sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNDEN GENÇLERE ÜCRETSÝZ KURS HÝZMETÝ

  •  23 Haziran 2022 Perþembe 13:39

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan POMEM, PMYO, BESYO, bekçilik ve MSÜ yerleþtirme sýnavlarýna hazýrlanan gençler için ücretsiz kurs hizmeti baþlatýldý. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Polis Akademisi, Polis Meslek Eðitim Merkezi (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Bekçilik ve Beden Eðitimi Yüksekokulu (BESYO) gibi okullarda eðitim alarak geleceklerini þekillendirmek isteyen gençler, bu kursa katýlarak fiziki yeterlilik sýnavlarýna hazýrlanýyorlar.

Büyükþehir Belediyesinde görevli, alanýnda uzman antrenörlerin verdiði kurslarda, her öðrencinin girmek istediði okulun fiziki yeterlilik parkuru oluþturulurken, öðrenciler profesyonel bir þekilde sýnavlarýna hazýrlanýyor. Öðrenciler Büyükþehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri'nde pazartesi, çarþamba ve cuma günleri olmak üzere haftanýn 3 günü ýsýnma, parkur ve kros çalýþmalarý yapýyor. 12 ay boyunca devam edecek olan bu çalýþmaya kayýtlar devam ediyor. Kayýt yaptýrmak isteyenlerin, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi akademi kayýt birimine bir kimlik fotokopisi, bir fotoðraf ve spor yapmasýnda sakýnca olmadýðýný belirten saðlýk raporu ile bizzat baþvurmalarý gerekiyor.

“Toplam 100'e yakýn katýlýmcýmýz var. Kayýtlarýmýz sürekli devam ediyor”

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn, “Büyükþehir Belediyesi olarak Askeri Okullar, Beden Eðitimi ve Spor Yüksekokullarý, bekçilik sýnavlarý, polislik sýnavlarýna öðrenci hazýrlamak için ücretsiz fiziki yeterlilik kursu açtýk. Tesislerimizde gerçekleþen bu kurslara, þu ana kadar yaklaþýk 100 öðrenci katýlmýþ durumda. Bu çalýþma Büyükþehir Belediyesinin antrenörlerinin koordinesinde yapýlýyor. Amacýmýz Büyükþehir Belediyesinin diðer alanlarýnda olduðu gibi, fiziki yeterlilik anlamýnda da gençlerimizi üniversiteye hazýrlamak. Biliyorsunuz Büyükþehir Belediyesinin Üniversiteye Hazýrlýk Kurslarý var ve bu da onun bir ayaðý. Bunu da bir üniversite hazýrlýðý gibi düþünelim” dedi.Gençlerin kurslardan memnun olduklarýnýn vurgusunu yapan Taþkýn, “Her okulun farklý fiziki yeterlilik sýnavý var. Öðrenciler burada ona göre hazýrlanýyor. Yani polislik farklý þey istiyor, askeri okullar farklý þeyler istiyor. Toplam 100'e yakýn katýlýmcýmýz var. Kayýtlarýmýz sürekli devam ediyor. Bir kýsmý zaten zamaný geldiðinde kurstan ayrýlýp sýnavlara gidiyor. Onlarýn yerine baþkalarý geliyor. 12 ay boyunca devam edecek bir çalýþma bu. 1 ay önce baþlayan kurslarýmýz devam ediyor. Tamamen ücretsiz bir kurs. Saðlýklý olduklarýna dair bir rapor getirmeleri bizim için yeterli ” diye konuþtu.

“Öðrencilerimizle bire bir ilgileniyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðýnda atletizm antrenörü olarak görev yapan Nezir Ergin de, “Biz Mersin Büyükþehir Belediyesi ve Spor Dairesi Baþkanlýðý olarak Polis Akademisine, Polis Meslek Yüksekokuluna, Spor Akademisine, Milli Savunma Üniversitesine hazýrlanmak isteyen, gerek ekonomik durumu iyi olmayan, gerek çalýþma imkaný olmayan kadýn-erkek tüm vatandaþlarýmýza ücretsiz olarak bu kurslarý veriyoruz. Þu anda yaklaþýk olarak 100'e yakýn kaydýmýz var. 4 grup þeklinde yapýyoruz çalýþmalarýmýzý. Her gün farklý bir grubumuz geliyor. Grubumuz aþaðý yukarý 25'er kiþiden oluþuyor. Bire bir ilgileniyoruz öðrencilerimizle, yakýndan ilgiliyiz. Gerek sýnav tarihleri olsun, gerek girecekleri sýnavlarýn parkuru olsun hepsi ile birebir ilgileniyoruz. Onlarý memnun etmek için elimizden geleni yapýyoruz” ifadelerini kullandý.

Gençler kurslardan memnun

Öðrencilerden 17 yaþýndaki Sevgi Melisa Karahan ise “Ben polis olmak istediðim için Polis Meslek Okuluna hazýrlanýyorum. Normal spor salonlarýna da girebilirdim ama orada bize sadece vücut çalýþmak için fýrsat verirler diye düþünüyorum. Burada bir sürü aþamadan geçiyoruz. Parkura, mülakata da burasý çok güzel hazýrlayabiliyor. Spor salonunda böyle deðil, parkura hazýrlanamýyoruz. Normal bir spor salonuna gittiðim zaman, normal 1 aylýk ücreti 600 lira falan. Burasý hem ücretsiz bir þekilde hem de daha iyi bir þekilde parkura hazýrlýyor bizi. Öbür spor salonlarýnda bize sadece vücudumuzu geliþtirmek, kas yapmak için fýrsat veriliyor ama burada parkur çalýþtýrýyorlar" dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.