sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇOCUKLARININ ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜNÜN TAHLÝYE EDÝLMESÝNE TEPKÝLÝ

  •  21 Aralýk 2022 Çarþamba 11:48

Mersin’de trafik kazasýnda 2 kiþinin ölümüne sebep olduðu gerekçesiyle tutuklanan, ardýndan sürücünün 5 ay gibi bir süre yattýktan sonra serbest býrakýlmasýna aile tepki gösterdi. Ata ailesi, 2 cana bedel olan kazada verilen cezanýn az olduðunu savunarak, gereken cezanýn verilmesini istedi.

Kaza, 10 Temmuz 2022 tarihinde Toroslar ilçesi Çopurlu mevkiinde meydana geldi. Kamil Yýlmaz idaresindeki motosiklet, tali yoldan kontrolsüz þekilde ana yola çýkan A.H.T. idaresindeki hafif ticari araca çarptý. Kazada Yýlmaz ile arkasýnda oturan Halil Ata aðýr yaralý olarak kaldýrýldýklarý hastanede yapýlan tüm müdahalelere raðmen hayatýný kaybetti. Gözaltýna alýnan ve çýkarýldýðý nöbetçi mahkemece tutuksuz yargýlanmak üzere serbest býrakýlan hafif ticari araç sürücüsü, savcýlýðýn itirazý üzerine tutuklandý. Yaklaþýk 5 ay cezaevinde yatan A.H.T.'ye 15 Aralýk'ta yapýlan karar duruþmasýnda 5 yýl hapis cezasý verilirken, uygulanan iyi halle ceza 4 yýl 2 aya düþürüldü. Daha önce suç kaydý bulunmayan þahýs, tahliye edildi.

"Bu çocuðumun kaný yerde kalmasýn"

Olayla ilgili ÝHA muhabirine konuþan Halil Ata'nýn annesi Semiha Öztürk, oðlu için adalet aradýðýný belirterek, “Bu sene Kurban Bayramý'nýn 2'nci gününde arkadaþýyla birlikte motosiklet ile kaza yaptý. Kaza sonucu oðlum ve arkadaþý hayatýný kaybetti. Kazaya sebep olan kiþi ise 5 ay hapisten yattýktan sonra serbest býrakýldý. Hakim bey kendi evladýný kaybetse bu kadar mý ceza verirdi? Kardeþinin üzüntüsüne dayanamayan büyük oðlum, kalp krizi geçirerek hayatýný kaybetti. Adalet istiyorum. Özellikle Cumhurbaþkanýma sesleniyorum. Bu çocuðumun kaný yerde kalmasýn. 2 tane torunum babasýz kaldý. Kurban olayým sana. Benim yapabileceðim bir þey yok, yaþlýyým. Bu olayýn cezasýnýn 5 ay olmamasý lazým” diye konuþtu.

"2 canýn bedeli bu olmamalý"

Eþi Ceylan Ata ise kazadan sonra kocasýnýn 2 gün yoðun bakýmda yattýðýný vurgulayarak, “Daha sonra vefat etti. Benim eþim henüz 34 yaþýnda ve 2 çocuk babasý. Ben hak istiyorum, adalet istiyorum. Þu an kazaya sebep veren sürücünün suç olduðunu gösteren görüntüler ve beyanlar var. Buna raðmen bu kiþi sadece 5 ay yatýp, sonra elini kolunu sallaya sallaya dýþarda geziyor. 2 canýn bedeli bu mu? Ýnsanlar canýný yolda mu buluyor. Benim 2 tane çocuðum yetim kaldý. Bu yetim kalmanýn bedeli 5 ay mý? Bu çarpan kiþi göz göre göre eþim ve arkadaþýnýn önünü kesmiþ. O an motorla gelen biri mümkün deðil duramaz. Lütfen buna dikkat edilsin. Biz bu cezayý kabul etmiyoruz. Çektiðimiz çileyi bir biz bir de Allah biliyor. Biz eþimle birlikte topraða giriyoruz. Lütfen adalet istiyorum. 2 canýn bedeli bu olmamalý. Zaten hukuki olarak bir üst mahkemeye itirazýmýzý gerçekleþtirdim. Ben hak yerini bulsun istiyorum. Kalbim, ruhum huzur bulsun istiyorum” þeklinde konuþtu.

Abla Mine Yalçýnsoy da Halil Ata'nýn kendi elinde büyüdüðünü kaydederek, “Onlarýn savunmasýnda ailem periþan oldu, ben periþan oldum diyor. Hakim serbest býrakýrken bu sürücüyü, keþke bizim çocuðumuzu da geri verseydi. Onlar düðün bayram yaparken, bizim yaramýz durmadan kanýyor. Bu 5 ay ile sýnýrlý olmamalý. 15 yýldan bahsediliyordu, güzel bir giyinme ile iyi hal olmuyor. Biz adaletin tam anlamýyla uygulanmasýný istiyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.