sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

‘EÞÝT MASALLAR’ OYUNU MERSÝN’DE SAHNELENDÝ

  •  28 Haziran 2022 Salý 12:58

Çocuklara cinsiyet eþitliði, doða ve çevre sevgisi aþýlamayý amaçlayan ‘Eþit Masallar’ tiyatro oyunu Mersin’de sahnelendi.

Çocuklara cinsiyet eþitliði, doða ve çevre sevgisi aþýlamayý amaçlayan ‘Eþit Masallar' tiyatro oyunu Mersin'de sahnelendi. Türkiye turnesini Mersin'de sonlandýran oyun, çocuklar ve ebeveynlerinden büyük alkýþ aldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, çocuk tiyatro oyunu ‘Eþit Masallar'a ev sahipliði yaptý. Cinsiyet eþitliði, doða ve çevre sevgisi temalarýnýn iþlendiði tiyatro oyunu, çýktýðý turnede birçok ilde yüzlerce çocuk ve ebeveynle buluþtu. Müge Mor Hercihan'ýn uyarladýðý ve Deniz Yeþil Mavi'nin yönettiði oyun Mersin'de de büyük ilgi gördü.

Turnenin son duraðý Mersin oldu

Ýstanbul Kültür Sanat Vakfýnýn (ÝKSV) düzenlediði 25. Ýstanbul Tiyatro Þenliði çerçevesinde sahnelenen ‘Eþit Masallar' oyunu, Ýstanbul'dan sonra Türkiye turnesine çýktý. Oyun; Kayseri, Konya, Gaziantep, Hatay, Ýzmir, Muðla, Adana ve Mersin'de seyircilerle buluþtu.

5 masal kahramaný bir sahnede buluþturuldu

Çocuklar ve ebeveynler tarafýndan büyük ilgi gören ‘Eþit Masallar' oyunundaki kahramanlar arasýnda Sindirella, Rapunzel, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kýrmýzý Baþlýklý Kýz ile Kurbaða Prens yer alýyor. 5 masal kahramanýnýn bir sahnede buluþtuðu oyunda, yorumlanan öykülerle toplumsal cinsiyet eþitliði, doða ve çevre konularýna dikkat çekildi.

“Çocuklarýmýzla, bütün velilerimizle tiyatroyu büyük bir keyifle izledik”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Çocuk Geliþim Merkezleri Eðitim Koordinatörü Özlem Tanýþýk, sahnelenen çocuk oyunu hakkýnda þunlarý söyledi:

“Tüm atölyelerimizden çocuklarýn oyuna katýlýmý söz konusu. Daha önce Eþit Masallar'la ilgili kitaplar üzerinden çalýþmalarýmýz olmuþtu. Bugün de çocuklarýmýzla, bütün velilerimizle tiyatroyu büyük bir keyifle izledik. Eþit Masallar'la ilgili eðitim programlarýmýzýn içeriðinde hem atölyelerde hem çocuk geliþim merkezlerimizde, eþitlik üzerine çocuklarla birlikte drama, oyun çalýþmalarý ve etkinlikleri yapýyoruz. Bu doðrultuda da bunlarý þarkýlarla, tiyatro etkinlikleriyle, sanatsal çalýþmalarla destekliyoruz. Çocuklar geleceðimize ýþýk tutuyorlar. Biz de bu ýþýðý daha da aydýnlatmak için hem toplumsal cinsiyet eþitliði anlamýnda hem de onlarýn geleceðine ýþýk tutacak bilim-sanat etkinlikleri ile onlarý desteklemeye Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak devam ediyoruz.”

“Çocuklara güzel mesajlar verdiðimizi düþünüyoruz”

Eþit Masallar oyununun yönetmenliðini yapan Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrolarý Çocuk Birimi Sorumlusu Deniz Yeþil Mavi, “Eþit Masallar oyunumuz ÝKSV'de kasým ayýnda ilk gösterimini yaptý. Daha sonra turneye çýktýk. Turnenin son ayaðý Mersin. Oyun sonrasý minik seyircilerimize küçük hediyelerimiz oldu. Turnelerimiz çok baþarýlý geçti. Bundan sonra da devam edecek. Seyircimize çok çok teþekkür ediyoruz” dedi.

Sahnelenen oyunun içeriði hakkýnda bilgiler de veren Yeþil Mavi, “5 klasik masalýn toplumsal cinsiyet eþitliði üstüne tekrardan uzmanlar tarafýndan yorumlanmasýyla oluþan, Can Yayýnlarýnýn katkýsýyla bu 5 kitabý biraz eklemeler yaparak tiyatro oyunu haline getirdik. Çocuklara güzel mesajlar verdiðimizi düþünüyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.