sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEHER’ÝN ESAS KATÝL ZANLISI BÝR TÜRLÜ BULUNAMIYOR

  •  8 Aðustos 2022 Pazartesi 16:19

Mersin’de geçtiðimiz yýl ekim ayýnda evinde uðradýðý silahlý saldýrýda öldürülen Seher Aslan Özkurt’un katil zanlýsý olduðu iddia edilen 2 kiþi, bir kez daha hakim karþýsýna çýktý. Mahkeme heyeti, 2 þüphelinin de tutukluluk halinin devamýna karar verirken, esas þüpheli olan Seyfetullah S. için yakalama kararýnýn devam etmesini istedi.

Mersin 3. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde görülen 7. duruþmaya, firari katil zanlýsý Seyfetullah S'ye yardým eden Barýþ Þ. ile Cevdet D., Seher Aslan'ýn annesi Ýpek Aslan ile baba Abdullah Aslan ve Seher Aslan Özkurt'un kýzý C.S. ile avukatlar katýldý. Mahkemede savunma yapan Cevdet D., suçla bir ilgisinin olmadýðýný belirterek, olay sonrasý polise yardýmcý bile olduðunu belirtti.

Seher Aslan'ýn 12 yaþýndaki kýzý C.S. ise “Cevdet D. katili kaçýrmasa idi þu anda diðer iki sanýk gibi katilde tutuklu olacaktý” diye konuþtu.

Baba Abdullah Aslan da “Bu olay 3'lü organize bir iþtir. 10 gün boyunca takip etmiþler ve titizlikle balkondan içeri girmiþlerdir. Bu evi 11 yýl önce almýþtýk. Bize evimizi zehir ettiler. Kýzýma su bile vermemiþlerdir” þeklinde konuþtu.

Anne Ýpek Aslan ise “3 tane cani evime giriyor. Cevdet ip ayarlýyor. Balkondan içeri giriyorlar. Barýþ evimde çýplak geziyor. 10 yaþýndaki torunuma silah dayýyor. Cevdet D. katili kaçýrýyor. Ben bunlarý Allah'a havale ediyorum. Devletimizin adaletine güveniyorum. 2 yavruyu yetim býraktýlar. Ýdam edilmelerini istiyorum” dedi.

Taraf avukatlarýný da dinleyen mahkeme heyeti, 2 sanýðýn tutukluluk halinin devam etmesine karar verirken, esas þüpheli olan Seyfetullah S.'nin aranmasýna devam edilerek, duruþmayý erteledi.

Olayýn geçmiþi

2 Ekim 2020 tarihinde sabah saatlerinde merkez Yeniþehir ilçesi Batýkent Mahallesi Soydaþ Sitesi'ne bir araçla gelen 3 kiþiden silahlý olan bir kiþi, Seher Aslan Özkurt'un (34) oturduðu sitenin 10. katýna çýktý. Silahlý þahsý karþýsýnda gören Özkurt, kaçmak için apartmanýn yangýn merdivenine yöneldi. Kaçan kadýnýn peþinden giden saldýrgan, silahýný art arda 5 el ateþleyerek Seher Aslan Özkurt'u öldürdü. Þüpheli, daha sonra sitenin önünde bekleyen otomobile binerek kaçtý. Görgü tanýklarýnýn verdiði bilgiler ve çevredeki güvenlik kamerasý görüntülerinden aracýn plakasýný belirleyen polis, þüphelilerin yakalanmasý için çalýþma baþlattý. Olaya karýþtýðý belirlenen otomobil bir süre sonra Adana'da durdurularak, içindeki Barýþ Þ. ve Cevdet D. gözaltýna alýndý. Olayla ilgili firari olan Seyfetullah S.'nin ise aranmasýna devam ediliyor.

Ýddianamede, Seyfetullah S'nin eski çalýþaný Barýþ Þ. ile gece saatlerinde Özkurt'un kaldýðý apartmana girdiði, diðer þüpheli Cevdet D'nin ise bölgede otomobilde beklediði belirtilmiþti. Seyfetullah S'nin, demir kesme makasýyla kapý kilidini kýrdýðý çatýya çýkýp, oradaki bacadan da halat yardýmýyla o sýrada uyuyan Özkurt'un 10. kattaki evine girdiði anlatýlan iddianamede, dýþ kapýda bekleyen Barýþ Þ'yi de eve alan sanýðýn eski dini nikahlý eþini merdiven boþluðunda komþusundan yardým istediði sýrada tabancayla vurduðu bilgisine yer verilmiþti. Ýddianamede, Seyfetullah S. ve Barýþ Þ. hakkýnda "kasten öldürme", "silahla birden fazla kiþiyle birlikte konutta gece yaðma", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kiþiyi hürriyetinden yoksun kýlma" ve "nitelikli konut dokunulmazlýðýný ihlal etme" suçlarýndan, Cevdet D. hakkýnda da "kasten öldürme" suçundan hapis cezasý istenmiþti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.