sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DENÝZ SUYU DÜZENLÝ OLARAK KONTROL EDÝLÝYOR

  •  1 Temmuz 2022 Cuma 11:08

Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürlüðü ekipleri, sahil noktalarýndan deniz suyu numune alýmýna devam ediyor.

Alýnan numunelerin analizleri Akdeniz bölgesinin en güçlü laboratuvarlarýndan biri olan MESKÝ merkez su analiz laboratuvarý tarafýndan yapýlýyor. Numunelerin ilgili kriterlere uygun çýkmasý sayesinde vatandaþlar, gönül rahatlýðýyla sahilleri kullanýyor.

MESKÝ, vatandaþlarýn Akdeniz sahillerinde her noktadan güvenle denize girebilmesi için gerekli denetimleri titizlikle sürdürüyor. Haziran ayý içerisinde Kocahasanlý, Erdemli, Kargýpýnarý, Davultepe, Mezitli, Limonlu, Týrtar, Töbank, Kumkuyu, Sultankoyu, Yemiþkumu, Paþa Türbesi, Kýzkalesi, Akkum, Yapraklýkoy, Susanoðlu, Arkum, Büyükeceli, Karatepe, Anamur Ören ve Aydýncýk halk plajlarý, Toslaklar Koyu, Bozyazý Kuðu Parký Sahili, Karaaðaç Piknik Alaný ve Aydýncýk ile Anamur'da farklý sahil noktalarýndan numune alýmý gerçekleþtirildi. MESKÝ Çevre Koruma ve Kontrol Þube Müdürlüðü ekipleri tarafýndan Anamur, Bozyazý, Gülnar, Aydýncýk, Silifke, Erdemli, Mezitli, Yeniþehir ve Tarsus ilçelerinde belirlenen 39 farklý sahil noktasýndan alýnan numuneler analiz edilmeye baþlandý. Alýnan deniz suyu numunelerinin mikrobiyolojik analizleri akredite olan MESKÝ merkez su analiz laboratuvarýnda titizlikle yapýlýyor. Yaz aylarý boyunca her hafta belirlenen noktalardan düzenli olarak alýnan numuneler analiz edilerek, sonuçlarý MESKÝ'nin uzman ekipleri tarafýndan ‘Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik' çerçevesinde deðerlendirilmeye devam edilecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.