sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS’TA 50 KÝÞÝLÝK DEV ORKESTRA EÞLÝÐÝNDE ALLEGRA ENSEMBLE KONSERÝ

  •  24 Haziran 2022 Cuma 13:23

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Tarsus Belediyesi katkýlarýyla Ýtalyanca anlamý “Neþeli Topluluk” olan “Allegra Ensemble” grubu ile Saint Paul Meydanýnda konser verdi.

Tarsus Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, belediye Tarsuslularý sanatla buluþturmaya devam ediyor. Bu çerçevede, MDOB ve Allegra Ensemble grubu, Tarsus'ta sahne aldý. Yüzlerce Tarsuslunun katýldýðý konseri, Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan ve eþi Sembol Tarhan, Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediye Baþkaný Jorn Ottman ve beraberindeki heyet ile moda tasarýmcýsý Barbaros Þansal da izledi.

Meydan týklým týklým doldu

Türk Halk Müziði ezgilerinin klasik müzik ve caz ile harmanlayarak seslendirildiði, dünya müziklerinden de örneklerin de sunulduðu konserde, soprano Mehlika Bilgin Karadeniz, 1. kemanda Ümmiye Özdem, 2. kemanda Þenzelita Aykanat, viyolada Melda Sak, viyolonselde Hande Ulutaþ, flüt/mandolin/vokalde Müjde Akden, perküsyonda Irmak Tokgöz ve piyanoda Gülriz Tunca yer aldý. Düzenlemelerini Osman Ýþmen'nin yaptýðý konserde, türküler, tangolar, müzikaller, fadolar, þansonlar ve klasik caz parçalarý klasik müzik enstrümanlarý ile çok sesli icra edildi.

Baþkan Bozdoðan'dan sanatçýlara teþekkür

Konser sonunda sahne alan sanatçýlara teþekkür eden Tarsus Belediye Baþkaný Bozdoðan, “Tarsus'un güzel yaz gecesinde, muhteþem bir ekiple içimizi ýsýtan, muhteþem bir müzik ziyafeti sunan Allegra Ensemble ve Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçýlarýna caný gönülden teþekkür ediyorum. Mutluluktan þarký söylemiyoruz, þarký söyleyerek mutlu oluyoruz. On bin yýllýk bir kentte, müzikle ve tarihle serzeniþini harmanlayýp içimizi ýsýttýklarý için tekrar tekrar þükranlarýmý sunuyorum. Ayrýca kadýn dayanýþmasýnýn, toplumdaki kadýnýn gücünün pekiþtiði, özellikle özgürlükçü ve dayanýlmaz direniþin mücadelesinin simgesi olarak her zaman onlarýn yanýnda olduðumuzu Tarsus Belediyesi ve Tarsus halký olarak vurguluyorum” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.