sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÜRETÝCÝ KADIN, HAYALLERÝNE ULAÞTI

  •  28 Kasým 2022 Pazartesi 12:26

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin saðladýðý destekle 2 çocuk annesi Gülizar Kayda, ’ev yapýmý þam tatlýsýný’ açtýðý iþ yerinde yaparak satmaya baþladý, hayaline ulaþtý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin üretici kadýnlara saðladýðý destek, bir kadýný daha hayallerine ulaþtýrdý. Bu kadýnlardan birisi de Tarsuslu Gülizar Kayda oldu. 2 çocuk annesi 2000 yýlýnda vefat eden kayýnpederinden kalan þam tatlýsý tezgahýný, Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý'nýn sunduðu destek ile iþyerine çevirmeyi baþardý. Vatandaþlarýn da büyük beðeni ile tükettiði ev yapýmý þam tatlýnýn, hayatýnýn merkezinde olduðunu söyleyen Kayda, 1935'den beri aile lezzeti olan ürününü önce tüm Türkiye'ye, ardýndan dünyaya tanýtmak istiyor.

“Gaziantep'in baklavasý patent almýþsa, Tarsus þam tatlýsý da almalý” diyen 2 çocuk annesi Gülizar Kayda, “Ýþimi severek, isteyerek yapýyorum. Öncesinde tezgahta satýyordum, sonrasýnda üretici kadýn stantlarýnda satmaya baþladým ve son olarak da dükkan açtým. Büyükþehir belediyesinin desteði, pozitif manada çok þeyi deðiþtirdi. Ýnsanlara faydalý olmayý seviyorum. Ýþimi severek yapýyorum, sevgimi katýyorum. Hayata daha sýký sarýldým" ifadelerini kullandý.

Bu iþten elde ettiði gelirle aile bütçesine önemli katký saðladýðýný ve üniversiteye hazýrlanan oðlunu okuttuðunu belirten Kayda, “Tek baþýma mücadele ediyorum diyebilirim. Eþime, çocuklarýma faydalýyým. Hayat çok zorlaþtý, tek maaþla olmuyor, kadýnlarýmýzýn da çalýþmasý lazým. Çalýþýrsak geleceðe de güvenle bakarýz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.