sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÜCRETSÝZ CÝMNASTÝK KURSLARINDA GELECEÐÝN SPORCULARI YETÝÞÝYOR

  •  15 Aðustos 2022 Pazartesi 10:55

Mersin Büyükþehir Belediyesinin Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde yaz aylarýnda da devam eden cimnastik kursunda öðrencilere bu alanda eðitim verilirken, ayný zamanda yarýþmalara hazýrlanan öðrencilerle de birebir ilgileniliyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin yaz aylarýnda da devam eden cimnastik kursundan toplam 210 öðrenci faydalanýrken, kursa gelen öðrenciler ile yarýþmalara hazýrlanan öðrencilerin ayný ortamda çalýþmalarý, özellikle minikleri motive ediyor. Aileler de çocuklarýnýn hem fiziksel hem de biliþsel geliþimlerine katký sunduðu için kurstan büyük bir memnuniyet duyduklarýný dile getiriyor.

Birbirinden güzel hayalleri olan cimnastik öðrencilerinin kimisi ileride Milli Takýmda olmayý hedeflerken, kimisi de ülke ülke gezerek yarýþmalara katýlmayý hedefliyor. Miniklerin hayallerine giden yolda, onlarýn en büyük destekçisi de Mersin Büyükþehir Belediyesi oluyor. Yaz kursu öðrencileri, haziran ayýnda okullarýn kapanmasýyla birlikte kursa baþladý. Eylül'de yaz kursu sona erdikten sonra kýþ dönemine geçilecek ve Büyükþehir Belediyesi geleceðin sporcularýný bu kez kýþ döneminde yetiþtirmeye devam edecek. Þu anda yaz kursu öðrencileri kurstan haftanýn 2 günü faydalanýrken, yarýþmalara hazýrlanan öðrenciler ise kursa hafta içi her gün, kýþ aylarýnda haftanýn 6 günü geliyor.

Büyükþehir bu kurs sayesinde genç yetenekleri de keþfediyor

Büyükþehir Belediyesi, yaz kursunun yaný sýra, yarýþmalara cimnastik alanýnda öðrenci yetiþtirmeyi de sürdürüyor. Yaz kursuna gelen öðrencilerden yeteneði olan öðrenciler seçilerek, yarýþmalara hazýrlanmalarý konusunda yardýmcý olunuyor. Büyükþehir Belediyesi tarafýndan 4-8 yaþ aralýðýndaki çocuklara verilen ücretsiz cimnastik kursunda, Büyükþehir Belediyesinin Cimnastik Antrenörleri Hafize Ýðdir ve Çiðdem Gökaþar, miniklerle özel ve birebir olarak ilgileniyor.

“Yetenekli öðrencilerimizi bir üst seviyeye götürüyoruz”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Cimnastik Antrenörü Çiðdem Gökaþar, “1 yýl boyunca her gün buradayýz. 4 ile 8 yaþ arasý çocuklarýmýzý alýyoruz, temel eðitimle baþlýyoruz. Daha sonra yetenekli öðrencilerimizi bir üst seviyeye götürüyoruz. Haftada 2 gün þeklinde farklý gruplarýmýz var. Þu an toplamda 6 tane grubumuz var. Hepsinin yaþ gruplarý farklý. Yaz kursu olarak þu an 210 tane öðrencimiz var. 2 farklý grup þeklinde çalýþýyoruz. Eylül'de kýþ kursuna geçeceðiz. O zaman hiç gelmeyen öðrencilerimize öncelik vereceðiz. Ailelerimizle biz birebir görüþüyoruz. Bu hizmetten çok memnunlar” dedi. Mersin'de hem ücretsiz olup hem de bu kadar çok imkana sahip bir kursun olmadýðýna dikkat çeken Gökaþar, “Biz þu an temel eðitimdeyiz. Temel eðitimin amacý çocuklarýmýza öncelikle kurallarý öðretmek. Kuvvet çalýþmasý yapýyoruz, esneklik çalýþmasý yapýyoruz, denge koordinasyonunu saðlamaya çalýþýyoruz. Güzel bir arkadaþlýk ortamý oluþturmaya çalýþýyoruz” diye konuþtu.

“Velilerin çocuklarýmýzý küçük yaþta getirmelerini tavsiye ediyorum”

Cimnastik Antrenörü Hafize Ýðdir de “Temel cimnastiðe gelen çocuklarýmýzýn arasýnda, yeteneði olanlarý ayýrýyorum. Onlara farklý gün ve saatlerde özel olarak özel çalýþmalar yaptýrýyorum. Bu þekilde küçük yaþtan baþlayýp, cimnastik yarýþmalarýna katýlacak yaþ olan 7 yaþýna kadar yetiþtiriyoruz. Þu anda yaz programýmýzda haftanýn 5 günü en az 4 saat çalýþmamýz var. Yaz kursundaki öðrencilerimiz, yarýþmacý olan gruplarýmýzý, ilerlemiþ olan çocuklarýmýzý gördüklerinde onlar da yapmak isteyip, onlar da imreniyor ve daha çok cesaretleniyorlar. Bu konuda onlar çok iyi bir motive ve örnek oluyor. Þu anda okul olmadýðý için çok rahat çalýþma sistemimiz var. Velilerimizden çocuklarýný küçük yaþtan bu kursa getirmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.