sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS DOÐA PARKI’NDAKÝ CANLILAR BUZLU YÝYECEKLERLE SERÝNLETÝLÝYOR

  •  1 Aðustos 2022 Pazartesi 11:31

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Doða Park’taki canlýlar, aþýrý sýcaklarýn arttýðý þu günlerde buzlu yiyeceklerle serinletiliyor. Farklý türdeki hayvanlara tüketebilecekleri þekilde buzlu meyve veya dondurulmuþ yiyecekler verilen parkta, fýskiye, hortumla sulama ve havuzlara yönlendirme þeklinde de serinletme iþlemleri uygulanýyor.

Eþsiz güzelliði ve bünyesinde barýndýrdýðý onlarca tür hayvan çeþitliliði ile her yýl binlerce insaný aðýrlayan Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesine baðlý Tarsus Doða Parký'nda bulunan sevimli canlýlar için, son günlerde artan hava sýcaklýðýndan etkilenmemeleri için özel serinletme iþlemleri uygulanýyor. Parkýn ilgi çeken hayvanlarýndan olan halka kuyruklu lemurlar baþta olmak üzere babun, örümcek maymunu ve ayýlara, kokteyl þeklinde hazýrlanmýþ buzlu meyve veya dondurulmuþ yiyecekler veriliyor.

Hayvanlar havuzlara da giriyor

Tarsus Doða Parký ekipleri, özellikle günün en sýcak saatleri olan öðle vaktinde midilli atlarý hortum aracýlýðýyla sularken aslan, kurt ve benzeri hayvanlarý ise fýskiye sistemleri ile serinletiyor. Ayý, geyik veya daha birçok çeþit hayvan da özel havuzlarda serinlemenin keyfini yaþýyorlar.

“Hem oyun oynuyor hem de serinlemiþ oluyorlar”

Tarsus Doða Parký Biyoloðu Yýlmaz Ölmez, “Artan sýcaklýklardan dolayý hayvanlarýmýzý rahatlatmak ve serinletmek amacýyla bazý hayvan türlerimize soðutulmuþ buzlu meyve kokteylleri vererek, bazý hayvan türlerimize de fýskiyelerle su takviyesi yaparak serinletmeye çalýþýyoruz. Buzlu meyvelerimizi maymunlarýmýza, lemurlarýmýza ve ayýlarýmýza veriyoruz. Onlar buzlarýn içerisinde saklanan meyveleri ararken hem oyun oynuyor hem de serinlemiþ oluyorlar. Midillilerimizi ve kurtlarýmýzý ise fýskiyeli sularla serinletmeye çalýþýyoruz. Kaplan, aslan gibi daha yýrtýcý hayvanlarýmýzý da su havuzlarýný doldurarak serinletiyoruz” dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.