sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNÝN ÜCRETSÝZ YÜZME KURSLARI BAÞLADI

  •  24 Haziran 2022 Cuma 13:29

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan her yýl verilen yüzme kurslarý baþladý. 6 yaþ ve üzeri vatandaþlara hizmet veren yüzme kurslarý ile Mersinliler keyifli bir yaz sezonu geçiriyor.

Büyükþehir Belediyesinin ücretsiz yüzme kurslarýna kayýt yaptýrmak isteyenlerin, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi akademi kayýt birimine 1 adet kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoðraf ile bizzat baþvurmalarý gerekiyor. Çocuklarýn ise yüzme kurslarýna birinci dereceden akrabalarý eþliðinde gelme þartý bulunuyor. Büyükþehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri'ndeki açýk yüzme havuzunda toplam 10 yüzme hocasý, 1 koordinatör ve 2 cankurtaran eþliðinde verilen kurslardan her grup toplam 2 hafta boyunca yararlanabiliyor. Yüzme korkusu olan 66 yaþýndaki Suzan teyzeden, ilkokul çaðýndaki minik Defne'ye kadar her yaþtan vatandaþ bu kurslardan yararlanýyor. Yüzme antrenörleri eþliðinde adeta özel ders havasýnda geçen yüzme dersleri, her yaþtan kursiyeri mutlu ederken, kursiyerlerin ailelerini de sevindiriyor.

“Yüzme kurslarýmýza ilgi çok güzel”

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý Gençlik ve Spor Hizmetleri Þube Müdürü Bünyamin Gökayaz, okullarýn tatil olmasý ve sýnavlarýn bitmesiyle birlikte 20 Haziran'da yüzme kurslarýnýn baþladýðýný ifade ederek, “Biliyorsunuz 2 yýllýk bir pandemi süreci vardý. Onun sonrasýnda çok yoðun bir talep var. Þu anda da biz kurslarýmýzý, okullar açýlana kadar 2'þer haftalýk dönemler halinde ayarladýk. Toplamda 5 dönem kursumuz olacak. Tüm bu süre sonunda yaklaþýk 4 bin kiþiye ulaþmayý hedefliyoruz. Kurslarýmýzda yaþ sýnýrý 6'dan baþlýyor. Her vatandaþýmýza açýk ve ücretsiz kurslarýmýz devam edecektir. Ýlgi çok güzel. 10 ayrý grupta öðrencilerimiz, kursiyerlerimiz çalýþýyorlar. Kurslarýmýz 2'þer haftalýk dönemlerden oluþuyor. Yani bir kayýt yaptýran öðrenci, kursa 2 hafta devam ediyor. 2 hafta sonra diðer grubun kursu açýlýyor ve bu süreç toplam 5 dönem devam edecek. Yani her grup 800 kiþiden oluþtuðu için, toplamda 5 dönem sonrasý yaklaþýk 4 bin kiþi yüzme kurslarýmýza katýlmýþ olacak” dedi.

“Mersin'deki en hijyenik havuzlardan bir tanesiyiz”

Büyükþehir Belediyesinde yüzme antrenörü olarak görev yapan Özge Turþin, “20 Haziran itibariyle start verdik. 1 Eylül'e kadar kurslarýmýz devam edecek. 2 haftalýk periyotlar halinde, haftanýn 4 günü, Pazartesi'den Perþembe'ye günde toplam 6 saat ders veriyoruz. Sabahtan öðlene kadar 3 saat, öðlenden akþama kadar 3 saat. 17.30'da da daha çok yetiþkinlerimize hizmet veriyoruz. Burada 4 stili öðretiyoruz. Mersin standartlarýnda açýk havuz olarak en hijyenik havuzlardan bir tanesiyiz. Kursiyerlerimiz aðaçlarýn altýnda, gayet keyifle eðitim alýyorlar, güneþi hissediyorlar” diye konuþtu.


 

66 yaþýndaki Suzan Gediz de yüzme korkusunu yenmek için kursa geldiðini anlatýrken, “Hocamýz ne söylüyorsa onu yapmaya çalýþýyoruz. Tabi gençler benden çok daha iyi yapýyorlar, ama yemin ettim ben de yapacaðým. Sað olsun Yunus hocamla birlikte korkumu yenip yüzmeyi öðreneceðim. Yüzmeyi bilmiyorum. 2 defa boðulma tehlikesi geçirdim. Yanýmda biri olmadan suda duruyorum, ama muhakkak ayaðým kuma deðecek veya zemine. Ama bugün bunu atlattým. Ben denizi çok severim ve 2 tane çocuðum var. Kocam zaten denizci. Yüzmeyi hep istemiþimdir. Ama 2 defa boðulma tehlikesi geçirdiðim için yemin ettim. Hani derler ya ‘ölmeden önce yapmak istediðiniz 3 þey nedir?' Biri yüzmeyi öðrenmek. 30-40 senelik ehliyetim var, ikincisi araba kullanmak. 3.'sü daha gelmedi. Ýlk önce yüzmeyi bir çözeyim. Yani boðulmayacak þekilde. Aslýnda spor için yüzmek istiyorum. Burada arkadaþlarýmla çok mutluyum. Dedim ya hocamýz da çok iyi. Sanki özel ders alýyoruz gibi bir durumdayýz þu anda. Gayet anlayýþlý” dedi.


 

Miniklerden Metin Eren Eker de “Burada yüzmeyi seviyorum. Öðrenmeyi de seviyorum. 2 gün önce baþladým. Çok iyi geçiyor” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.