sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TROPÝKAL MEYVELERÝN EN LEZZETLÝSÝNÝN KÝLOSU 80 TL HASADINA BAÞLANDI

  •  15 Aðustos 2022 Pazartesi 11:16

Türkiye’nin tarým da üretim merkezleri arasýnda yer alan Mersin’de tropikal meyvelerden Pitaya (Ejder Meyvesi) yetiþtiren Akdoðan ailesi, geçen yýla oranla bu sene 3 kat daha fazla verim aldý. Tropikal meyvelerin en lezzetlileri arasýnda yer alan Ejder meyvesi üreticiyi 80 TL’lik kilogram fiyatýyla da sevindirdi.

Türkiye'nin tarým da üretim merkezleri arasýnda yer alan Mersin'de son yýllarda tropikal meyve üretimi de arttý. Hatay'dan Mersin'in Erdemli ilçesine yerleþen doða ile iç içe çiftlik kuran Akdoðan ailesi de egzotik tropikal meyveler yetiþtirmeye baþladý. Avokadodan passifloraya kadar çeþit çeþit ürün yetiþtiren aile, örtü altýnda da 4 dönüm alana ejder meyvesi dikti. Ýlk senesinde 4 dönümden 1 ton ürün alan üreticiler, bu yýl ise 3,5 ton civarýnda meyve almaya baþladý. Ýkinci yýlýnda 3,5 tona yakýn ürün çýkmasý ve fiyatýnýn kilogramda 80 TL'ye gitmesi nedeniyle üreticinin yüzü güldü. Hasadýn sürdüðü bahçede bazý vatandaþlar kendileri de gelip istediði kadar ürün toplayýp alabildiði belirtildi.

Verim bu sene 3 kat arttý, talep fazla

Babasý ve diðer kardeþinin Hatay'dan Mersin'e tarýmla uðraþmak için yerleþtiðini belirten kendisi de Ýstanbul'da kimya mühendisi olan Abdullah Akdoðan,” 2020 yýlýnda ailecek bir iþletme kurduk. Bu gördüðünüz sera 4 bin metre kare. Geçen yýl ejder meyvesinin ilk hasadýný yapmýþtýk 1 ton civarýnda meyve aldýk. Bu sene de beklentimiz yaklaþýk 3,5 ton meyve” dedi.

Mersin ve Erdemli bölgesinde tropikal meyveler yaygýnlaþmaya baþladýðýný anýmsatan Akdoðan,” Turizm amaçlý bölgeye gelenler ile diðer müþterilerimiz bahçemize gelip kendiler de alabiliyor. Þuanda talep gayet iyi. Hem buradan hem yurt dýþýndan talep fazla. Hem gelen müþterilerimize hem de talep edenlere kilogramý 80 TL'den veriyoruz. Gayet güzel bir rakam þuan memnunuz" diye konuþtu.

Lifli yapýsý olduðu için þeker hastalýðýna iyi geldiðini ve bir çok vitamin içerdiðini dile getiren Akdoðan soðuk yenildiðini ferahlatan bir lezzeti olduðunu da kaydetti.

Hasadýn kolay olduðunu belirten aile bireylerinden Hatice Akdoðan, bu sene verimli bir yýl olduðunu ve iyi ki bu iþe girdiklerini ifade etti.

Ailece ürün hasadý yaptýklarýný dile getiren Fatma Akdoðan ise, hasat yaparken öncelikle meyvenin çiçek kýsýmlarýný kestiklerini daha sonra köklerinden budayarak kasalara yerleþtirdiklerini aktardý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.