðim dedim. Duydum ki gece okulu açýlmýþ, birkaç kiþi birleþtik gittik. Az çok harfleri öðrenmeye baþlamýþtým orayý da býrakmak zorunda kaldým. Daha sonrasýnda Akdeniz Belediyesi tarafýndan Kültür ve Sanat Evimizde açýlan okuma yazma kursuna katýldým. Burada hem okuma yazmayý öðrendim hem de Kur'an okumayý burada öðrendim. Ýyi kötü artýk okuma-yazmayý biliyorum. Yýllar sonra okuma yazma öðrenmek çok güzel bir duygu. Okuma yazmayý hiç bilmeyen insan kör oluyor. Evden çýktýðýmda tekrar evi bulamam diye korkardým. O kadar insan kör oluyor. O zaman mahalle kalabalýk deðildi. Sað olsun burayý yaptýlar burada bize okuma yazma öðrettiler, bir aile olduk. Baþkanýmýz Mustafa Gültak'a teþekkür ederiz" diye konuþtu.

Kendisi gibi olanlara da çaðýrýda bulunan Arslan, "Okumanýn yaþý yok. Ýsteyen gelip okusun. Bize imkan veriliyor, imkan da olduktan sonra yapýlamayacak bir þey yok. Yeter ki okusunlar. 73 yaþýndayým kendimi buraya kadar getirip götürebiliyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.